Fogászati színelemzés

Laikusként nem is gondolná az ember, hogy mennyi összetevője van egy sikeres, valóban esztétikus fogászati beavatkozásnak. Az esztétikus fogpótlás készítésekor az orvos, páciens páros mellett képbe kerül a fogorvos nélkülözhetetlen társa, a fogtechnikus. Mivel a legtöbb esetben a fogtechnikus mester nincs jelen a páciens mellett, ezért kifejezetten fontos, hogy egyértelmű információkat kapjon a páciens fogazatáról.

Fehér legyen vagy természetes?

Mikor a páciens elhatározza, hogy esztétikus fogpótlást, például cirkon kerámia koronát vagy porcelán héjat készíttet fogorvosával, a legtöbb esetben még nem gondolja végig a részleteket. Kényelmes legyen, tartós, olyan természetes legyen, hogy lehetőleg senki ne vegye észre, és nagyon-nagyon fehér is legyen. Az igény egyszerre érthető és lehetetlen. A nagyon-nagyon fehér eleve nem mindig természetes, ha a fogpótlás mellett természetes saját fogak is vannak, akkor a hófehér porcelán munka a legjobb fogorvosi szándék mellett is ordító műfogként fog hatni.

Több információ a porcelán héjról.

Mitől természetes egy fogpótlás?

Egy fogpótlás, korona, porcelánhéj vagy bármilyen porcelán leplezés – legyen az fémvázon vagy fémmentes cirkon vázon – nem akkor szép ha egyszerűen hófehér, hanem akkor ha a saját fogak színéhez, formájához, árnyalataihoz a lehető legjobban hasonlít. Egy elsőre hófehérnek tűnő fog is alaposabban megvizsgálva rengeteg különböző árnyalatban pompázik. Más a nyak színe, más a közepe más a metsző él színe, vagy csücske. Egy területen belül is lehet foltos, sima, csíkos stb.

Ahhoz, hogy a fogtechnikus a lehető legtermészetesebb fogszínt alakíthassa ki a porcelánból, elsősorban nagy kézügyesség, sok éves tapasztalat és rengeteg alapos információ szükséges számára a páciens eredeti fogairól.

Több információ a cirkon porcelán koronáról.

A fogszín meghatározás új lehetősége a Shade Pilot® színelemzés

A fogszín egy információ a fogtechnikus számára. Ezt az adatot azonban megadhatjuk egyszerűen is, ebben az esetben a fogtechnikus fantáziájára hagyatkozunk, vagy elláthatjuk őt a lehető legrészletesebb információkkal, fotókkal, színelemzésekkel is.

A hagyományos fogszín meghatározást minden fogorvosi rendelőben a jól bevált standardizált fogszínskálával végzik. A skála szerinti fogszín az alap fogszínt valóban jól megadja, többre azonban nem képes.

A fogak színe nem egyöntetű, hanem árnyalt, színképzéskor a fog a belső szerkezete, a dentin és fogzománc viszonyai is fontosak. Az árnyaltabb színelemzés meghatározására a Shade Pilot® színelemzés segítségével valósítható meg. Ez a technika fényviszonyoktól függetlenül, összetetten és biztosan képes meghatározni a páciens fogának színárnyalatát.

A fogorvos a Shade Pilot® segítségével, egy kattintással analizálja a fog színét. A műszer egy LED spectrophotometerhez kapcsolódó digitális kamerával működik, mindössze pár perc alatt elemzi a fogszínt.

A Shade Pilot® -al mérhetőek egyszerű tónusok, rajzolható a fogról árnyalattérkép, ami több színből tevődik össze. Meghatározható a fog transzlucenciája, azaz tömörsége, így a fogtechnikus utánozni tudja majd, mennyire engedje át a készülő porcelán restauráció a fényt.

Érdekes lehet még az Ön számára

CAD-CAM cirkon porcelán korona tervezése

CAD-CAM a fogászatban

Az esztétikai elvárásokon túl jogos igény a tartósság, melyet a precíz illeszkedéssel érhetünk el. A a CAD-CAM technológia az emberi szem helyett lézert, az emberi kéz helyett számítógép vezérelte frézelést alkalmaz.

Tudjon meg többet
SZEBB FOGAKAT SZERETNÉK

SZEBB FOGAKAT SZERETNÉK

Tudjon meg többet a szebb fogak, a harmonikusabb külső elérésének lehetőségeiről! Porcelánhéj, cirkon porcelán korona, recontouring, remodelling technikák

Tudjon meg többet!
SZABÁLYOS FOGAK FOGSZABÁLYOZÁS NÉLKÜL GYORSAN

SZABÁLYOS FOGAK FOGSZABÁLYOZÁS NÉLKÜL GYORSAN

Ha a harapása rendben van és csak a látható területen állnak kuszán a fogak, porcelán héjjal, fogszabályozás nélkül, akár 5 nap alatt is elérhető a szabályos mosoly…

Tudjon meg többet!

Ők fognak gondoskodni Önről. Fogorvoscsapatunk tagjainál a legjobb kezekben lesz. Forduljon hozzájuk bizalommal!

Rendelőnk a fogászat teljes palettáján nyújt fogászati szolgáltatásokat a mindennapi fogászattól kezdve a kíméletes fogpótlás lehetőségein keresztül a legmodernebb esztétikus mosolytervezésig. Egy teamben, egymással összefogva dolgozunk, hogy fájdalommentes, biztonságos és kiemelkedően esztétikus megoldásokat nyújthassuk pácienseink számára

Bejelentkezés