Lézer a fogászatban

A nagyteljesítményű fogászati lézerkészülék elengedhetetlen tartozéka egy modern fogászati rendelőnek. A német gyártmányú Biolitec® lézerkészülékkel új technológiával kezelhetőek a nyálkahártya, illetve fogak egyes betegségei. A lézerfény magas energiatartalmánál fogva egyrészt képes a szövetek elpárologtatására, másrészt a csontban biostimulatív hatású, azaz a csontlebontás helyett a felépítési fázist stimulálja.

Lézer a gyökérkezelésben

Gyökérkezelés során a gyökércsatorna lézeres fertőtlenítése kiegészíti a hagyományos kezelést. A lézerfény nagy energiája képes elpusztítani a csatornában levő baktériumokat és kb. 500 nanométer mélységig hatásos a dentin tubulusokban is a csatorna fala mellett. Mindez azt jelenti, hogy nagyobb biztonsággal csíramentesíthetjük a fog belsejében futó gyökércsatornát, mint tehetjük azt az egyéb hagyományos kémiai fertőtlenítő szerekkel.

A lézer alkalmazásával a gyökérkezelések sikerességi aránya növekszik, a gyökércsúcsi elváltozások, gyulladások, ciszták kialakulási esélye csökken. A lézerfény emellett gyulladás és fájdalomcsökkentő hatású is.

Több információ a Gyökércsatorna lézeres fertőtlenítéséről.

Lézer a fogágybetegségek gyógyításában

A nagy energiájú lézersugár eljuttatható a meglazult fogak mellett kialakult ínytasakok mélyére. A tasakokban a lézer a baktériumokat, szövettörmeléket, gyulladásos szöveteket elpárologtatja, ezzel kevesebb feladatot hagyva az íny immunvédekezésének, így a gyulladás csökken.

A csontban bizonyíthatóan a csontfelépítés felé tolja el a hangsúlyt, lézerkezelés hatására több osteoblast (csont felépítő sejt) keletkezik, mint osteoclast (lebontó sejt).

A lézer nem csodaszer, de átlagos immunrendszer mellett, amennyiben a röntgenfelvétel alapján a fogakat még bizonyos mennyiségű egészséges csontszövet tartja, segíthet a meglazult fogak stabilitásának javításában, majd az állapot fenntartásában.

A lézeres fogíny kezelések soha nem az ínyterápia kezdő lépéséhez tartoznak. A lézer alkalmazása minden esetben a megfelelő professzionális előkezelések után történik. A fogak stabilitásának javításához első körben ultrahangos fogtisztítás, parodontológiai kürettálás szükséges, a lézeres terápia pedig kiegészíthető antimikrobiális terápiával és vektor terápiával is.

Több információ a Fogínysorvadás kezeléséről lézerrel.

Fontos megemlíteni, hogy komoly immunhiány hátterű, fiatalkori fogágypusztulás esetén, a lézer segítsége a legtöbb esetben nem elegendő a fogak megmentéséhez!

Lézer az elszürkült fogak fehérítésében

A lézerfényt a gyökérkezelt, vagy elhalt, elszürkült fogak fehérítése során is alkalmazhatjuk. A fogfehérítő kezelés megkezdése előtt meg kell bizonyosodnunk a gyökértömés megfelelő minőségéről, szükség esetén új gyökértömést készítünk. Lézeres fogfehérítő kezelést élő fogon nem alkalmazunk. A fogfehérítő pasztát a fogon belül és kívül helyezzük el, majd a lézerfény segítségével aktiváljuk. A lézeres fogfehérítés kiegészíthető kémiai fehérítéssel, illetve erős elszíneződés esetén megismételhető.

Több információ az elszürkült fogak fehérítéséről.

Érdekes lehet még az Ön számára

Fogágybetegségek figyelemfelkeltő tünetei

FOGÁGYBETEGSÉGEK FIGYELEMFELKELTŐ TÜNETEI

Fogínyvérzés fogmosáskor, lilás, duzzadt fogíny, kellemetlen lehelet, mozgatható fogak, elszíneződés, vagy fogkő a fogakon - mi áll a háttérben?

Tudjon meg többet!
Fogínykezelés - ultrahangos fogkő eltávolítás

ULTRAHANGOS FOGKŐELTÁVOLÍTÁS

Rendszeresen végzett ultrahangos fogkőeltávolítással és professzionális dentalhigiéniai kezeléssel a fogínypanaszok megelőzhetőek...

Tudjon meg többet!
Fogínybetegségek kezelési lehetőségei

FOGÍNYBETEGSÉGEK KEZELÉSI LEHETŐSÉGEI

Éljen a modern fogászati technológia által nyújtott lehetőségekkel! Antimikrobiális terápia, lézer, Vektor-terápia, parodontális mélytisztítás...

Tudjon meg többet!

Ők fognak gondoskodni Önről. Fogorvoscsapatunk tagjainál a legjobb kezekben lesz. Forduljon hozzájuk bizalommal!

Rendelőnk a fogászat teljes palettáján nyújt fogászati szolgáltatásokat a mindennapi fogászattól kezdve a kíméletes fogpótlás lehetőségein keresztül a legmodernebb esztétikus mosolytervezésig. Egy teamben, egymással összefogva dolgozunk, hogy fájdalommentes, biztonságos és kiemelkedően esztétikus megoldásokat nyújthassuk pácienseink számára

Bejelentkezés