Fájdalommentes fogászat – Humanitás és Biztonság

A fájdalommentesség alapvető elvárás mind a páciens, mind orvosa részéről. A Budapest Dental fogászati rendelőben nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy pácienseink lehetőleg ne érezzenek fájdalmat még a nehezebb beavatkozások során sem. Tapasztalataink szerint a félelmek mögött elsősorban rossz emlék, nem megfelelő mennyiségű információ, esetleg bizalmatlanság áll. Ezeken a problémákon először megfelelő kommunikációval lehet segíteni, csak ezután tud biztonsággal hatni a megfelelő érzéstelenítés.

Fájdalommentes kezelések a fogászatban és szájsebészetben

Minden egyes kezelés során arra törekszünk, hogy legyen megfelelő mennyiségű idő a minőségi kommunikációra. Ha van elegendő idő és mindkét fél részéről elegendő nyitottság az elvárások, félelmek, tapasztalatok és várható feladatok megbeszélésére, az orvos jobban át tudja érezni páciense feszültségét, félelmeit, így lehetőségei, tudása és tapasztalata legjavát adhatja. Az emberi hozzáállás mellett, természetesen kiváló anyagok és technikák is szükségesek a fájdalommentes fogászati kezelésekhez.

A modern fogászati érzéstelenítési technika nagyszerű eszköz a könnyű kezű fogorvosok kezében. Kedvenc fogászati érzéstelenítőnk, az Ultracain DS Forte nevű oldat gyorsabban, tovább és négyszer erősebben hat, mint a sokak számára ismerős Lidocain oldat. Az érzéstelenítés előtt a nyálkahártyát kellemes, gyümölcsös ízű zselével kezeljük elő, így maga a szúrás sem érezhető.

Fájdalommentes szájsebészet

Amennyiben lehetőség és szándék van egy fog megmentésére, mindent el kell követnünk, hogy ez a fog valóban egészségesen és sokáig megmaradhasson. A menthetetlen fogaktól azonban érdemes mihamarabb megszabadulni, mielőtt komolyabb problémákat okoznának. Rendelőnkben kiváló szájsebész szakember, Dr. Gszelman Ferenc dento-alveoláris sebész szakorvos végzi a szájsebészeti műtéteket, aki 2009-ben végzett a Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Karán.

Bölcsességfogak és gyökércsúcs rezekció

A bölcsességfogak eltávolítása és a foggyökércsúcs rezekciós műtétek általában több érdeklődésre tartanak számot, mint az egyszerű fogeltávolítások. Érthető módon, ezek a műtétek hosszabbak, esetleg több komplikációra vagy utókezelésre számíthatunk. A bölcsességfogaknál nem mindegy hogy az egyszerűbb felső, vagy a sokszor egész körülményes pozícióban álló alsó bölcsességfog eltávolításáról van e szó. A gyökércsúcs eltávolítása egy utolsó lehetőség a fog eltávolítása előtt. Az érdeklődő olvasót képek segítik abban, hogy jobban megértse a szájsebészeti műtéti folyamatot.

Gyökérkezelés profin és fájdalommentesen

A gyökérkezelés technikája hatalmas fejlődésen ment keresztül az utóbbi évtizedben. A gyökércsatorna hossza már digitális műszerek segítségével bemérhető, a gyökércsatorna megmunkálására a kézi eszközökről jóval biztonságosabb és precízebb gépi eszközökre tértünk át. A gyökércsatorna fertőtlenítésére rendelkezésünkre áll a lézer, az antimikrobiális fotodinamikus terápia és a Nobel díjas Solumium fertőtlenítő oldat is.

A fenti eszközök és a modern tudás segítségünkre van abban, hogy a gyökérkezeléssel ellátott fogak hosszabb ideig megmaradhassanak, fájdalommentesen funkcionálhassanak. Nagyobb az esély arra, hogy a modern eszközökkel gyökérkezelt fog gyökerének csúcsán nem újul ki a gyulladás, a fogászati góc.

Természetesen a modern találmányok és eszközök sem ígérnek csodát, a természet, az anatómia nem bír el mindent! Bizonyos esetekben, ha a folyamat, vagy a fog anatómiája nem teszi lehetővé a gyökérkezelést, fogeltávolításhoz kell folyamodni.

Érdekes lehet még az Ön számára

Bölcsességfog műtét szakértő szájsebésszel a Budapest Dental Fogászaton

BÖLCSESSÉGFOG MŰTÉT

A bölcsességfogak eltávolításának számos oka lehet a fogínygyulladástól, a fog torlódáson keresztül, a rendellenes foghelyzetig...

Tudjon meg többet!
 Gyökérkezelés modern technikákkal a Budapest dental Fogászaton

MODERN GYÖKÉRKEZELÉS

A modern gyökérkezelés segítségével valóban sokkal több fog menthető meg biztonsággal, mint a hagyományos kezelésekkel...

Tudjon meg többet!
Fogászati kezelési lehetőségek áldott állapotban

KISMAMA FOGÁSZAT

Áldott állapotban is szükség lehet fogászati kezelésre. Kismama szempontból hasznos információk a fogászati kezelésekről…

Tudjon meg többet!

Ők fognak gondoskodni Önről. Fogorvoscsapatunk tagjainál a legjobb kezekben lesz. Forduljon hozzájuk bizalommal!

Rendelőnk a fogászat teljes palettáján nyújt fogászati szolgáltatásokat a mindennapi fogászattól kezdve a kíméletes fogpótlás lehetőségein keresztül a legmodernebb esztétikus mosolytervezésig. Egy teamben, egymással összefogva dolgozunk, hogy fájdalommentes, biztonságos és kiemelkedően esztétikus megoldásokat nyújthassuk pácienseink számára

Bejelentkezés