Digitális fogászati panoráma

Digitális panoráma röntgen, intraorális röntgen

A röntgensugárzás, illetve az általa létrehozható kép, nem a mai kor találmánya. Konrad Röntgen, 1895-ben találta fel az X-sugarat , felfedezéséért 1901-ben elsőként kapott fizikai Nobel-díjat. Ez a képalkotó eljárás tehát több mint 100 éve létezik az emberiség tudatában. A mai fogászati röntgen technológiát mégis bátran nevezhetjük modern képalkotó eljárásnak. A legújabb berendezések egyre alacsonyabb sugárdózissal egyre több információt hoznak ki. A röntgenkép az ismert fekete film helyett azonnal a számítógépbe kerül, ahol szoftver segítségével válik feldolgozhatóvá. A számítógépen megjeleníthető felvétel élesebb, részletgazdagabb, nagyítható, árnyékolható – azaz több információ olvasható ki belőle.

Cranex D® digitális fogászati panorámaröntgen – csökkentett sugárdózis

A Cranex-D Csökkentett sugárdózist használ. Olyannyira, hogy végső esetben akár kismamáról is készíthető röntgenfelvétel. Terhesség alatt egyébként a röntgenfelvétel készítése ellenjavallt, így terhesség, vagy annak gyanúja esetén is mindig jelezze állapotát fogorvosa felé!

Gyors kiértékelés vegyszerek nélkül 30 másodpercen belül

A röntgenkép nem hagyományos filmre készül, hanem közvetlenül a számítógépbe kerül az információ és ott a monitor képernyőjén, hatalmas nagyításban, kb. 30 másodpercen belül kiértékelhető. A számítógéppel a röntgenfelvétel tovább nagyítható, mely segít a kisebb elváltozások diagnosztizálásában.

Mire jó a fogászati panoráma röntgen?

Egy felvételen áttekinthető az összes fog helyzete, állapota – nem kell külön-külön minden egyes fogról röntgenképet készíteni. Diagnosztizálhatók az állkapocsízület illetve az arcüreg esetleges rendellenességei is. Látható a csont lefutása, az esetleges fogágypusztulás mértéke.

Mind a normál fogpótlások, mind a fogbeültetéssel összekapcsolt fogpótlások tervezésekor felbecsülhetetlen értékű. Az orvos a felvétel segítségével tudja megtervezni a fog implantációs fogpótlást a csont minősége, illetve a környező anatómiai képletek (idegek, arcüreg stb.) elhelyezkedése függvényében.

Egyszerű szájüregi vizsgálattal nem érzékelt „megbújó” szuvasodások fellelésében szintén óriási jelentőségű.

Planmeca® digitális intraorális röntgenkészülék

A panoráma röntgenfelvétel kiegészítésére elsősorban gócos, vagy gócgyanús fogak további vizsgálatához lehet szükséges az állapotfelmérés során. Később a fogászati kezelések közül a gyökérkezelések során lehet még erre a röntgenfelvétel típusra szükség. A kép a szájba helyezett digitális film lapocskára készül, majd innen kerül a számítógépbe. Elsősorban a gyökerek csúcsának vizsgálatára, illetve gyökértöméseink végső ellenőrzésére használjuk.

Érdekes lehet még az Ön számára

CAD-CAM TECHNOLÓGIA A FOGÁSZATBAN

CAD-CAM TECHNOLÓGIA A FOGÁSZATBAN

Számítógép tervezi és számítógép faragja ki a legújabb digitális technológiával készülő fogkoronákat. Ismerje meg a tartós és precíz fogpótlás technológiáját!

Tudjon meg többet!
LÉZERES FOGÁSZATI KEZELÉSEK

LÉZERES FOGÁSZATI KEZELÉSEK

A lézeres kezelés segít a fogínygyulladás terápiájában. A lézer a fogínytasak mélyén elpárologtatja a gyulladásos szöveteket, így elindulhat a regeneráció!

Tudjon meg többet!
SZÁMÍTÓGÉPES MOSOLYTERVEZÉS

SZÁMÍTÓGÉPES MOSOLYTERVEZÉS

Mosolytervezéssel olyan esztétikus fogászati beavatkozásokat tervezhetünk, majd végezhetünk el, melyek valóban harmóniát teremtenek mosolyában!

Tudjon meg többet!

Ők fognak gondoskodni Önről. Fogorvoscsapatunk tagjainál a legjobb kezekben lesz. Forduljon hozzájuk bizalommal!

Rendelőnk a fogászat teljes palettáján nyújt fogászati szolgáltatásokat a mindennapi fogászattól kezdve a kíméletes fogpótlás lehetőségein keresztül a legmodernebb esztétikus mosolytervezésig. Egy teamben, egymással összefogva dolgozunk, hogy fájdalommentes, biztonságos és kiemelkedően esztétikus megoldásokat nyújthassuk pácienseink számára

Bejelentkezés