Modern fogorvoslás - lézer, CAD-CAM technológia, digitális diagnosztika...

Az orvoslás technológiai háttere a XXI. századi gyógyászatban kiemelt szerepet kapott. Olyan részletességgel látunk be az emberi szövetek közé, amire korábbi képfeldolgozó eszközeink nem voltak még képesek. Fel tudjuk használni a lézerfényt a beteg szövetek elpárologtatására, az elektromosságot egy hosszú gyökércsatorna pontos hosszának bemérésére. Kék festék és piros fény segítségével antibiotikumok nélkül pusztíthatunk el baktériumokat az ínyszövetben. A lista egyre bővül, a technológiai fejlődés rendíthetetlen.

DIGITÁLIS FOGÁSZATI PANORÁMA RÖNTGEN

Digitális röntgentechnika
Fogászati állapotfelméréshez
Fogászati góckutatáshoz
Fogpótlás tervezéshez
Fogbeültetéshez
Fogszabályozáshoz

Tovább

DIÓDALÉZER KEZELÉSEK A FOGÁSZATBAN

Fogászati lézer
Fogínygyulladás kezelés
Fogágykezelés
Gyökérkezelés, tisztítás
Szájsebészeti műtétek
Fogfehérítés

Tovább

ANTIMIKROBIÁLIS FOTODINAMIKUS TERÁPIA

Fogínygyulladás terápia
Visszatérő fertőzések esetén
Mély fogínytasakokban
Fájdalommentes
Mellékhatás mentes
Kórokozók 99%-t pusztítja el

Tovább

DÜRR® VEKTOR TERÁPIA  FOGÍNYBETEGSÉGEK

Dürr Vektor® technológia
Mély fogínytasakok terápiája
Kezelés az íny alatt
Valódi oki kezelés
Feszes íny ismét elérhető
Meglazult fogak kezelése

Tovább

PRECÍZ ÉS MODERN GYÖKÉRKEZELÉSI TECHNIKÁK

Fogeltávolítás elkerülhető
Nagy pontosság, precizitás
Modern tágító eszközök
Biztonságos kivitelezés
Kiemelkedő sikeresség
Több megmentett fog

Tovább

CAD-CAM FOGÁSZATI FOGTECHNIKAI TECHNOLÓGIA

Nanométeres pontosság
Digitális tervezés
Számítógépes scennelés
Ultrapontos kifaragás
Fémmentes technológia
Természethű fogpótlások

Tovább

Gyakran feltett kérdések

Nem. A panoráma röntgen az általános tájékozódást segíti, ahol egyszerre láthatjuk az összes fogat és foggyökeret, áttekinthetjük az állkapocs ítületet, az arcüreget, a fogágyat. A panoráma röntgenen ellenőrizhetjük, hogy mely fogak vannak gyökérkezelve és melyek nem. Ha a panoráma röntgenfelvétel alapján gyanunk támad, hogy egy adott fognál gyulladásos elváltozás van, abban az esetben arról a fogról intraorális röntgenfelvételt készítünk, mely sokkal részletesebb képet ad az adott területről. Sőt! A mai modern diagnosztika lehetővé teszi, hogy a kérdéses fogakról 3 Dimenziós CT felvételt készítsünk, így még biztosabb képet kapjunk az elváltozásról. Jó azonban tudni: MINDEN GYÖKÉRKEZELT FOG GÓCNAK MINŐSÜL! Így gyökérkezelt fogainkat még panaszmentes esetben is vizsgáltassuk meg fogorvosunkkal legalább évente, ha lehet félévente!

Digitális Fogászati Panoráma Röntgen >>

Igen. A fogászati állapotfelmérés nem lehet eredményes panoráma röntgenfelvétel nélkül. A röntgenen láthajuk egyben a teljes fogazatot, a gyökereket és a fogágyat. Ellenőrizhetjük a fogak állapotát, felderíthetjük a gyökérkezelt fogakat. Amennyiben a panoráma röntgenfelvételen gyanús elváltozást látunk, úgy arról a területről intraorális panoráma röntgenfelvételt készítünk, vagy további diagnosztikai célú CT felvételt javaslunk.

Fogászati állapotfelmérés >>

A fogínysorvadásnak több típusa van, így erre a kérdésre nem lehet egyértelmű nemmel vagy igennel válaszolni. A lézeres kezelést minden esetben megelőzik az alábbi kezelések:

  • alap szájhigiéniai kezelések
  • antimikrobiális fotodinamikus terápia
  • parodontológiai mélytisztítás

Amennyiben a fogágy, a fenti kezelésekre jól reagál, de a tasakok mélyek, így a kezelésekkel nem lehet elegendően mélyre jutni, abban az esetben következhet a lézeres fogíny kezelés. A lézersugár ugyanis a mély fogínyszövetek területén elpárologtatja az ott megbúvó baktériumokat és gyulladásos szöveteket. A káros hatások megszűnésével a fogínygyulladás csökken, így a fogágypusztulás, azaz a fogínysorvadás üteme is csökken. A fogínyterápiában a legfontosabb azonban mindig a páciens hozzáállása. Amennyiben rendszeresen visszajár a kezelésekre, úgy a fogínygyulladás csökkenthető, megszüntethető és a következményes fogínysorvadás üteme minden esetben jelentősen csökkenthető.

Fogínysorvadás >>

A fogak mozgathatóságának több stádiuma van. Vannak jó, közepes és kifejezetten rossz prognózisú fogak. A jó és a közepes prognózisú, enyhén mozgatható fogak esetén, ahol a csontos fogágy még tartani képes a fogakat, a fogínykezelések jó eredménnyel alkalmazhatóak. A szájhigiéniai, lézeres, antimikrobiális kezelések a gyulladás csökkentése révén a fogágy megerősödését eredményezik. A leépült csont ugyan nem épül vissza, de a szerkezet megerősödik, a fogíny feszesebb lesz, így a tartószerkezet funkciója jelentősen javul. Azoknál a pácienseknél, akik rendszeresen visszajárnak fogínykezelésekre, és az otthoni fog és fogínyápolást is a fogorvos utasításainak megfelelően végzik, jelentős javulás érhető el.

Fogínysorvadás >>

Kifejezetten ajánlott! A visszatérő fogínygyulladás hátterében a legtöbb esetben valamely bakteriális fertőzés áll, mely a fogínytasakok mélyéről még antibiotikumos kezeléssel sem távolítható el. Az antimikrobiális fotodinamikus terápia lényege épp abban áll, hogy gyógyszerek és káros mellékhatások nélkül képes a kórokozók 99%-nak elpusztítására a fogínytasak mélyén. Tapasztalataink szerint az első kezelés után a páciensek 70%nak megszűnik az ínygyulladása, és a későbbiekben már csak fenntartó szájhigiéniai kezelésre kell járniuk, kb. féléves gyakorisággal. 30%nak, pedig kb. 6-8 héttel az első kezelés után szüksége van egy második, ismétlő kezelésre, mely után szintén elegendő a féléves, fenntartó szájhigiéniai kezelés.

Fogínygyulladás >>

Igen. Az antimikrobiális terápia nem alkalmaz gyógyszert, a hatás a fogínytasakokban történik és marad. A terhességi fogínygyulladás elsősorban a megváltozott hormonális állapot következménye, ahol a lazább fogágyszalagok, jobban kedveznek a fogínygyulladás kialakulásának. Az antimikrobiális terápia abban az esetben javasolt kismamáknak, ha a terhességi változás mellett fertőzés, emelkedett számú kórokozó is jelen van.

Kismama fogászat >>

Igen, a Vektorterápia jelentős segítséget jelent a fogágybetegségek gyógyításában. A terápia segítségével - megfelelő előkészítő kezelések után - a gyökérfelszín simára polírozható, így elegendően sima alap támad ahhoz, hogy a tapadását vesztett fogíny ismét feszesen tapadhasson a fog nyakán. A feszes fogíny, a gyulladást kiváltó elemek megszüntetése, a rendszeres fenntartó kezlések együttesen járulnak hozzá ahhoz, hogy a fogínysorvadás üteme jelentősen csökkenjen, egészségesnek mondható biológiai szinten maradjon.

Fogínytasak kezelése Vektor terápiával >>

A gyökérkezelés technológiája hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt években. Az új eszközök, modern fertőtlenítő, diagnosztizáló és kezelő technikák segítségével a gyökérkezelés biztonságosabbá és precízebbé vált. Amennyiben tartósan szeretnénk megőrizni a gyökérkezelt fogat, úgy el kell érni, hogy minden csatorna feltárt legyen, minden csatorna teljes hosszon kitisztított legyen és minden üres területe ki legyen fertőtlenítve a fognak. Ez a kívánalom a modern eszközökkel sokkal nagyobb sikerességgel érhető el!

Gyökérkezelés >>

A fogászati góc letokolt fertőzés. Az immunrendszert megterheli, és a fertőzött fogtól egészen távoli területeken okoz megbetegedést, például a szívben, bőrben, de okozhat hajhullást, vagy allergiát is. Fogászati gócnak számít minden gyökérkezelt fog, még tünetmentes esetben is, illetve a fogínygyulladás és a fogínytasakok is. A fogászati góc felfedezése érdekében érdemes még panaszmentes esetben is félévente fogászati góckutatást kérni. A panoráma röntgenfelvétellel a gyökérkezelt fogak, elhalt fogak jó eséllyel kiszűrhetőek. A gyanús fogak további vizsgálatára van szükség, melyet intraorális röntgennel, illetve 3 dimenziós CT felvétellel végezhetünk el.

Fogászati góc >>

Az orálkamerás vizsgálattal hatalmas nagyításban vizsgálhatóak a fogak. Jobban kiszűrhetőek az induló és másodlagos fogszuvasodások. A látványos diagnosztizáló eszköz sokak számára elrettentően hat, pedig épp ebben van a lehetőség arra, hogy felismerve a problémákat, legyen lehetőség azok rendbetételére. Sokan nem törődnek eléggé fogaik állapotával, az orálkamerás vizsgálat azonban “Pálfordulást” hozhat a higiéniás szokásokban, fogápolásban és a rendszeres fogorvoshoz járásban is.

Mosolytervezés minden olyan esetben ajánlott, mikor mosolyesztétikai kezelés előtt áll valaki. Mosolyesztétikai kezelések lehetnek:

  • frontfog remodelling, recontouring
  • porcelán héjak vagy koronák felhelyezése
  • foghiányok rendezése
  • fogszabályozás nélküli gyors és látványos esztétikai kezelések

A mosolytervezés még a tényleges fogászati beavatkozás előtt segít képet kapni a várható eredményről. Segítségével kiemelhetőek az arc kedvező, és tompíthatóak az arc kedvezőtlenebb karakterjegyei. Segítségével harmónikus mosoly alakítható ki.

Mosolytervezés >>

Érdekes lehet még az Ön számára

FOGORVOS CSAPAT

FOGORVOS CSAPAT

Ismerje meg fogorvosainkat! Általános és esztétikai fogászat, gyökérkezelések, fogbeültetés, fogszabályozás

Tudjon meg többet!
Budapest Dental REFERENCIA

REFERENCIA

Pácienseink évek óta szívesen osztják meg velünk véleményüket, tapsztalataikat rendelőnkről. Szerzzen több információt rólunk!

Tudjon meg többet!
Budapest Dental ESETBEMUTATÁSOK

ESETBEMUTATÁSOK

Nézze meg előtte utána fotóinkat! A fotók segítségével talán megtalálja annak a problémának a megoldását is, mely most Önt foglalkoztatja!

Tudjon meg többet!

Ők fognak gondoskodni Önről. Fogorvoscsapatunk tagjainál a legjobb kezekben lesz. Forduljon hozzájuk bizalommal!

Rendelőnk a fogászat teljes palettáján nyújt fogászati szolgáltatásokat a mindennapi fogászattól kezdve a kíméletes fogpótlás lehetőségein keresztül a legmodernebb esztétikus mosolytervezésig. Egy teamben, egymással összefogva dolgozunk, hogy fájdalommentes, biztonságos és kiemelkedően esztétikus megoldásokat nyújthassuk pácienseink számára

Bejelentkezés