Fogászati rendelő 3. – esztétikus fogpótlások

Csillogóan hófehér, szabályos gyönyörű mosolyok villannak ránk a magazinok, TV képernyők vagy mozivásznak felületeiről. Ki ne vágyna Angelina Jolie vagy Bratt Pitt egészséges mosolyára? „Ez mind természetes?” – kérdik a laikusok. A választ mi sem tudjuk, ehhez egyenesen a sztárokat kellene megkérdezni. Egy biztos, a modern fogászati technikákkal, mely az űrkutatásból szerzi technikáit, sok minden természethűen helyreállítható, amely az idők során tönkrement. Mindemellett a legtökéletesebb az ami valódi és természetes, vigyázzunk hát harminckét kis csodás kellékünkre, a fogainkra.

Fogszín meghatározás

A fogpótlások, porcelán koronák vagy héjak elkészítése folyamán a páciens lassan fellélegezhet: az előkészítő fázisok után végre itt a fogszín választás ideje. Ez sejteti a procedúra végét, a hosszas vajúdás után végre eredmény születhet. A hagyományos fogszín meghatározás egy fogszín skála segítségével történik. A módszer kifejezetten jó, főleg, ha fogtechnikus mesterünk beleérző képessége és rutinja elég nagy ahhoz, hogy egy egyszerű fogszín kód alapján átadja a fogpótlásnak azt a természetes fogszínt, formát és árnyalatot, melyet a fogpótlás melletti fogak megkívánnak.

Egyéni fogszín és fograjzolat meghatározása Shade Pilot® segítségével

A kreativitás meghagyása – sőt elvárása – mellett a Shade Pilot® fogszín meghatározó készülék segítségével olyan részletgazdag információkhoz juttathatjuk a fogtechnikusunkat, melyre egy egyszerű fogszín kód (A2) vagy akár még egy digitális fényképező gép sem képes. A gép a készülő fogpótlás melletti fogról, mint minta fogról nagy felbontású, makro fényképet készít, megmutatja a fogzománc foltjait, transzparenciáját, rajzolatait. Megadja a teljes szín spektrumot, elválasztja egymástól a fognyak, a közép és az éli rész színeit.

Mit tud még a fogászati színelemzés?

A fogpótlás készítésének kellemetlen fázisa – fogcsiszolás

Hát valljuk be, ezt a részt a páciensek legszívesebben átugranák. Igen, a csiszolás valóban nem a legkellemesebb része a fogászatnak. Sokáig tart, sok érzéstelenítő kell hozzá, félünk, hogyan fogunk kinézni, mikor felállunk a fogorvosi székből, utána a fogak érzékenyek lesznek, az ideiglenes korona bár elfogadható küllemű, le is eshet.

A csiszolásról nehéz jót mondani, hiszen ilyenkor a fogpótlás készítésének lebontó fázisában vagyunk. Még elveszünk, s nem hozzáteszünk. Kitisztítunk, formát képzünk, alapozunk, de a végeredmény még messze van. Olyan ez, mint a borús téli hónapok: kellemetlen, és legszívesebben átugornánk.

De épp úgy, ahogy a télre a természetnek, a megújításhoz a fogorvosnak is szüksége van a csiszolásra. Ekkor készül elő az új lehetősége. Talán ha így gondolunk rá, könnyebb elfogadni, és ha elfogadtuk, a következő lépés, hogy hogyan válasszuk ki a legmegfelelőbb előkészítési módot.

Vállas fog csiszolás – megőrizni az ínytapadást

A vállas csiszolás a legkedvezőbb módja a fogelőkészítésnek. Újdonsült csiszolásnál lényegében mindig, régi fogpótlások cseréje esetén a legtöbb esetben kivitelezhető. A lényeg, hogy a készülő korona szélének megfelelő csiszolat kerül a fogba, így a készülő korona felszíne a fognyak felszínével egy felszínt fog képezni. A sima felszín a fognyaknál pedig az egészséges fogíny egyik alapfeltétele.

A vállas korona előkészítés további hasznos információit is érdemes végigböngészni.

ELÉRHETŐSÉGEINK

NYITVATARTÁSI IDŐ

  • Hétfő-péntek: 8.00 - 20.00
  • Hétvége: ZÁRVA

LEGFONTOSABB INFORMÁCIÓK

Ők fognak gondoskodni Önről. Fogorvoscsapatunk tagjainál a legjobb kezekben lesz. Forduljon hozzájuk bizalommal!

Rendelőnk a fogászat teljes palettáján nyújt fogászati szolgáltatásokat a mindennapi fogászattól kezdve a kíméletes fogpótlás lehetőségein keresztül a legmodernebb esztétikus mosolytervezésig. Egy teamben, egymással összefogva dolgozunk, hogy fájdalommentes, biztonságos és kiemelkedően esztétikus megoldásokat nyújthassuk pácienseink számára

Bejelentkezés