Fogászati rendelő 2. – digitális diagnosztika

A digitális világ korszakában élünk. Ha a magányosan internetező, az élő emberi kapcsolatok helyett csupán virtuális kapcsolatokat építgető embertársainkra gondolunk – akár még ijesztőnek is érezhetjük ezt a modern világot. Az éremnek azonban mindig két oldala van. A fogászati szakmát tekintve a digitális képalkotás hatalmas és fantasztikus lehetőségeket rejt, melyet a gyógyításban pozitív előjellel használhatunk fel.

Digitális panoráma röntgen – egy fog sem bújhat el

A fogászati reklámpiac elhalmoz minket széles árukínálatával. Ember legyen a talpán, aki képes könnyen választani a felkínált tengernyi fogászati portéka között. A panoráma röntgenek palettáján azonban egy dolog egyértelműnek tűnik: minél kisebb sugár dózissal dolgozó, minél élesebb és részletgazdagabb képet adó masinát kell választanunk. Mi a Cranex-D digitális fogászati panoráma röntgen mellett döntöttünk. Nem bántuk meg. Kiváló képeket készítünk, így megfelelő diagnosztikai eszköz van a kezünkben ahhoz, hogy a mélyebben elhelyezkedő szöveteket, mint például a fogágy, a csont, vagy a foggyökerek, alaposan és biztonságosan megvizsgálhassuk.

Mit tud még a digitális fogászati panoráma röntgen?

Digitális intraorális röntgen – fókuszban a gyökércsúcs

Míg a panoráma röntgenfelvételek a teljes száj anatómiai viszonyainak feltérképezésére szolgálnak, addig az intraorális, egyszerű nyelven „kis” röntgen egyes fogak alapos vizsgálatához kellenek. Használhatjuk a panoráma röntgenfelvételek kiegészítő elemzésére góckeresés kapcsán, legtöbbet azonban gyökérkezelések során alkalmazzuk, a gyökércsatorna méreteinek, vagy az elkészült gyökértömés ellenőrzésére.

Gyökérkezelés – precízen és fájdalom mentesen.

A fogászati kamera – hogy a páciens is lássa, mit is néz a fogorvos

A miniatűr, reflektorokkal ellátott kamerával a fogakról éles, nagy felbontású képek készíthetők. Néhány páciens még meg is ijed, ha a monitoron százszoros nagyításban láthatja meg az apró szuvasodást a tömés mellett. Másokat pedig inspirál a kép: „Ezeknek a fogorvosoknak tényleg igazuk van, félévenként bizony fogászati ellenőrzésre kellene járnom!”

Mit tud még az oralkamera fogászati diagnosztika?

ELÉRHETŐSÉGEINK

NYITVATARTÁSI IDŐ

  • Hétfő-péntek: 8.00 - 20.00
  • Hétvége: ZÁRVA

LEGFONTOSABB INFORMÁCIÓK

Ők fognak gondoskodni Önről. Fogorvoscsapatunk tagjainál a legjobb kezekben lesz. Forduljon hozzájuk bizalommal!

Rendelőnk a fogászat teljes palettáján nyújt fogászati szolgáltatásokat a mindennapi fogászattól kezdve a kíméletes fogpótlás lehetőségein keresztül a legmodernebb esztétikus mosolytervezésig. Egy teamben, egymással összefogva dolgozunk, hogy fájdalommentes, biztonságos és kiemelkedően esztétikus megoldásokat nyújthassuk pácienseink számára

Bejelentkezés