Dr. Pém Barbara - fogszabályozás

A fogszabályozás a fogászat egyik legérdekesebb és legbonyolultabb szakterülete. A gyermekkori fogszabályozás során a csontnövekedés befolyásolása, a myofunkcionális trénerek segítségével kiváló eredmények érhetőek el, itt a legnagyobb nehézséget a megfelelő együttműködés kialakítása jelenti, a kis páciens és a fogszabályozó orvos között. Felnőttkorban a kihívást a megfelelő esztétikai eredmények elérése jelenti, ebben a hagyományos technikák mellett, a lágy erejű fogszabályozás vagy akár a láthatatlan kivehető sínes, aligner típusú kezelések segítenek tapasztalt fogszabályozó szakorvosunknak.

SZAKTERÜLETEI

GYERMEK FOGSZABÁLYOZÁS

A gyermekek megfelelő időben történő kezelése kulcsfontosságú! Az időben elkezdett kezeléssel súlyos harapási rendellenességek előzhetőek meg!

CSONTNÖVEKEDÉS IRÁNYÍTÁS

Gyermekkorban az állcsontok fejlődési iránya befolyásolható. Az időben történő kezeléssel harmonikusabb arcprofil alakítható ki

FELNŐTT FOGSZABÁLYZÁS

A felnőtt fogszabályozás technológiai háttere az utóbbi évtizedben hatalmas fejlődésen ment keresztül. Mini fém fogszabályzók, porcelán fogszabályzók…

LÁTHATATLAN FOGSZABÁLYZÁS

A láthatatlan sínes fogszabályzás a modern fogszabályozás egyik nagy vívmánya. Elsősorban torlódások, résességek látványos kezelésére

ÖNLIGÍROZÓ FOGSZABÁLYZÓK

Az önligírozó fogszabályzó készülékekkel a fogmozgatások bizonyos fázisai gyorsabban végezhetőek el.

Dr. Pém Barbara - Fogszabályozás

Dr. Pém Barbara - Fogszabályozás

Dr. Pém Barbara - fogszabályozó szakorvos

Tapasztalat, elért eredmények

“Fogorvosi diplomámat a budapesti Semmelweis Egyetemen szereztem 2010-ben, majd 2013-ban fogszabályozás szakvizsgát tettem. A magyarországi magánrendelői tapaszatalok Belgiumban dolgoztam fogszabályozó szakorvosként, ahol a hagyományos fogszabályozó technikákon túl megismerkedtem az önligírozó - lágy erőkkel dolgozó készülékekkel, valamint a láthatatlan fogszabályozással. Az elért eredményekkel én is és pácienseim is elégedettek, számos komoly esztétikai eredményt sikerült elérnem mind gyermek mind a felnőtt fogszabályozó kezelésekkel. A szívem és a sorsom négy év után hazahúzott, így választottam hivatásom helyéül a Budapest Dental Fogászati rendelőt.”

Fontos, hogy mikor kezdjük! Hozza el gyermekét időben!

“Munkám során fontosnak tartom a prevenciót, azaz a megelőző fogszabályozó kezeléseket. Már fiatal korban (tejfogak illetve vegyes fogazat esetén), felismerhetőek egy később kialakuló fogászati eltérés előjelei. A kezelést időben elkezdve akár egy egyszerűbb kivehető készülékekkel is megelőzhetjük a későbbi problémák kialakulását. Gyermekkorban az állcsontok növekedésére is hatni lehet a fogszabályozó készülékekkel, így harmonikusabb arcprofilt, jobb harapási viszonyokat lehet elérni. Felnőttkorban elsősorban fogmozgatásokra van lehetőség, hiszen az állcsontok fejlődése már befejeződött. Ha a korai lehetőségeket nem használjuk ki, előfordulhat, hogy felnőttkorban kompromisszumra kényszerülünk. Érdemes tehát időben szakorvoshoz fordulni, hiszen sok harapási hiba a szülők számára nem felismerhető. Hozza el gyermekét még a maradó fogak váltása előtt, akár 6-7 éves korban. Ne várja meg, a fogváltást, sok esetben ez már késő lehet a megfelelő kezelésekhez!”

Fogszabályozásban gondolkodik? A legjobb helyen jár!

Pém Barbara doktornő, az európai orvosegyetemek közt méltán híres budapesti Semmelweis Orvosi Egyetemen végzett, majd a fogszabályozó szakvizsga letétele után komoly rutinra tett szert belgiumi fogszabályozó rendelése során. Személyében lelkiismeretes, precíz gyógyítót ismerhet meg. Forduljon bizalommal dr. Pém Barbara fogszabályozó szakorvoshoz! Kérjen időpontot most!

Esztétika és fogszabályozás - lehetőségek felnőttkorban. Hacsak lehet, fogszabályozzunk foghúzás nélkül!

Felnőtt korban, maradó fogazat esetén bármely életkorban van lehetőség a fogak szabályozására, ameddig a fogíny ép. A felnőttkori fogszabályozás leggyakrabban ragasztott készülékekkel történik, a megfelelő készüléket a páciens harapási rendellenessége és igényei szerint választjuk ki. A hagyományos fém fogszabályozók mellett esztétikus porcelán fogszabályozók felhelyezésére is lehetőség van.

Az enyhébb esztétikai hibák kezelésére kitűnő megoldás a láthatatlan, kivehető sínes fogszabályozóval végezhető kezelés, mely a páciens számára megfelelő kényelmet biztosít a kezelés ideje alatt is.

Hacsak lehet, kerüljük el a foghúzást! A fogszabályozó kezelések során sok esetben nagy kérdés, hogy hogyan teremtsünk megfelelő mennyiségű helyet a torlódott fogak elrendezésére. “A kezelés tervezése során a fogeltávolítással szemben előnyben részesítem az egyéb lehetőségek nyújtotta helyteremtést, amennyiben ezt az anatómiai adottságok engedik.” A foghúzás elkerülésére például számos esetben nyílik mód, amennyiben lágy erőkkel történő passzív önzáró bracket technológiát választunk. A lehető legtökéletesebb harapási és funkcionális beállítások mellett természetesen a legfontosabb a kezelés végeredménye, a szép mosoly és a harmonikus arcprofil kialakítása.

Az empátia és a jó kapcsolat a hatékony orvoslás alapja

Pém doktornő fiatal kora ellenére tapasztalt és elhivatott orvos. Fontos számára a bizalomra épülő orvos-páciens kapcsolat kialakítása, mind a gyermekek, mind a felnőttek szívesen fordulnak hozzá. Titka abban rejlik, hogy odafigyel és meghallgatja pácienseit. Nem kormányoz, hanem kísér. Lelkesen elmagyaráz, megtanít mindent ami a fogszabályozó kezelés megértéséhez, elfogadásához és hatékony végigviteléhez szükséges. Odafigyel és mindenkinek segítségére van abban, hogy a fogszabályozás során oly fontos szájhigiénia sem sérüljön, a fogak és a fogíny is ép és egészséges maradjon a fogszabályozó kezelés alatt.

Gyermek fogszabályzás a Budapest Dental Fogászaton

Gyermek fogszabályzás

Előzze meg a súlyosabb rendellenességet korai fogszabályzó kezeléssel! Ne várja meg míg minden maradó fog előbújik, hiszen a csontnövekedés szabályzásával komoly harapási és esztétikai problémákat előzhet meg gyermekénél!

  • Konzultációs lehetőség!
  • Kedvezmények gyerekeknek a kezelés tervezés árából!
  • Kedvezmények gyerekeknek a fogszabályozó készülékek árából!
Tudjon meg többet!
Felnőtt fogszabályozás a Budapest Dental Fogászaton

Felnőtt fogszabályzás

Fogszabályozni addig lehet, míg a páciensnek foga van! De nem csak esztétikai okokból választják sokan a felnőtt fogszabályzást! Számos ízületi panasz, harapási rendellenesség kezelése csak fogszabályozással oldható meg.
 

  • Konzultációs lehetőség!
  • Több szakma együtt a felnőtt kezelésekben
  • Modern lehetőségek a fogszabályozásban!
Tudjon meg többet!
Láthatatlan fogszabályzás

Láthatatlan fogszabályzás

A láthatatlan átlátszó sínes fogszabályozás modern és kényelmes lehetőség, melyet egyre több felnőtt páciens választ a hagyományos fogszabályozás helyett. Elsősorban enyhébb vagy közepes rendellenességek esetén javasolt.

  • Konzultációs lehetőség!
  • Digitális kezelési terv, bemutató video
  • Modern lehetőségek a fogszabályozásban!
Tudjon meg többet!

Ők fognak gondoskodni Önről. Fogorvoscsapatunk tagjainál a legjobb kezekben lesz. Forduljon hozzájuk bizalommal!

Rendelőnk a fogászat teljes palettáján nyújt fogászati szolgáltatásokat a mindennapi fogászattól kezdve a kíméletes fogpótlás lehetőségein keresztül a legmodernebb esztétikus mosolytervezésig. Egy teamben, egymással összefogva dolgozunk, hogy fájdalommentes, biztonságos és kiemelkedően esztétikus megoldásokat nyújthassuk pácienseink számára

Bejelentkezés