Dr. Pattogató Rita – Fogszabályozás Rezidens orvos, Konzerválófogászat és Fogpótlástan szakorvosa, Budapest Dental Praxismanager

Fogszabályozással a szép arcért és az egészséges rágásért. Mintegy 15 év általános fogászati gyakorlat után döntöttem úgy, hogy általános fogászati ismereteimet tovább bővítem a fogszabályozáshoz szükséges szaktudással. Legkedvesebb területem a gyermekfogszabályozás. Fogorvosi Diploma (1997); Fog és Szájbetegségek Szakorvosi Diploma (1999); Konzervlófogászat és Fogpótlástan Szakorvosi Diploma (2006) Fogszabályozás rezidens orvos. Budapest Dental Fogászat Alapítás (2003)

Dr. Pattogató Rita fogszakorvos, fogszabályozás

Kedves anyukák és apukák! Javaslom, kezdjük el gyermeküknél a fogszabályozást időben!

A tapasztalatom az, hogy számos olyan fiatal páciens jön a fogszabályozó konzultációra, akiknél a kialakult harapási vagy esztétikai rendellenesség egyszerűen és olcsón kezelhető lett volna, ha akár csak néhány évvel hamarabb jön. Sok eset pedig, ha időben, a pubertáskor előtti, alatti időkben, kezelve lett volna, a felnőttkori kezelés könnyebb lenne és jobb eredménnyel zárulhatna.

Ezeknél a pácienseknél azonban a csontfejlődés már lezárult így a lehetőségek kihasználatlanul elrobogtak a növekedéssel. Ezért lenne fontos, hogy a gyermekeket időben, akár 6-7 éves korban, hozzák el a szüleik fogszabályozási konzultációra. Nem igaz, hogy minden esetben meg kell várni, hogy a tejfogak lecserélődjenek, SŐT! Lehet, persze olyan eset, akinél éppen hogy ki kell várni a fogváltást és csak utána kezdhető el a szabályozás, de a legtöbb esetben, az időben elkezdett, pubertáskor előtt - alatt végzett fogszabályozással a csont fejlődése alakítható, ezzel pedig komoly eredmény érhető el. Sokszor olyan eredmény, amely a tisztán felnőttkori fogszabályozással nem, vagy csak nagyon nehezen valósítható meg, esetleg számos kompromisszum árán.”

SZAKTERÜLETEI

GYERMEK FOGSZABÁLYOZÁS

A gyermekek megfelelő időben történő kezelése kulcsfontosságú! Az időben elkezdett kezeléssel súlyos harapási rendellenességek előzhetőek meg!

CSONTNÖVEKEDÉS IRÁNYÍTÁS

Gyermekkorban az állcsontok fejlődési iránya befolyásolható. Az időben történő kezeléssel harmonikusabb arcprofil alakítható ki

FELNŐTT FOGSZABÁLYZÁS

A felnőtt fogszabályozás technológiai háttere az utóbbi évtizedben hatalmas fejlődésen ment keresztül. Mini fém fogszabályzók, porcelán fogszabályzók…

LÁTHATATLAN FOGSZABÁLYZÁS

A láthatatlan sínes fogszabályzás a modern fogszabályozás egyik nagy vívmánya. Elsősorban torlódások, résességek látványos kezelésére

ÖNLIGÍROZÓ FOGSZABÁLYZÓK

Az önligírozó fogszabályzó készülékekkel a fogmozgatások bizonyos fázisai gyorsabban végezhetőek el.

Dr.Pattogató Rita - fogszabályozás

Dr.Pattogató Rita - fogszabályozás

Tanítani gyermeket és felnőttet egyaránt a fogak értékére és szeretetére

Vajon miért van annyi lyukas fog, annyi elhanyagolt fogsor, mikor olyan egyszerű lenne fogmosással mindezt megelőzni? Vajon miért adja fel sok anyuka, ha a gyermeke 2 évesen a fogmosás ellen hadakozik és eszelősen ordít? Vajon mennyire lesz eredményes egy 4-5 éves gyermek fogmosása ha a kezébe nyomják a fogkeféjét: “Tessék, akkor mostantól mosd meg te!”

Nincs ezekre a kérdésekre konkrét, egy igaz válasz, hiszen minden ember, minden élethelyzet más és más a saját nyűgével, bajával együtt. A fenti kérdéseket inkább gondolat ébresztőnek szánom: Mennyire vagyunk tisztában a fogaink értékével? És gyermekeink fogainak értékével?

Nekem a sok lyukas fog, a nem időben elkezdett általános fogászati vagy fogszabályozási kezelések azt mutatják, hogy szükség van arra, hogy a fogak, a harapás, a mosoly értékéről beszélgessünk! Szükség van arra, hogy megtanítsuk a pácienseinket, legyen az gyermek vagy felnőtt, szeretettel gondolni a saját fogaira.

Gondoljon mélyen bele: a fogai értékesek, valódi kincsek!

Általuk vagyunk képesek enni, harapni, beszélni, mosolyogni. A fogaink szolgálnak minket életünk megannyi pillanatában és ez felbecsülhetetlen érték! A valóban eredményes fogászati vagy fogszabályozási kezelés nem merülhet tehát ki csupán a kialakult probléma kezelésében.

A valódi cél egy boldogabb életérzés és egy minőségi kapcsolat kialakítása saját fogainkkal!

Ha szeretne ebben egy kicsit változtatni, hozza el magát vagy gyermekét fogszabályozási konzultációra! Örömmel segítek!

Bejelentkezés

Miben lehetek igazán a segítségére?

Kedvenc területem a gyermekek korai, megelőző fogszabályozása, de természetesen felnőtteket is nagy szeretettel várok rendelésemre. Mivel “első szakmám” az általános fogászat volt, így nagy rálátásom van mindkét szakterületre. Ez abban ad előnyt, hogy komplexebben gondolkodom, mintha csak általános fogászatot vagy csak fogszabályozási kezeléseket végeznék.

Boldogan vezetek be gyermeket és szülőt egyaránt a fogak szeretetének titkaiba. Kisgyermekeknél javaslom a hatos fogak megérkezése kapcsán rendezendő fog rituálét, mely a gyermeknél a fogakkal való tudatos kapcsolat kialakításának egyik fontos pillére lehet. Rendeléseimen igyekszem időt biztosítani arra, hogy beszélgessünk a fogak értékéről. Kiemelten fontosnak tartom, emelni tudatossági szintet ebben a témában. Ez eredményesebb kezeléshez, jobb közérzethez és megbízhatóbb megelőzéshez juttatja pácienseimet.

Szakmai cikkek fogszabályozás témakörben

Számos cikket írtam fogszabályozási és fogászati témákban egyaránt. A weboldalunkat naponta több mint 1000 látogató keresi fel. Mivel a rendelőben soha nincs elég idő, de ha még lenne is, nem mindig jut minden fontos információ az ember eszébe, javaslom, hogy aki fogszabályozás témában érdekelt, olvasson bátran szakmai cikkeimből.

Íme fogszabályozás témakörében a legtöbbet olvasott bejegyzéseim:

Fogszabályozási konzultáció díjbeszámítással!

Tudta, hogy gyermekeknél, a felső fogívszűkület időben való kezelésével megelőzhető a felnőttkori fogszabályozási problémák jó része, illetve lecsökkentheti a felnőttkori kezelés idejét?

Kíváncsi, hogy gyermekénél szükség van e megelőző, gyermekkori fogszabályozásra?
 

Jöjjenek el és kérdezzenek!! A konzultációs díj konkrét kezelés tervezés esetén teljes összeggel beszámításra kerül!

Bejelentkezés

Ők fognak gondoskodni Önről. Fogorvoscsapatunk tagjainál a legjobb kezekben lesz. Forduljon hozzájuk bizalommal!

Rendelőnk a fogászat teljes palettáján nyújt fogászati szolgáltatásokat a mindennapi fogászattól kezdve a kíméletes fogpótlás lehetőségein keresztül a legmodernebb esztétikus mosolytervezésig. Egy teamben, egymással összefogva dolgozunk, hogy fájdalommentes, biztonságos és kiemelkedően esztétikus megoldásokat nyújthassuk pácienseink számára

Bejelentkezés