Dr Gszelman Ferenc – dento-alveoláris szájsebész szakorvos

Fogorvosi rendelőnk fiatal, elhivatott szájsebész szakorvosa népszerű pácienseink körében, akik kedvelik Gszelman doktor közvetlen, barátságos személyiségét és megbíznak professzionális szaktudásában. Fájdalmas bölcsességfogak és problémás fogeltávolítások kapcsán bátran fordulnak hozzá, hiszen tudják, nála jó kezekben lesznek. Fogorvosi Diploma (2009); Dento alveoláris szájsebész Szakorvosi Diploma (2013).

SZAKTERÜLETEI

FOGBEÜLTETÉS

A titán fog implantátumok beültetése mára rutin fogászati műtétnek számít. Érdemes a feladatra avatott szájsebész szakembert választani!

MINI IMPLANTÁTUMOK

A mini fogászati implantátumok kevés csont esetén is jó megoldást nyújthatnak a billegő, elmozduló fogsor rögzítésére

SZÁJSEBÉSZET

A szájsebészeti kezelések, mint például a foghúzás, lebenyképzés, gyökér eltávolítás nagy tapasztalatot igényelnek

BÖLCSESSÉGFOG MŰTÉTEK

Elsősorban az alsó bölcsességfogak eltávolítása ütközhet nehézségekbe. Érdemes konzultációt kérni!

GYÖKÉRREZEKCIÓ

A gyökérrezekció az utolsó lehetséges beavatkozás a fog megmentése érdekében a foghúzás előtt.

Dr. Gszelman Ferenc Szájsebész Szakorvos

Dr. Gszelman Ferenc Szájsebész Szakorvos
Dr. Gszelman Ferenc dentoalveoláris szájsebész Budapest Dental Fogászat

Mikor kell bölcsességfog eltávolításra gondolnunk?

Gyakori panaszok, melyek a bölcsességfogak eltávolításához vezethetnek

 • késői életkorban kialakuló fogtorlódás
 • fogelőtörési zavar a bölcsességfogak területén
 • fájdalmas feszítő érzés az állkapocs területén
 • bölcsességfog előtti fogak szuvasodása,
 • a csontállomány sérülése a fog rendellenes helyzete miatt
Páciens vélemény a Budapest Dental Fogászatról

Renáta (Budapest Dental Páciens) véleménye

„Kedves, fiatal és ügyes szájsebész. Én egy gyulladt bölcsességfog miatt kerestem fel a rendelőt, Gszelman doktort ajánlották. Nem csalódtam, a műtéttel sem volt gondom és utána sem voltak fájdalmam. Jól döntöttem, mikor belevágtam! Mindenkinek bátran ajánlom! Üdvözlettel,”

Keller Renáta, Budapest Dental Fogászat Páciense (2014. 03. 20)

Foghúzás fájdalommentesen - Dr. Gszelman Ferenc szájsebész

Fájdalommentes foghúzás

 • Ameddig csak lehet, törekszünk minden fog megmentésére, azonban bizonyos esetekben többet segítünk azzal, ha a problémás, gyulladt fogat eltávolítjuk. Mikor áll fenn ez az eset?
 • Kiterjedt, nagy fájdalommal járó gyulladásoknál, amikor már más lehetőség nem áll fenn, és a környező szöveteket is védeni kell a gyulladás okozta károsodástól
 • Letört, meggyengült fog esetén, amennyiben már pótlás nem építhető a megmaradt foganyagra
 • A szájsebészeti beavatkozás attól lesz igazán fájdalommentes, hogy nem csupán a kihúzásra váró fogat, de a környező területet is érzéstelenítjük

Tudjon meg többet dr. Gszelman Ferenc szájsebészről

„2013-ban csatlakoztam a Budapest Dental fogorvosi csapatához. Főállásom a Honvéd kórház Szájsebészeti osztályán van, ahol nagy szájsebészeti rutinra tettem szert. Rengeteg kisebb nagyobb szájsebészeti műtétet végzünk, nagyon sok pácienst látunk el egy nap alatt. A Budapest Dental egy egészen más környezet. Itt nyugodtan lehet dolgozni, jó technikai háttérrel - számos esetben végzek fogbeültetés műtétet, csontpótlást, arcüreg emelést is. Nagyon szeretem ezt a nyugodt hátteret, a kiváló csapatot! A rendelő vezetése időt fordít a páciensek véleményének, tapasztalatainak összegyűjtésére, és ezekből úgy tűnik, meg vannak elégedve a munkámmal, ez nagyon jól esik!”

Dr. Gszelman Ferenc 2009-ben végzett fogorvosként a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Fogorvosi Karán. Ezt követően 2013-ban sikeres szakvizsgát tett dento alveoláris szájsebész szakorvosként. Tudása frissen tartása érdekében folyamatosan képzi magát, hogy mind elméleti, mind gyakorlati tudását időről időre bővíteni tudja.

A fogbeületetés műtéteket és azok tervezését Gszelman Doktor úr és Dr. Némethy Miklós a legtöbb páciens esetében együtt végzik. Míg Némethy doktor a műtét és a fogpótlás teljes körű megtervezését végzi, Gszelman Doktor az operatív felelős. Hagyományos és Mini fogászati implantátum műtéteket egyaránt nagy sikeraránnyal végez. Páciensei elmondása szerint a fogbeültetés fájdalommentes kezelés.

Gyulladt, fájdalmas fogak eltávolítása igen kényes feladat, éppen ezért Gszelman doktor úr a legmaximálisabb körültekintéssel jár el minden hasonló esetben. Az érzéstelenítés folyamatára még nagyobb hangsúlyt helyez, hogy a lehető leginkább fájdalommentes lehessen a fogászati beavatkozás. Az érzéstelenítő beadása előtt speciális zselét alkalmaz a fogínyen, amely már az injekció beadása előtt elzsibbasztja az ínyt.

Sok esetben tökéletesen ép fogak is eltávolításra kerülhetnek, amennyiben a többi fog épségét veszélyeztetik. Különösen igaz ez a bölcsességfogakra, amelyek torlódást, fogszuvasodást okozhatnak a mellettük álló fogaknál, illetve gyulladást, feszítést válthatnak ki a környező szövetekben. Bár Gszelman Ferenc doktor úr is minden erejével küzd a megmenthető fogakért, ilyenkor mégis a problémás fog eltávolítását javasolja, hiszen hosszú távon ez a legbiztonságosabb megoldás.

Természetesen nem, sőt, számos esetben éppen ő, a foghúzások szakértője tesz meg mindent azért, hogy egy fogat minél hosszabb ideig megtarthassunk. Problémás gyökérkezelések után, ha a gyulladás hosszú idő után sem múlik el, illetve, amennyiben valamiért (túl szűk vagy elágazó gyökércsatorna esetén) nem sikerült tökéletesen a gyökértömés, a kezelt fog megmentése érdekében gyökércsúcs rezekciót végez el. A fogászati műtét során a fog gyökere feletti metszésből tárja fel az a fog gyökércsúcsi részét és eltávolítja el a szükséges részt.

Gszelman doktor úr a gyógyítást, a szájsebészetet valódi hivatásának tekinti, amely által számos páciensnek segített már fájdalmas fogaik kezelésében, eltávolításában vagy, amennyiben megoldható, megtartásában. A mindennapi fogászati kezelések során legfőbb törekvése, hogy a beavatkozások előtt elűzze páciensei félelmeit, hiszen tudja, hogy szorongásmentes légkörben a foghúzás is kevésbé fájdalmas, s gyorsabb a gyógyulás is. A fogorvosi konzultációk során laza, kedves személyiségével és precíz magyarázataival is igyekszik megmutatni, hogy egy félelmetesnek tartott szájsebésztől sem kell tartani!

Dr. Gszelman Ferenc kedvenc szakterületei

FOGBEÜLTETÉS

 • Magas sikerarány
 • Hagyományos implantátumok
 • Mini fog implantátumok
 • Arcüregemelés
 • Csontpótlás

Tovább

SZÁJSEBÉSZET

 • Fogeltávolítás
 • Gyökéreltávolítás
 • Bölcsességfog műtétek
 • Gyökérrezekció
 • Disszekció

Tovább

MINI IMPLANTÁTUM

 • Kevés csont esetén is
 • Kis műtéti megterhelés
 • Idősebb pácienseknek is
 • Kivehető fogsor rögzítésére
 • Magas sikerarány

Tovább

Legolvasottabb szájsebészeti témák

Fájdalommentes foghúzás a Budapest Dental Fogászaton

Foghúzás fájdalommentesen

A fájdalommentességhez több tényező kell! Ügyes Szájsebész doktor, jó érzéstelenítő technika, gyulladásmentes környezet.

Tudjon meg többet
Bölcsességfogműtétek Dr. Gszelman Ferenc - Budapest Dental Fogászat

Bölcsességfog műtétek

A legnagyobb problémát az alsó bölcsességfogak jelentik. A bölcsességfogak műtéti eltávolításának számos oka lehet.

Tudjon meg többet
Fogászati árak - szájsebészeti árak, bölcsességfog műtét árak

Szájsebészeti árak

A fogeltávolítás, bölcsességfogműtét, gyökérrezekció ára függ a műtét komplexitásától. Tájékozódjon a szájsebészeti árakról!

Tudjon meg többet

Ők fognak gondoskodni Önről. Fogorvoscsapatunk tagjainál a legjobb kezekben lesz. Forduljon hozzájuk bizalommal!

Rendelőnk a fogászat teljes palettáján nyújt fogászati szolgáltatásokat a mindennapi fogászattól kezdve a kíméletes fogpótlás lehetőségein keresztül a legmodernebb esztétikus mosolytervezésig. Egy teamben, egymással összefogva dolgozunk, hogy fájdalommentes, biztonságos és kiemelkedően esztétikus megoldásokat nyújthassuk pácienseink számára

Bejelentkezés