Dr. Balogh Katalin – Fogszabályozó szakorvos, Fog- és szájbetegségek szakorvosa

Bizonyos fogászati problémák – nem megfelelő harapás, erősen torlódott fogak – kifognak az esztétikai fogászat fortélyain, s csupán fogszabályozás segítségével lehetséges megoldani őket. Az ilyen típusú eltérések tudora fogászati rendelőnk fogszabályozó szakorvosa, Dr. Balogh Katalin, akihez kicsik és nagyok egyaránt bátran fordulnak színes vagy esztétikus fogszabályzókért – s a rendszeres kontrollokon egy-egy kedves mosolyért. Fogorvosi Diploma (1987); Fog és Szájbetegségek Szakorvosi Diploma (1989); Fogszabályozás Szakorvosi Diploma (1997).

SZAKTERÜLETEI

GYERMEK FOGSZABÁLYOZÁS

A gyermekek megfelelő időben történő kezelése kulcsfontosságú! Az időben elkezdett kezeléssel súlyos harapási rendellenességek előzhetőek meg!

CSONTNÖVEKEDÉS IRÁNYÍTÁS

Gyermekkorban az állcsontok fejlődési iránya befolyásolható. Az időben történő kezeléssel harmonikusabb arcprofil alakítható ki

FELNŐTT FOGSZABÁLYZÁS

A felnőtt fogszabályozás technológiai háttere az utóbbi évtizedben hatalmas fejlődésen ment keresztül. Mini fém fogszabályzók, porcelán fogszabályzók…

LÁTHATATLAN FOGSZABÁLYZÁS

A láthatatlan sínes fogszabályzás a modern fogszabályozás egyik nagy vívmánya. Elsősorban torlódások, résességek látványos kezelésére

ÖNLIGÍROZÓ FOGSZABÁLYZÓK

Az önligírozó fogszabályzó készülékekkel a fogmozgatások bizonyos fázisai gyorsabban végezhetőek el.

Dr. Balogh Katalin - Fogszabályozás

Dr. Balogh Katalin - Fogszabályozás

Dr. Balogh Katalin - fogszabályozás szakorvosa

 Dr. Balogh Katalin a Budapest Dental Fogászat fogorvosa

“Kezdjük időben!”

Gyermekkorban az állcsontok növekedésére is hatni lehet a fogszabályozó készülékekkel, így harmonikusabb arcprofilt, jobb harapási viszonyokat lehet elérni. Felnőttkorban elsősorban fogmozgatásokra van lehetőség, hiszen az állcsontok fejlődése már befejeződött. Ha a korai lehetőségeket nem használjuk ki, előfordulhat, hogy felnőttkorban kompromisszumra kényszerülünk.

Kivehető fogszabályozás gyermekkorban

Kivehető orthopédiai készülékekkel a szép profilért

Gyermekkorban kivehető fogszabályozó készülékekkel az állcsontok megfelelő fejlődését még befolyásolhatjuk. Érdemes időben szakorvoshoz fordulni, hiszen sok harapási hiba a szülők számára nem felismerhető. Hozza el gyermekét még a maradó fogak váltása előtt, akár 6-7 éves korban. Ne várja meg, míg az állcsontfejlődés befejeződik!

Dr. Balogh Katalin a korai fogszabályozó kezelés jótékony hatásairól

Herceg Imréné (Budapest Dental Páciens) véleménye

„Kedves Balogh Doktornő! Köszönöm, hogy felhívta a figyelmemet gyermekemnél a kezelés megelőző hatásaira. Én úgy tudtam, meg kell várjam a csontfogak kinövését. Nagyon sokat jelentett, ahogy aprólékosan elmagyarázta a kezelés részleteit és azt, hogy ezzel valószínűleg műtétet spórolhatunk majd meg. Örülök, hogy jó szakemberhez irányított minket a sors, ajánlani fogom Önöket a családban másoknak is!”

Herceg Imréné, Budapest Dental Fogászat Páciense (2012. 11. 16)

Tudjon meg többet dr. Balogh Katalin fogszabályozó szakorvosról

„2012-ben csatlakoztam a Budapest Dental Fogászat fogorvosi csapatához. Dr. Némethy Miklós keresett meg azzal a kérdéssel, hogy lenne-e kedvem a Budapest Dental fogszabályozási feladatait ellátni. Saját vidéki praxist vezetek főállásban, de tetszett az ötlet, hogy egy ilyen nívós, főleg esztétikai fogászattal foglalkozó klinikán is dolgozzak, így belevágtam. Nem bántam meg! Hamar felépült a fogszabályozási praxisom, a gyermek-fogszabályozás mellett rendszeresen keresnek meg a fogorvoskollégák felnőtt fogszabályozási esetekkel, így együtt dolgozhatunk pácienseink esztétikai problémájának megoldásán. Jó eredményeket érünk el együtt és ez örömmel tölt el!”

1987-ben végzett a SOTE Fogorvostudományi Karán, cum laude (dicsérettel) eredménnyel, ezt követően két szakirányon is sikeres szakvizsgát tett: 1989-ben a Fog – és szájbetegségek, majd 1997 – ben a Fogszabályozás szakorvosa lett. 1994-től dolgozik a Dr. Halász Géza Szakorvosi Rendelő fogszabályozási szakrendelésén.

Fogorvosként kiemelkedően fontosnak tartja a tudatos szájápolást és a rendszeres fogászati ellenőrzést: ez a kettős az elsődleges kulcs ahhoz, hogy fogaink egészségét, mosolyunk szépségét minél hosszabb ideig meg tudjuk őrizni. A megelőzés mellett a fogszabályozás fontosságára hívja fel a figyelmet, amely az esztétika és a rágó funkció szempontjából egyaránt lényeges minden korosztály számára.

Időpontot kérek ingyenes fogszabályozási konzultációra

Fogszabályozó szakorvosként sokszor találkozik a kérdéssel, hogy mit tehet, az a páciens, aki már túl van a kamaszkori, fogszabályozás szempontjából leginkább megfelelő éveken, mégis fogszabályozást ajánlanak neki kezelésként? – „Fogszabályozni addig lehet, amíg a páciensnek van foga!” – válaszolja a doktornő mosolyogva, majd hozzáteszi: még részleges fogpótlással rendelkező, akár nyugdíjas korú páciensek sem késtek le semmiről.

Balogh Katalin doktornő sokrétű fogászati tudását rendszeres képzésekkel teszi naprakésszé. Ismereteit folyamatosan bővíti, frissíti mind az általános fogászat, mind a fogszabályozás terén. Alaposságát jelzi az is, hogy a fejlődési rendellenességek miatti ortognath műtétek fogszabályozási elő – és utókezelését szájsebészekkel együtt végezte.

A fogorvoslás mellett mindig is érdekelte az emberi psziché működése. Ezen a téren folytatott tanulmányait a SOTE VIKOTE képzésén végezte 2006-ban (pszichoterápia szakvizsgára való felkészítő tanfolyam és ezzel párhuzamosan autogén tréning tanfolyam). A képzéseken szerzett tudását és tapasztalatait nagyszerűen hasznosítja a fogászati beavatkozások során a pácienseivel folytatott kommunikáció során. Fontos számára, hogy a rendelőben oldott hangulatot, szorongásoktól mentes légkört teremtsen minden konzultáció és fogászati kezelés alkalmával. Páciensei bátran fordulnak hozzá fogászati kérdéseikkel, kételyeikkel, mert tudják: alapos válaszok és pontos tájékoztatás mellett a doktornő kedves mosolya is várja őket.

LÁTHATATLAN FOGSZABÁLYOZÁS

A modern számítógépes technológiának köszönhetően átlátszó sínekkel, lényegében láthatatlan módon végezhetjük a fogszabályozást. Kényelmes és keresett fogszabályozási lehetőség torlódott vagy réses fogazat kezelésére


Tovább

EXKLUZÍV PORCELÁN FOGSZABÁLYOZÓ

Miért ne szabályoztathatná fogait felnőtt korban is? A csillogó porcelán fogszabályozó segítségével a bonyolult fogelmozdításokat is el lehet elvégezni. Prémium kategóriás fogszabályozás igényes pácienseknek


Tovább

KIVEHETŐ, ÉJSZAKAI FOGSZABÁLYOZÓ

A kivehető fogszabályozó készülékeket elsősorban gyermekkorban alkalmazhatjuk. Segítségükkel kedvező irányban avatkozhatunk be az állcsontok fejlődésébe. Hozza el gyermekét időben, akár már 4-5 éves korban!


Tovább

Ők fognak gondoskodni Önről. Fogorvoscsapatunk tagjainál a legjobb kezekben lesz. Forduljon hozzájuk bizalommal!

Rendelőnk a fogászat teljes palettáján nyújt fogászati szolgáltatásokat a mindennapi fogászattól kezdve a kíméletes fogpótlás lehetőségein keresztül a legmodernebb esztétikus mosolytervezésig. Egy teamben, egymással összefogva dolgozunk, hogy fájdalommentes, biztonságos és kiemelkedően esztétikus megoldásokat nyújthassuk pácienseink számára

Bejelentkezés