Kismama fogászat

A várandósság hónapjai alatt, főleg ha első kisbabáját várja a kismama, sok mindent elolvas a témában,
hiszen egy életének egy új, ismeretlen területére érkezett. Az alábbi oldalakon a terhesség és a fogászat kapcsolatáról írunk. Szeretnénk megismertetni a szájhigiénia kiemelt fontosságát minden kismamával. Aggódó kismamák választ kaphatnak a terhesség során elvégezhető fogászati kezelésekről, beadható fogászati érzéstelenítőkről.

M i változik a terhesség során a szájüregben?

A terhesség során az kismama egész szervezete megváltozik. A hormonális változások nem csak a méhre vagy az emlőre, a fogínyre is hatással vannak. A szájüregi változások, mint például a nyál összetételének megváltozása vagy a fogak tartószerkezetének finom meglazulása érzékennyé teszi az ínyt a gyulladásra. Alapos szájápolással ez semmilyen problémát nem jelent, elhanyagolt esetben azonban komoly terhességi fogágygyulladás is kialakulhat.

Tudjon meg többet a Terhesség fogászati vonatkozásairól

Tovább

H ogyan ápoljuk a fogainkat a terhesség során?

Optimális esetben, ha rendszeresen járunk fogászati ellenőrzésre és a fogainkat megfelelően ápoljuk, a kisbaba érkezése, a terhesség állapota fogászati szempontból nem fog váratlan szituációt hozni. Ilyen esetben más dolgunk nincs, mint továbbra is gondosan és alaposan tisztán tartan a fogainkat, ha lehet, kicsit sűrűbben, mint azt egyébként tettük.

Tudjon meg többet a Fogápolásról a terhesség során

Tovább

M ilyen veszélyeket rejt a terhességi fogágygyulladás a magzat szempontjából?

A terhességi fogágygyulladás kialakulását mindenképp jó megelőzni. Már a kisbaba érkezése előtt érdemes a fogínygyulladást, fogágy gyulladást kezeltetni. Kutatások bizonyítják, hogy a terhességi fogágygyulladás, a koraszülés és az alacsony súllyal való születés között összefüggés van. A terhesség előtt illetve közben történő szájhigiéniai kezelésekkel a terhességi fogágygyulladás megelőzhető, gyógyítható.

Tudjon meg többet a Terhességi fogágygyulladás veszélyéről

Tovább

M ilyen fogászati kezeléseket lehet elvégeztetni a terhesség során?

Várandóság alatt csak a legszükségesebb fogászati kezeléseket javasoljuk elvégezni. Nagyobb fogászati beavatkozásokkal, fogpótlások igényével érdemes a fogorvost még a magzat megfoganása előtt felkeresni, és egészséges fogakkal indulni neki a csodálatos 9 hónapnak.

Ha valami mégsem így jön össze és fogászati kezelésre van szükség a terhesség során, akkor sem szabad megijedni, mielőbb fogorvoshoz kell fordulni!

Tudjon meg többet a terhesség alatt végezhető fogászati kezelésekről

Tovább

L ehet e fogászati érzéstelenítőt kapni a fogászati kezeléseket a terhesség során?

Természetesen lehet. A legújabb fogászati érzéstelenítők a placentán nem, vagy csak nagyon kis mértékben haladnak át. Ha fájdalom vagy trauma miatt fogászati beavatkozásra van szükség, mihamarabb érdemes fogorvoshoz fordulni.

Tudjon meg többet a Fogászati érzéstelenítésről a terhesség során

Tovább

Legnézettebb oldalaink

Sürgős fogászati problémájára keresi a választ? Információkat gyűjt a fogászati árakról? Fogászati állapotfelmérésen szeretne részt venni? Jó helyen jár! Kattintson a gyors információkért!

Gyors segítség fogpanaszokra

Gyors segítség fogpanaszokra

Letört vagy fáj a foga? Mindennapi fogászati kérdése van? Fogfájdalom és érzékenység témában a legtöbb információt itt találja!

Tudjon meg többet!
Fogászati állapotfelmérést szeretnék

Fogászati állapotfelmérést szeretnék

Szerezzen be minden információt fogai állapotáról és a megoldási lehetőségekről! Az alapos vizsgálat eredménye: Írásos kezelési terv és árajánlat

Tudjon meg többet!
Fogászati árak

Fogászati árak

Tájékozódjon a fogászati árakról! Ezen az oldalon részletes szolgáltatás leírásokat, fizetési és garanciális információkat talál!

Tudjon meg többet!

Ők fognak gondoskodni Önről. Fogorvoscsapatunk tagjainál a legjobb kezekben lesz. Forduljon hozzájuk bizalommal!

Rendelőnk a fogászat teljes palettáján nyújt fogászati szolgáltatásokat a mindennapi fogászattól kezdve a kíméletes fogpótlás lehetőségein keresztül a legmodernebb esztétikus mosolytervezésig. Egy teamben, egymással összefogva dolgozunk, hogy fájdalommentes, biztonságos és kiemelkedően esztétikus megoldásokat nyújthassuk pácienseink számára

Bejelentkezés