Gyökérkezelés – diagnosztika és fertőtlenítés

A gyökérkezelés sikerességének alappillére a megfelelő diagnosztika, a helyes és pontos bemérések és a gyökércsatornát szennyező baktériumok alapos és végleges kiirtása. Rendelőnkben megfelelő szaktudás és profi technikai háttér áll rendelkezésre, így olyan esetekben is sikereket tudunk elérni, amikor a hagyományos eszközök nem bizonyulnak elegendőnek.

Digitális intraorális röntgen

A digitális röntgenfelvétel a hagyományos kisfilmhez képest hatalmas nagyításra, kontrasztozásra, élesítésre képes, így jóval több részlet és fontos adat napvilágra kerülhet. Segítségével a kezelési terv biztosabban megadható, mérések esetén a korrektebb ellenőrzés lehetőségét nyújtja.

Intraorális röntgen

Elektromos gyökércsatorna bemérés

Az elektromos csatorna bemérő eszköz a modern fogászatok kedvenc eszköze. A pontos és precíz bemérés, lehetőséget nyújt ahhoz, hogy a megmunkálás a gyökércsatorna teljes hosszán megtörténhessen, így a fertőzött szövetek eltávolítása biztosan megtörténjen. A jó gyökértömés sem nem rövidebb, sem nem hosszabb, mint a gyökércsatorna valós hossza. A bemérő eszköz segítségével tehát precízebb gyökértömés készíthető, ritkábban alakul ki ismételten gyökércsúcsi gyulladás.

Elektromos gyökércsatorna bemérés

Modern fogászati technológia

A Lézeres fertőtlenítés

mechanikus feltágítás és gyógyszeres kezelések után, makacs esetben jó szolgálatot tehet a gyökércsatornák lézeres átvilágítása. A lézerfény kb. 1000 nanométer mélységben képes behatolni a dentin tubulusokba és elpusztítani az ott megbújó kórokozókat. A lézeres átvilágítás, a feltárt csatorna esetén nagyobb biztonságot nyújt a hagyományos fertőtlenítő oldatokkal történő kezeléshez képest.

Figyelem a lézer nem csodaszer! Ha a gyökércsatorna anatómiai lefutása, a gyökér szerkezete miatt a csatornát mechanikusan nem sikerül feltárni, illetve feltágítani, akkor a lézert sem lehet a feltáratlan csatornába bevinni. A lézer akkor jelent egy plusz segítsége, ha a csatorna már feltárt. Ebben az esetben azonban biztonsággal és nagy hatásfokkal pusztítja el a kórokozókat.

Lézeres fertőtlenítés

Ők fognak gondoskodni Önről. Fogorvoscsapatunk tagjainál a legjobb kezekben lesz. Forduljon hozzájuk bizalommal!

Rendelőnk a fogászat teljes palettáján nyújt fogászati szolgáltatásokat a mindennapi fogászattól kezdve a kíméletes fogpótlás lehetőségein keresztül a legmodernebb esztétikus mosolytervezésig. Egy teamben, egymással összefogva dolgozunk, hogy fájdalommentes, biztonságos és kiemelkedően esztétikus megoldásokat nyújthassuk pácienseink számára

Bejelentkezés