Gyökérkezelés árak

GYÖKÉRKEZELÉS, GYÖKÉRTÖMÉS - ÁRAK

Szeretné a fogát megmenteni a fogeltávolítástól? Modern és biztonságos gyökérkezelési technológiát keres?

A gyökérkezelés a fog megmentésére tett utolsó kísérlet. A modern gyökérkezelési technológiák között rendelőnkben megtalálja a 3 D CT vel készített előzetes 3 dimenziós képet, mely a gyökérkezelést biztonságosabbá és kiszámíthatóbbá teszi, a legmodernebb digitális gyökércsatorna bemérési eszközöket, a lézeres és egyéb antimikrobiális fertőtlenítést. A modern eszközök segítségével nagyobb sikeraránnyal több fogat menthetünk meg!

Ismerje meg tapasztalt fogorvosainkat, kérjen állapotfelmérést most!

GYÖKÉRKEZELÉS
&
GYÖKÉRTÖMÉS
FRONT FOGAK

32 000Ft-tól
 • Modern gyökérkezelési eljárások
 • Digitális bemérés
 • Lézeres fertőtlenítés
 • Nagy pontosság
 • Több megmenthető fog

GYÖKÉRKEZELÉS
&
GYÖKÉRTÖMÉS
KISŐRLŐ FOGAK

37 000Ft-tól
 • Modern gyökérkezelési eljárások
 • Digitális bemérés
 • Lézeres fertőtlenítés
 • Nagy pontosság
 • Több megmenthető fog

GYÖKÉRKEZELÉS
&
GYÖKÉRTÖMÉS
NAGYŐRLŐ FOGAK

48 000Ft-tól
 • Modern gyökérkezelési eljárások
 • Digitális bemérés
 • Lézeres fertőtlenítés
 • Nagy pontosság
 • Több megmenthető fog

Tájékozódjon a Gyökérkezelés árakról részletesen

A gyökérkezelés ára függ egyrészt a foggyökérben található gyökércsatornák számától, illetve a fertőzöttség mértékétől. Egyszerűbb esetben a foggyökér 2 alkalom során (1: feltárás; 2: gyökértömés) kezelhető, máskor a kezdő és a végső alkalom között további tisztításokra, fertőtlenítésre van szükség. A gyökérkezelés árának pontos meghatározására az állapotfelmérés és a szájvizsgálat során kerül sor. Az alábbi ár táblázat részletesen tájékoztat a gyökérkezelés során előforduló kezelési tételekről:

Gyökérkezelés, első alkalom, 1 gyökércsatornás fog esetén 1 csatornás fog gyökérkezelése első ülésben 17 000 Ft
Gyökérkezelés, első alkalom, 2 gyökércsatornás fog esetén 2 csatornás fog gyökérkezelése első ülésben 20 000 Ft
Gyökérkezelés, első alkalom, 3 gyökércsatornás fog esetén 3 csatornás fog gyökérkezelése első ülésben 24 000 Ft
Gyökérkezelés, első alkalom, 4 gyökércsatornás fog esetén 4 csatornás fog gyökérkezelése első ülésben 29 000 Ft
Gyökértömés, 1 gyökércsatornás fog esetén 1 csatornás fog gyökértömése 15 000 Ft
Gyökértömés, 2 gyökércsatornás fog esetén 2 csatornás fog gyökértömése 17 000 Ft
Gyökértömés, 3 gyökércsatornás fog esetén 3 csatornás fog gyökértömése 24 000 Ft
Gyökértömés, 4 gyökércsatornás fog esetén 4 csatornás fog gyökértömése 30 000 Ft
Gyökércsatorna lézeres fertőtlenítése lézeres fertőtlenítés foganként 6 000 Ft
Gyökércsatorna gyógyszeres lezárása alkalmanként gyógyszeres gyökércsatorna lezárás foganként 6 000 Ft
Gyökércsatorna bemérés műszer segítségével (Morita) bemérés 0 Ft
Régi gyökértömés eltávolítása, front fognál gyökértömés eltávolítása foganként 12 000 Ft
Régi gyökértömés eltávolítása, kisőrlő fognál gyökértömés eltávolítása foganként 14 000 Ft
Régi gyökértömés eltávolítása, nagyőrlő fognál gyökértömés eltávolítása foganként 16 000 Ft

Leggyakrabban feltett kérdések a Gyökérkezelésekkel kapcsolatban

A gyökérkezelés első ülése érzéstelenítéssel kezdődik. Az előzetes állapotfelmérésen panoráma röntgen már minden bizonnyal készült, azonban előfordulhat, hogy a gyökérkezelés megkezdése előtt a fogorvos pontosabb képet akar kapni agyökerek lefutásáról, ezért intraorális kis röntgent is készít a fogról.

Amint beállt a teljes zsibbadás, megkezdődik a fog belsejének feltárása. Először a szuvas részeket kell eltávolítani, hogy a fog belsejének feltárása a lehető legnagyobb rálátással és legtisztább környezetben történhessen.

A gyökércsatornák feltárása apró kis műszerekkel történik, majd következik az elektromos gyökércsatorna bemérés is, melynek segítségével precízen határozhatjuk meg a gyökércsatornák hosszát. A pontos hossz meghatározás lényeges a fog megmentésének szempontjából.

A csatornák kitisztítása után fertőtlenítés következik, majd rendszerint a gyógyszeres, ideiglenes lezárás.

A metszőfogak és szemfogak általában egy gyökerű fogak, a gyökérkezelés prognózisa ezeknél a fogaknál jó. A precíz kivitelezést ritkán zavarják meg kellemetlen anatómiai eltérések, többes csatornák, vagy erős görbületek. Ezelnél a fogaknál tehát gyakori, hogy a teljes gyökérkezelési folyamat két ülésből megvan:

1. alkalom: feltárás, tisztítás, gyógyszeres lezárás
2. alkalom: gyökértömés

Ne feledkezzünk meg arról, hogy a gyökértöméssel a folyamat még nem fejeződött be, a fog koronai részét meg kell erősíteni, általában borítókoronával kell fedni.

Két kisőrlő fog van, azaz a 4. és 5. fog a sorban. Ezek leggyakrabban, egy illetve két gyökércsatornát tartalmaznak.. A 4. fog gyökérkezelésénél általában több probléma adódik, itt előfordulhat 3 gyökércsatorna is, mely megnehezíti, vagy lehetetlenné teszi a fog tisztességes kezelését. Az 5. fog, azaz a második kisőrlő általában egyszerűbben kezelhető.

Egyszerű esetben, itt is a feltárás, majd a lezárás kétlépcsős folyamata várható, a két ülés közt egy gyógyszeres lezárással.

A két üléses folyamat – feltárom, lezárom – ezeknél a fogaknál már ritkább. A nagyőrlő fogak minimum három, inkább négy, sőt öt gyökércsatornát tartalmaznak, a gyökerek sokszor görbültek, elágazások is lehetségesek a gyökércsatornákon belül. Ezeknek a fogaknak a gyökérkezelésénél inkább kell számítani kiegészítő ülésekre, többszöri gyógyszeres lezárásokra, tisztogatásokra.

A gyökérkezelés a folyamat első része, mely megszünteti a fog fertőzöttségét és a fájdalmat. Amennyiben a fog panaszmentessé válik, ráharapásra nem fáj, környezete gyulladásmentes, a gyökércsatorna szárazon tartható, jöhet a gyökértömés folyamata. A gyökértömés lényege, hogy a feltárt gyökércsatornákat maximálisan és légmentesen kitöltsük, így megakadályozzuk az újabb fertőzés esélyét.

A gyökértömés sok esetben érzéstelenítés nélkül elvégezhető.

Az első ülés alkalmával a feltáráskor automatikusan megtörténik a fertőtlenítés és a gyógyszeres lezárás, ennek külön díja az első ülés alkalmával nincs, ezt a gyökérkezelés díja tartalmazza.

Amennyiben a fogat a második ülés alkalmával nem lehetséges letömni, azaz továbbra is panaszt okoz és további mechanikus tágításra, gyógyszeres lezárásra, esetleg lézeres vagy egyéb antimikrobiális fertőtlenítésre van szükség, az ilyen köztes gyógyszeres lezárásokat külön költség terheli. Külön gyógyszeres lezárást maximum 2-3 alkalommal javasolunk. Ha ennyi idő alatt nem válik a fog panaszmentessé, sajnos el kell gondolkodni más kezelési lehetőségekről, mint például a fogeltávolításról.

A gyökértöméssel a fog gyökéri részének kezelése záródott le. A fog koronai részében ilyenkor hatalmas “lyuk tátong”. A fogkoronát fel kell építeni. A leggyakoribb, hogy a gyökértömött fogat a fogorvos csapos műcsonkkal erősíti meg, majd borítókorona kerül a fogra. Szintén alkalmazott eljárás a gyökértömés után a fog egyszerű tömése, de ebben az esetben számítani kell a fog koronai részének idő előtti letörésére.

Érdekes témák a gyökérkezeléssel kapcsolatban

Lézer a gyökérkezelésben - Budapest Dental Fogászat

Lézer a gyökérkezelésben

A gyökértömés sikerének záloga az, hogy mennyire tudtuk a gyökércsatornákat feltárni és a benne levő kórokozókat sikerült e maradéktalanul elpusztítanunk. A modern gyökérkezelési eljárások során nagy segítségünkre van ebben a sebészeti lézer…

Tudjon meg többet
Fogászati góc - Budapest Dental Fogászat

Fogászati góc

Minden gyökérkezelt fog fogászati gócot jelent! Még abban az esetben is igaz ez, ha a fog panaszmentes, röntgennel elváltozás a gyökér körül nem látható. Ha gócbetegség gyanúja merül fel és gyökérkezelt fog van a szájban, akár 3 D CT felvételre is szükség lehet...

Tudjon meg többet
Gyökérkezelés utáni fájdalom - Budapest Dental Fogászat

Gyökérkezelés utáni fájdalom

Amennyiben a gyökérkezelés után a fájdalom kiújúl, a háttérben több lehetséges ok is szerepelhet. Mielőtt ismét felkeresi fogorvosát érdemes egy-két napot várni, sokszor ennyi idő elegendő ahhoz, hogy a panaszok véglegesen elmúljanak. Ha a fájdalom fokozódik, mindenképp keresse fel a fogorvost!

Tudjon meg többet

További cikkek gyökérkezelésről, helyreállításról, amelyek érdekesek lehetnek az Ön számára

ELSZÜRKÜLT FOG KEZELÉS

A szürke fogak kifehérítésének számos módszere létezik. Az egyik, legkevésbé invazíb ám annál hatékonyabb kezelés típus a belső fogfehérítés, mely gyökérkezelt fogak esetén alkalmazható. A cikk előtte utána fotók segítségével mutatja be az eredményt

Tovább

CIRKON FOGKORONA

A gyökérkezelt fogak helyreállításának kiváló eszköze a CAD-CAM technológiával készített fémmentes cirkon porcelán borítókorona. Az alábbi cikk egy esetbemutatást tartalmaz, előtte utána fogászati fotókkal, esetleírással...

Tovább

HAJHULLÁS

A hajhullás hátterének meghatározása nagyon nehéz feladat. Az ok kiderítése első körben a gócvizsgálatokkal kezdődik, ezek közül is a legelső a fogászati góckérdés tisztázása. Érdemes tudni, hogy minden gyökérkezelt fog gócnak számít!

Tovább


FOGHÚZÁS HELYETT

A fogfájások hátterében a legtöbb esetben a fogideg gyulladása áll. Ha a tüneteket komolyan vesszük és a fogat nem hanyagoljuk el, egészen korai stádiumban még a gyökérkezelés is elkerülhető, de a foghúzás helyett még mindig választhatjuk a gyökérkezelést...

Tovább

GYÖKÉRKEZELÉS KISMAMÁNÁL

Az áldott állapotban a legjobb, ha a fogorvost csak a kismam könyvbe való pecsételés miatt kell felkeresni. Ám ha ez mégsem így történik, fontos, hogy a kismamák megnyugodjanak, ha mindenképp gyökérkezelésre lenne szükség...

Tovább

GENNYES PUKLI

A fogínyen megjelenő gennyes kifakadó “pukli” hátterében a legtöbb esetben egy elhalt, erősen fertőzött fog áll. A fog belsejében a csatornát ilyenkor már nem élő fogszövet, hanem gennyes folyadék tölti ki, mely utat keres a felszín felé...

Tovább


Ők fognak gondoskodni Önről. Fogorvoscsapatunk tagjainál a legjobb kezekben lesz. Forduljon hozzájuk bizalommal!

Rendelőnk a fogászat teljes palettáján nyújt fogászati szolgáltatásokat a mindennapi fogászattól kezdve a kíméletes fogpótlás lehetőségein keresztül a legmodernebb esztétikus mosolytervezésig. Egy teamben, egymással összefogva dolgozunk, hogy fájdalommentes, biztonságos és kiemelkedően esztétikus megoldásokat nyújthassuk pácienseink számára

Bejelentkezés