Fogtömés utófájdalom nélkül

Nagyméretű tömés esetén az esztétikus fehér tömés anyagtani és technológiai adottságai miatt feszültséget okozhat a fogban és ez sajnos a fogtömés után fájdalommal jár. A fájdalom vagy fogérzékenység a legtöbb esetben pár nap alatt megszűnik, máskor a tömés kicserélésére lehet szükség. Az SDR fogtömő anyag a feszültség megelőzésére lett kifejlesztve, ha ezt a tömőanyagot alkalmazzuk a fog felépítése közben, az utófájdalom esélye minimális.

SDR fogtömés: 60%-kal kevesebb stressz a fogtömés anyagában

A Budapest Dental Fogászaton az SDR tömőanyagot 2011-től alkalmazzuk. Fogorvosaink a bevezetés után alig pár hét alatt beleszerettek. Pácienseik kevesebb alkalommal panaszkodtak fogfájdalomra a fogtömés után, mint előtte. Az SDR tömőanyag, bár sajnos meglehetősen drága, rendkívül jó anyagnak bizonyult, így a Budapest Dental Fogászat állandó partnere lett. Hogy elkerüljük a fogtömésben fellépő stressz faktort és ezzel a tömés utáni utófájdalmat, a közepes, vagy mélyebb fogtömések esetén a tömés bázisát mindig SDR fogtömés segítségével építjük fel.

Esztétikus fényre kötő fogtömés árak

SDR Dentsply: Fogtömés utófájdalom nélkül

Hivatalos Dentsply fogászati video az utófájdalom nélküli fogtömés technológiai hátteréről:

SDR

Fogtömés utáni fájdalom háttere

A régi tömés eltávolítása után és új tömés behelyezésével akkor is kialakulhat a tömés után fájdalom, ha a szuvasodás nem volt túlzottan mély. Ebben az esetben a fehér tömés kémiai, fizikai adottságait kell megvizsgálnunk. A fehér tömés a kék fénnyel való megvilágítás hatására köt meg. A kötés közben azonban a tömés zsugorodik, az anyagban ekkor feszültség támadhat. Nagyméretű tömés esetén ez a feszültség kihat a fogra, mely fájdalommal reagálhat.

Amennyiben a tömés bázisát SDR technológiával építjük fel, a fizikai stressz faktor fellépésének esélye 60%-kal kisebb, mint a hagyományos tömőanyagoknál!

Tömés utáni fogfájás

Fogtömés csere utáni fogfájás

További hasznos cikkek a témában:

SZERETEM A FOGÁSZATOT

Belső motiváció megváltoztatása, hogy a fogászat ne mumus, hanem értékes önmagamra szánt lehetőség legyen!

Tovább

FOGSZUVASODÁS

Segítség! Én miért nem látom ha lyukas a fogam? Cikk a fogszuvasodásról, megelőzésről, belső hozzáállásról

Tovább

FRISS FOGTÖMÉS

Miért fájhat a frissen tömött fog? Értékes, hasznos segítség fogfájdalom esetén friss fogtömés után!

Tovább

Ők fognak gondoskodni Önről. Fogorvoscsapatunk tagjainál a legjobb kezekben lesz. Forduljon hozzájuk bizalommal!

Rendelőnk a fogászat teljes palettáján nyújt fogászati szolgáltatásokat a mindennapi fogászattól kezdve a kíméletes fogpótlás lehetőségein keresztül a legmodernebb esztétikus mosolytervezésig. Egy teamben, egymással összefogva dolgozunk, hogy fájdalommentes, biztonságos és kiemelkedően esztétikus megoldásokat nyújthassuk pácienseink számára

Bejelentkezés