Fényre kötő fogtömés

„Hogy szórakoztassa magát a disco fényekkel és így ne legyen olyan unalmas a fogászat péntek délután” – fantáziálhatjuk bátran, az igazság azonban kicsit más. Akit érdekel, hogy hogyan lesz a szinte folyékony műanyagból fogszövet keménységű fogtömés, járjon utána az alábbi oldalon.

Az esztétikus tömés kémiai úton is rögzül a fogszövethez

Az esztétikai fogászat alapvető törekvése hogy minél kevesebb fémet használjon. Így jelentek meg a műanyag illetve porcelán bázisú tömések, betétek. Míg régi fémtömések egyszerűen, mechanikailag rögzültek a fogakban, addig az új anyagok rögzítése már a mechanikai mellett kémiai jellegű is. Ez annyit jelent, hogy a fogfelszínhez kémiailag kötnek hozzá, ami sokkal erősebb és tartósabb ragasztást jelent.

Esztétikus fényre kötő fogtömés árak

A fogtömés először puha, a fény hatására válik kemény anyaggá

Akémiai rögzítéshez egy speciális, 450 nm hullámhosszúságú kék fényt kibocsájtó lámpa szükséges. Erre a hullámhosszra e modern anyagokban levő úgynevezett fotoiniciátor anyag érzékeny és megindítja a kémiai kötést.

A folyékony műanyag mátrixban nanométeres méretű, elképesztően apró üvegszemcsék vannak. Ez az esztétikus tömőanyag anyagtani lényege. A megvilágítással a folyékony műanyag megkeményedik, magába zárva az üveg töltőanyagot. Az eredmény, fogszövet keménységű, természetes, fogszínű tömés.

A fényintenzitást fokozatosan adagolva érjük el a legjobb minőségű fogtömést

ABudapest Dental rendelőben használt modern LED lámpa nem egyszerűen csak világít, hanem a fényt az optimális kötésnek megfelelően különböző intenzitással adagolja. Az így készült tömések illetve ragasztások alatt a fogak utólagos érzékenysége jóval ritkább, mint a hagyományos lámpák esetén.

Fogtömés utófájdalom nélkül

A kész fogtömés hasonlít a fogzománc színéhez és keménységéhez

Egy jól sikerült tömés széleit még a fogorvosi is nehezen veszi észre. A lámpás megvilágítás után a fogtömés felszínének beállítása következik. A műanyag mátrixba belekötött üvegszemcsés felület gyémánt polírozóval alakítható megfelelő formájúra. A nagy mennyiségű üveg töltőanyag biztosítja a fogtömés természeteshez hasonlító, transzparens, fényáteresztő tulajdonságát.

Ők fognak gondoskodni Önről. Fogorvoscsapatunk tagjainál a legjobb kezekben lesz. Forduljon hozzájuk bizalommal!

Rendelőnk a fogászat teljes palettáján nyújt fogászati szolgáltatásokat a mindennapi fogászattól kezdve a kíméletes fogpótlás lehetőségein keresztül a legmodernebb esztétikus mosolytervezésig. Egy teamben, egymással összefogva dolgozunk, hogy fájdalommentes, biztonságos és kiemelkedően esztétikus megoldásokat nyújthassuk pácienseink számára

Bejelentkezés