Ultrahangos fogkő eltávolítás árak

Fogkő eltávolítás árak

Mi a fogkő?

A fogkövek a fogíny és a fogak ellenségei. A fognyakra felrakódott fogköveket sok páciens nem veszi észre. A kezdeti tüneteket, mint a fogmosáskor jelentkező fogínyvérzés, pedig sokan elbagatellizálják. A fogkő, a fogínyt gyulladásban tartja, alatta pedig szépen, lassan észrevétlenül a fogat tartó csont pusztulni kezd. A fogkő képződés ellen sokat tehetünk mi magunk is. Ha otthon, a reggeli, esti fogmosás kellőképp alapos és precíz, a fogkövek nem, vagy csak jóval lassabban rakódnak fel a fogínyre.
A fogkő hatása alattomos. Rövid távon fogínyvérzést és kellemetlen leheletet okoz. Hosszú távon azonban a fogat tartó csontszövet pusztulása várható, mely tasakképződéssel, fogínyvisszahúzódással, sőt a fog korai elvesztésével járhat!

Fogínypanaszok, fogínyvérzés, fogkő?! Ön máris megtette az első lépést a megoldás felé.

Kevesen foglalkoznak a fogínyük egészségével eléggé tudatosan. A fogínybetegségek nagy része könnyen gyógyítható rendszeres kezelésekkel. Az egészséges fogíny nem vérzik! Ne várja meg a fogínysorvadást!

A fogínypanaszok megfelelő kezeléséhez ketten kellünk. Ön, aki elhatározott és kitartó a megelőzésben és a gyógyulásban, és mi, akik értünk hozzá, hogyan segítsünk. Kérjen időpontot most!

Többet is szeretne tenni a fogaiért? Válassza fogkozmetikai csomagajánlatunkat!

Válassza fogkozmetikai csomagajánlatunkat

Az ultrahangos fogkőeltávolítás jó kezdet. De ha már belevágott, érdemes továbblépnie. Az ultrahangos fogkőeltávolítás után a fogak felülete sima, nem borítja elszíneződés vagy lepedék. A polírozás, főleg az Air-Brush sópolírozás után a színük máris fehérebb, de ez tovább fokozható. A kozmetikai fogfehérítés kíméletesen, peroxidtartalom nélkül képes színanyagokat kivonni a fogzománc felszínéből, ezzel további fehéredés érhető el.

Válassza a komplex fogkozmetikai kezeléscsomagot! Egészséges fogíny és hófehér fogak egy kezeléssel. Ráadásul az AKCIÓS csomagajánlatban most pénz is megtakarítható!

Akciós fogkozmetikai csomagajánlat részletek

Leggyakrabban feltett kérdések az ultrahangos fogkőlevétel kezelésekkel kapcsolatban

Ez a kezelés az alap ultrahangos kezelést tartalmazza, melyet leggyakrabban dentalhigiénikus végez. A kezelés kb. 20 percig tart, a fogkő mennyiségétől függően. Az ultrahangos fogkő eltávolítás után, kefés fogfelszín polírozás történik. A kezelés az AirBrush sópolírozást nem tartalmazza!

Bizonyos esetekben a fogkő mennyisége olyan nagy, hogy egy ülésben nem végezhető el a teljes kezelés. Ilyenkor egy második ülésre van szükség, mikor a kezelés befejezhető. Kétlépéses kezelés esetén egyedi árajánlatot adunk.

Ebben a kezelésben az alapos ultrahangos fogkő eltávolításon túl, a természetes fogfehérítő hatással bíró Air-Brush sópolírozást is tartalmazza. Ez a valódi professzionális fogkőleszedés. A kezelés során nem csak a fogíny szabadul meg a káros fogkő lerakódásoktól, de a fogfelszínek, fogak közti rések is csillogóan fehérekké válnak az Air-Brush sópolírozás segítségével.

Bizonyos esetekben a fogkő mennyisége olyan nagy, hogy egy ülésen belül nem végezhető el a teljes kezelés. Ilyenkor egy második ülésre van szükség, mikor a kezelés befejezhető. Kétlépéses kezelés esetén egyedi árajánlatot adunk.

Az AKCIÓS fogkozmetikai csomag ötvözi a fogínykezelést a kozmetikai fogfehérítéssel. Az ultrahangos fogkőeltávolítással és Air-Brush sópolírozással megtisztított fogfelszínek kozmetikai fehérítése nagy hatékonysággal végezhető el.

Az eredmény: Egészséges feszes fogíny, tündöklően hófehér fogak!

A kezelés kifejezetten ajánlott fogorvos fóbiásoknak, hiszen ezt a csomagot rendelőnkben dentalhigiénikusok végzik!

Tovább a részletekért

Milyen kezelések szerepelnek a fogínygyulladás terápiájában a fogkőleszedésen kívül?

A sima felszín szomszédságában a csont „fellélegezhet” – nincs szükség az állandó harcra a baktériumok ellen, így nincs szükség a különböző gyulladást okozó faktorok termelésére sem. Kedvező egyensúly áll be a csontszövetben is, a lebontó folyamatok – felépítő folyamatok között, a csontszövet pusztulási üteme normalizálódik, azaz biológiai szinten marad.

 • Alapos és mindenre kiterjedő fogászati állapotfelmérés, melynek során diagnosztizáljuk a fogínysorvadás stádiumát, és megállapítjuk a kezelési lépéseket. Az állapotfelméréshez elengedhetetlen a panoráma röntgen felvétel, melynek segítségével a csontsorvadás állapota feltérképezhető

  Tovább
 • Megfelelő prognózisú esetben az első és legfontosabb lépés az ultrahangos fogkő eltávolítás, egy, kettő vagy akár több ülésben a fogkövesség mértékének függvényében. A professzionális ultrahangos fogkő eltávolítás elsősorban az íny feletti területek letisztítását végzi nagy hatékonysággal

  Tovább
 • Mélyebb fogínytasakok esetén, szükség lehet a mély területek megtiszítására is, melyet parodontológiai mély kürettázzsal vagy Vektor terápiával végzünk. A kezelés célja, hogy a szabaddás vált gyökérfelszínekről minden felrakódás, érdesség eltűnjön, helyette simára polírozott felszíneket kapjunk, ahol elindulhat a regenerálódás

  Tovább
 • Visszatérő fertőzések, illetve az előzőekben ismertetett kezelések ellenére sem gyógyuló fogíny gyulladás esetén antimikrobiális fotodinamikus terápiát végzünk. A terápia segítségével a baktériumok 99%a elpusztítható, mellékhatások nélkül, fájdalommentesen. Antibiotikum kúra miatt rezisztensé vált gyulladáskeltő baktériumok ellen is hatásos

  Tovább
 • Makacs, mély fogínytasakok esetén, szükség lehet a gyulladásos szövetek eltávolítására, melyet lézeres fogíny kezeléssel végzünk. A lézersugár elpárologtatja a tasak legmélyén megbúvó baktériumokat és elpárologtatja a gyulladásos szöveteket. A lézerfény kb. 1000nm mélységig hatol be a szövetekbe a kezelés helyén

  Tovább

További cikkek a fogkőleszedésről, fogínygyulladásról és fogínysorvadásról, melyek érdekesek lehetnek az Ön számára

FOGKŐ ELTÁVOLÍTÁS

A legtöbb embernek időnként fogkőfelrakódás jelenik meg a fogak felszínén, leggyakrabban a fogíny közelében. A fogkő a fogínnyel érintkező felszínen gyulladást vált ki, a gyulladás enyhébb esetben kellemetlen szájszagot, később fogínyvérzést, majd fogágypusztulást okoz!

Tovább

FOGÍNYGYULLADÁS

A fogínygyulladás kezelésének sikere akkor tapasztalható, ha a gyulladás kezelése minél hamarabb megkezdődik, majd a kezelések rendszeres időközönként (kb. fél évenként) megismétlésre kerülnek. A fogínygyulladás, amíg nem jár fogágy pusztulással, könnyen és gyorsan kezelhető!

Tovább

FOGÍNYSORVADÁS

A fogínysorvadás a legtöbb esetben az elhanyagolt fogínygyulladás következményeként alakul ki. Elsődleges cél a korai kezelés, majd a rendszeres fenntartó kezelések. A fogínysorvadás terápiájában az alap ultrahangos kezelések mellett a mechanikus tisztítások és a lézeres kezelések szerepelnek

Tovább


ESETBEMUTATÁS

Sokan nem is sejtik, milyen fogkőmennyiség képes a fogak felszínén felhalmozódni. Az esetbemutatás cikk bemutatja a fogkőeltávolítás előtti és utáni állapotot. Érdemes megfontolni és igénybe venni a félévenként javasolt fogkőleszedés kezelést!

Tovább

FOGÍNYSORVADÁS MEGELŐZÉSE

A fogínysorvadás megelőzésének leghatékonyabb eszköze a rendszeres dentalhigiéniai kezelés. A legtöbb páciens esetén fél éves fenntartó kezelésekkel a már előzetesen enyhén mozgathatóvá vált fogak stabilitása is fokozható, egyszerű ultrahangos fogkőleszedés kezelésekkel.

Tovább

MEGLAZULT FOGAK SÍNEZÉSE

A fogágypusztulás következménye a foglazulás. A foglazulás leggyakrabban az alsó metszőfogakat érinti. Rossz hozzáállás, ha a fogkövet nem engedjük leszedni, mondván - az tartja a fogakat. Ez nem igaz! A mélyben a fogkő gyulladást okoz és további fogágypusztulás következik be.

Tovább

Ők fognak gondoskodni Önről. Fogorvoscsapatunk tagjainál a legjobb kezekben lesz. Forduljon hozzájuk bizalommal!

Rendelőnk a fogászat teljes palettáján nyújt fogászati szolgáltatásokat a mindennapi fogászattól kezdve a kíméletes fogpótlás lehetőségein keresztül a legmodernebb esztétikus mosolytervezésig. Egy teamben, egymással összefogva dolgozunk, hogy fájdalommentes, biztonságos és kiemelkedően esztétikus megoldásokat nyújthassuk pácienseink számára

Bejelentkezés