ULTRAHANGOS FOGKŐELTÁVOLÍTÁS

Csak az egészséges fogíny tartja szilárdan a fogakat. Az egészséges fogíny rózsaszín, feszes, nem duzzadt, nem vérzik. Szeretnénk segítséget nyújtani Önnek is abban, hogy fogínye egészségét akár élethosszig megőrizze! Ehhez félévente csupán fél órát szükséges szájhigiéniai kezelésre fordítania!

ULTRAHANGOS FOGKŐ ELTÁVOLÍTÁS SILVER KEZELÉS CSOMAG

 • Basic szájhigiénia
 • Ultrahangos fogkőeltávolítás
 • Kefés polírozás
 • Kb. 20 perces kezelés
Tovább

PROFESSZIONÁLIS SZÁJHIGIÉNIAI KEZELÉS GOLD KEZELÉS CSOMAG

 • Komplex szájhigiénia
 • Ultrahangos fogkőeltávolítás
 • AirBrush polírozás
 • Kb. 30 perces kezelés
Tovább

KOZMETIKAI SZÁJHIGIÉNIAI CSOMAG KOMPLEX KEZELÉS CSOMAG

 • Szájhigiénia & Fehérítés
 • Ultrahangos fogkőeltávolítás
 • AirBrush polírozás
 • Kozmetikai fogfehérítés
Tovább

A szájhigiénai kezelések legfontosabb összetevői

A dentalhigiénikus, másnéven klinikai fogászati higiénikus a szájhigiénai kezelések mestere! Az ő feladata a fogkövek kíméletes eltávolítása, a fogfelszínek simára polírozása, illetve igény esetén a kozmetikai fogfehérítés. Érdemes meghallgatni fogápolási, fogmosási tanácsait is!

A z ultrahangos készülékkel finoman, a fogzománc megsértése nélkül lehet a megkeményedett lepedéket (azaz a fogkővet) eltávolítani. Az ultrahangos fogkő eltávolítás minden szájhigiéniai kezelés részét képezi!

A z Air-Brush, másnéven természetes sópolírozás, a fogfelszínek simára polírozásának legkiválóbb eszköze! Ez a lépés az ultrahangos fogkőleszedés után következik, a professzionális fogtisztító kezelés tartalmazza. Hatása természetes (vegyi anyagok nélküli) fogfehéredés!

A basic ultrahangos fogtisztító kezelés hagyományos kefés polírozást tartalmaz. Extra finom szemcséjű polírpasztával és finom sörtéjű kefével polírozzuk át a fogfelszíneket. A professzionális fogtisztítás a természetes fogfehérítő hatású Air-Brush sópolírozást tartalmazza.

A ki az egészséges fogíny mellett ráadásul fehérebb fogakat is szeretne, válassza a kozmetikai szájhigiéniai csomagot! Az ultrahangos fogkőleszedés majd az Air-Brush sópolírozás után következhet  a kíméletes fehérítés, peroxidmentes fogfehérítő anyaggal

A fogkőleszedés a legtöbb embernek egyáltalán nem fáj, néhányan kellemetlen érzékenységről számolnak be bizonyos pontok érintése során. Nagyon kevés páciens van, akiknek a fogkőleszedés valóban fájdalmas. Az ő részükre mindig rendelkezésre áll az érzéstelenítésben végezhető kezelés!

Fogágybetegségek figyelemfelkeltő tünetei

Tapasztal fogmosáskor vagy spontán jelentkező fogínyvérzést? Észrevette, hogy duzzadt, gyulladt az ínye? Előfordult már, hogy fogmosás ellenére kellemetlen a lehelete? Fogíny visszahúzódást tapasztalt egy vagy több fogánál? Mozgathatóvá váltak vagy elvándoroltak a fogai?

Ha a fenti tünetek közül rendszeresen tapasztal Önmagán valamit, érdemes továbbolvasnia…

Ultrahangos fogkőeltávolítás fájdalommentesen a Budapest Dental Fogászaton

ULTRAHANG

A fogtisztítás során ultrahangos készülékkel eltávolítjuk a fogköveket, fényesre, simára polírozzuk a fogfelszíneket, hiszen a sima fogfelszín az alapja a fogínygyulladás megszüntetésének. Az ultrahang segítségével a kövek kíméletesen lerobbanthatóak a fogak felszínéről a zománc megsértése nélkül.

Minden fogászati kezelés első lépése az esetlegesen fennálló ínygyulladás megszüntetése, hiszen korrekt munka (legyen az tömés vagy fogpótlás) csak gyulladásmentes, egészséges íny mellett végezhető. Csak így garantálható, hogy az elkészült restauráció, tartós lesz.

Fogkőeltávolítás árak

Fogkő ellen védekezzen ultrahangos fogkő eltávolítás kezeléssel

MI A FOGKŐ

A fogkő a fogágy ellensége, az ínygyulladás és ínyvérzés okozója. A fogakon maradó lepedékből és a nyálban oldott ásványi anyagokból képződik. A fogkő érdes felülete a vele érintkező ínyben gyulladást vált ki. Ha ez a gyulladás hosszabb ideig fennáll, a mélyben a csont pusztulását vonja maga után. Hosszú távon ez a fogágy pusztulását, illetve a fogak meglazulását okozhatja.

Fogínykezelés Vektor terápiával
Melyek a fogínybetegségek figyelemfelkeltő tünetei

TÜNETEK

Amennyiben Ön az alábbi tüneteket észleli, szinte biztos, hogy eljött az ideje egy alapos fogtisztításnak:

 • Csúnya, vastag elszíneződés a fog nyaka körül, főleg a fogak nyelv felé eső felszínén
 • Fogmosáskor, rágáskor, vagy magától is jelentkező fogínyvérzés
 • duzzadt, lilás ínypapillák a fogak körül
 • Kellemetlen szájszag, rossz lehelet
 • Mozgathatóvá váló fogak

Nem kell megvárni a tünetek jelentkezését. A fogorvosok ajánlása szerint félévente szükséges az ultrahangos fogkőeltávolítás vagy professzionális fogtisztítás!

Antimikrobiális terápia

Mit jelent a vérző fogíny?

VÉRZŐ FOGÍNY

A vérző fogínnyel Ön nincs egyedül. Kutatások szerint a lakosság 85%-nak van vagy volt valamilyen szintű fogínygyulladása, mely minden esetben együtt jár valamilyen mérétkű fogínyvérzéssel. Fontos tudnia:

1. Ne bagatellizálja el a tüneteket! Ha hirtelen az oldala vagy a szeme kezdene el vérezni, valószínűleg rögtön orvoshoz fordulna. Tegyen így a fogínyvérzés esetén is! A fogínyvérzés hátterében mindig fogínygyulladás áll, melyet kezelni kell. Az elhanyagolt fogínygyulladás következtében a fogak meglazulhatnak, a gyulladt fogíny pedig “gócként” viselkedik a szervezet számára, mely számos általános egészségügyi panasz okozója!

2. Semmiképp ne hagyja abba a fogmosást, ha a fogínyvérzést fogmosáskor tapasztalja! Lehet, hogy fogkeféje túl erős és ezzel megsértette az ínyét, de az egészséges íny ebben az esetben sem igazán vérzik. Ha fogmosáskor véreset köp, az szinte minden esetben fogínygyulladást jelent! Ilyenkor azzal tehet a legtöbbet, ha folytatja a fogmosást, alaposan, körbe, körbe masszírozza a fogínyét. A fogmosás segít a gyulladás csökkentésében! A mélyebb fogköveket nem takarítja el, ehhez dentalhigiénikus vagy fogorvos segítségét kell kérnie!

Fogínyvérzés kezelése

Vajon mi okozhatja a kellemetlen leheletet?

SZÁJSZAG

A kellemetlen szájszag hátterében legtöbb esetben fogínygyulladás áll. A fogínygyulladás alapját az ott maradó megkövesedett lepedék (fogkő), a puha, baktériumokkal teli lepedék, a szuvas fogak, rossz tömések alkotják. A lepedéket, szuvas fogakat rothasztó baktériumok kellemetlen szagú gázokat termelnek. Az ínygyulladásnak bizony jellegzetes, igen kellemetlen szaga van, mely kifejezetten előnytelen a társas kapcsolatokban. A szájszag kivizsgálása minden esetben a fogorvosnál kezdődik. Amennyiben itt minden rendben van, akkor következik a gasztroenterológiai vizsgálat!

Kellemetlen lehelet kezelése

Milyen kezelések szerepelnek a fogínygyulladás terápiájában a fogkőleszedésen kívül?

A sima felszín szomszédságában a csont „fellélegezhet” – nincs szükség az állandó harcra a baktériumok ellen, így nincs szükség a különböző gyulladást okozó faktorok termelésére sem. Kedvező egyensúly áll be a csontszövetben is, a lebontó folyamatok – felépítő folyamatok között, a csontszövet pusztulási üteme normalizálódik, azaz biológiai szinten marad.

 • Alapos és mindenre kiterjedő fogászati állapotfelmérés, melynek során diagnosztizáljuk a fogínysorvadás stádiumát, és megállapítjuk a kezelési lépéseket. Az állapotfelméréshez elengedhetetlen a panoráma röntgen felvétel, melynek segítségével a csontsorvadás állapota feltérképezhető

  Tovább>>
 • Megfelelő prognózisú esetben az első és legfontosabb lépés az ultrahangos fogkő eltávolítás, egy, kettő vagy akár több ülésben a fogkövesség mértékének függvényében. A professzionális ultrahangos fogkő eltávolítás elsősorban az íny feletti területek letisztítását végzi nagy hatékonysággal

  Tovább>>
 • Mélyebb fogínytasakok esetén, szükség lehet a mély területek megtiszítására is, melyet parodontológiai mély kürettázzsal vagy Vektor terápiával végzünk. A kezelés célja, hogy a szabaddás vált gyökérfelszínekről minden felrakódás, érdesség eltűnjön, helyette simára polírozott felszíneket kapjunk, ahol elindulhat  a regenerálódás

  Tovább>>
 • Visszatérő fertőzések, illetve az előzőekben ismertetett kezelések ellenére sem gyógyuló fogíny gyulladás esetén antimikrobiális fotodinamikus terápiát végzünk. A terápia segítségével a baktériumok 99%a elpusztítható, mellékhatások nélkül, fájdalommentesen. Antibiotikum kúra miatt rezisztensé vált gyulladáskeltő baktériumok ellen is hatásos

  Tovább>>
 • Makacs, mély fogínytasakok esetén, szükség lehet a gyulladásos szövetek eltávolítására, melyet lézeres fogíny kezeléssel végzünk. A lézersugár elpárologtatja a tasak legmélyén megbúvó baktériumokat és elpárologtatja a gyulladásos szöveteket. A lézerfény kb. 1000nm mélységig hatol be a szövetekbe a kezelés helyén

  Tovább>>

Önnek a fogkőleszedésen túl további fogínykezelésre van szüksége?

A fogkőleszedés a fogínygyulladás és fogínysorvadás kezelésének csupán első lépése. Kezdeti stádiumban ez a kezelés elegendő is lehet a folyamat megállításához, később azonban további, mélyebb fogíny kezelésekre is szükség lehet...

Fogínygyulladás kezelés árak - Budapest Dental Fogászat

Fogínygyulladás kezelés árak

A makacs, visszatérő fogíny fertőzések hatékony és biztonságos kezelésére ajánljuk az antimikrobiális fotodinamikus terápiát. A fénnyel történő kezelés a fertőző, gyulladáskeltő kórokozók 99%-t pusztítja el gyorsan és teljesen fájdalommentesen!

Tudjon meg többet
Vektorterápia árak - Budapest Dental Fogászat

Vektor terápia árak

A Vektor terápia a mély fogíny tasakok kezelésének legfinomabb módszere, melyet a mély fogínytasak mechanikus és lézeres tisztítása után javaslunk pácienseinknek. A fogíny feszesebbé válik, a fogmozgathatóság csökken a kezelés után!

Tudjon meg többet
Fogínysorvadás kezelés lézerrel árak - Budapest Dental Fogászat

Fogínysorvadás kezelés árak

A fogínysorvadás hatékony kezelésének titka: korai felismerés, gyors közbenjárás és rendszeres kezelés. A fogínysorvadás terápiája az ultrahangos fogkő eltávolítással kezdődik, majd a mechnikus mély tisztításokkal (kürett) és lézeres kezelésekkel folytatódik

Tudjon meg többet

Érdekes esetbemutatások fogkő eltávolítás, fogínygyulladás témában

Szeretné megtudni mi lett az eredmény a fogkő eltávolítás kezelés után? Akkor kattintson a képre és olvassa el a részletes esetbemutatást és az előtte utána fogászati fotókat

Ők fognak gondoskodni Önről. Fogorvoscsapatunk tagjainál a legjobb kezekben lesz. Forduljon hozzájuk bizalommal!

Rendelőnk a fogászat teljes palettáján nyújt fogászati szolgáltatásokat a mindennapi fogászattól kezdve a kíméletes fogpótlás lehetőségein keresztül a legmodernebb esztétikus mosolytervezésig. Egy teamben, egymással összefogva dolgozunk, hogy fájdalommentes, biztonságos és kiemelkedően esztétikus megoldásokat nyújthassuk pácienseink számára

Bejelentkezés