Fogínysorvadás kezelési módszerei, árak

Fogínysorvadás kezelése - árak

Fogínypanaszok, fogínyvérzés, fogkő?! Ön máris megtette az első lépést a megoldás felé.

Kevesen foglalkoznak a fogínyük egészségével eléggé tudatosan. A fogínybetegségek nagy része könnyen gyógyítható rendszeres kezelésekkel. Az egészséges fogíny nem vérzik! Ne várja meg a fogínysorvadást!

A fogínypanaszok megfelelő kezeléséhez ketten kellünk. Ön, aki elhatározott és kitartó a megelőzésben és a gyógyulásban, és mi, akik értünk hozzá, hogyan segítsünk. Kérjen időpontot most!

Fogínytasakok kezelése lézerrel

Fogínytasak kezelése parodontális zárt kürettel

További információkra van szüksége a témában?

A mélyebb fogínytasakok terápiája során a fogíny lézeres kezelését és a parodontális kürettet minden esetben megelőzik egyéb szájhigiéniai kezelések...

Fogkőeltávolítás árak - Budapest Dental Fogászat

Kezdjük a fogkőlevétellel

Bármely fogínykezelés legelső lépése mindig az ultrahangos fogkő eltávolítás. Az ultrahangos fogkőeltávolítással a fogfelszíneket a durva felrakódásoktól, fogkövektől szabadíthatjuk meg. Az igényeknek megfelleően SILVER és GOLD csomagot ajánlunk!

Tudjon meg többet
Fogínygyulladás kezelés árak - Budapest Dental Fogászat

Fogínygyulladás kezelés árak

A makacs, visszatérő fogíny fertőzések hatékony és biztonságos kezelésére ajánljuk az antimikrobiális fotodinamikus terápiát. A fénnyel történő kezelés a fertőző, gyulladáskeltő kórokozók 99%-t pusztítja el gyorsan és teljesen fájdalommentesen!

Tudjon meg többet
Vektorterápia árak - Budapest Dental Fogászat

Vektor terápia árak

A Vektor terápia a mély fogíny tasakok kezelésének legfinomabb módszere, melyet a mély fogínytasak mechanikus és lézeres tisztítása után javaslunk pácienseinknek. A fogíny feszesebbé válik, a fogmozgathatóság csökken a kezelés után!

Tudjon meg többet

Leggyakrabban feltett kérdések a Lézeres fogínykezelésekkel és a parodontális mélytisztítással kapcsolatban

A gondos fogápolás része a rendszeres fogkőleszedés. Amennyiben ez elmarad, a fogkő kezdetben ínygyulladást, majd fogágygyulladást eredményez. A gyulladás miatt lassan fogínytasakok alakulnak ki, melyek kezelése további lépéseket igényel. A folyamatot bizonyos immunológiai rendellenességek, általános betegségek, és a dohányzás kedvezőtlenül befolyásolják.

A kezelés mindig ultrahangos fogtisztítással kezdődik. A lézeres kezelés, parodontológiai kürettálás csak a teljes fogtisztítás után lehetséges! Bizonyos esetekben az ultrahangos fogkőeltávolítás után antimikrobiális fotodinamikus terápia is következhet a fogíny állapotától függően. Mély fogínytasakoknál a kedvezőbb fogínytapadás érdekében a lézeres fogágykezelés és a parodontológiai kürett Vektor terápiával kiegészíthető.

A sebészeti lézerkezeléssel a fogágypusztulás sebessége lassítható, elsősorban a kialakult mély ínytasakok redukálására szolgál. A kezelés segít a fogágy gyenge védekező apparátusának a baktériumok visszaszorításában (elpárologtatja a baktériumokat és gyulladásos szöveteket), illetve sejtszinten segíti a regenerációt.

A megfelelő hatás elérése érdekében a lézeres kezeléseket minimum 2 - 3 alkalommal érdemes megismételni heti rendszerességgel, majd később féléves ciklusonként ismétlő kezelés ajánlott. Egy ülésben általában egy kvadráns (a száj egynegyede) kezelhető. A kezelés a legtöbb esetben nem igényel érzéstelenítést, hiszen fájdalommentes beavatkozásról van szó.

Az ultrahangos fogkőeltávolítás során a tasak mélyebb területei nem érhetőek el. Az alapos fogkőeltávolítást követően (általában a következő ülésben) a tasak mélyének kitisztítása, azaz a kürettálás érzéstelenítésben történik. Az orvos speciális formájú kézi műszerek (kürettkanalak) segítségével lesimítja a foggyökér szabaddá vált oldalát, illetve eltávolítja a fogínytasakban felszaporodott gyulladásos szöveteket (granulációs szövet). Egy ülésben általában nem lehet elvégezni az összes fog kezelését, így ülésenként egy-egy fogcsoport kerül sorra – például a felső fogívben a jobb oldali fogak (jobb felső kvadráns). A kürettálás kiegészíthető a Biolitec® sebészeti lézeres kezeléssel.

Milyen kezelések szerepelnek a fogínysorvadás terápiájában a lézeres kezelésen és a parodontális küretten kívül?

A fogínysorvadás következtében meglazult fogak kezelése hosszú és több lépéses folyamat. Nézzük sorban, milyen lépések vezetnek a fogínysorvadás tüneteinek csökkentéséhez:

 • Alapos és mindenre kiterjedő fogászati állapotfelmérés, melynek során diagnosztizáljuk a fogínysorvadás stádiumát, és megállapítjuk a kezelési lépéseket. Az állapotfelméréshez elengedhetetlen a panoráma röntgen felvétel, melynek segítségével a csontsorvadás állapota feltérképezhető

  Tovább
 • Megfelelő prognózisú esetben az első és legfontosabb lépés az ultrahangos fogkő eltávolítás, egy, kettő vagy akár több ülésben a fogkövesség mértékének függvényében. A professzionális ultrahangos fogkő eltávolítás elsősorban az íny feletti területek letisztítását végzi nagy hatékonysággal

  Tovább
 • Mélyebb fogínytasakok esetén, szükség lehet a mély területek megtiszítására is, melyet parodontológiai mély kürettázzsal vagy Vektor terápiával végzünk. A kezelés célja, hogy a szabaddás vált gyökérfelszínekről minden felrakódás, érdesség eltűnjön, helyette simára polírozott felszíneket kapjunk, ahol elindulhat a regenerálódás

  Tovább
 • Visszatérő fertőzések, illetve az előzőekben ismertetett kezelések ellenére sem gyógyuló fogíny gyulladás esetén antimikrobiális fotodinamikus terápiát végzünk. A terápia segítségével a baktériumok 99%a elpusztítható, mellékhatások nélkül, fájdalommentesen. Antibiotikum kúra miatt rezisztensé vált gyulladáskeltő baktériumok ellen is hatásos

  Tovább
 • Makacs, mély fogínytasakok esetén, szükség lehet a gyulladásos szövetek eltávolítására, melyet lézeres fogíny kezeléssel végzünk. A lézersugár elpárologtatja a tasak legmélyén megbúvó baktériumokat és elpárologtatja a gyulladásos szöveteket. A lézerfény kb. 1000nm mélységig hatol be a szövetekbe a kezelés helyén

  Tovább

További cikkek a fogkőleszedésről, fogínygyulladásról és fogínysorvadásról, melyek érdekesek lehetnek az Ön számára

FOGKŐ ELTÁVOLÍTÁS

A legtöbb embernek időnként fogkőfelrakódás jelenik meg a fogak felszínén, leggyakrabban a fogíny közelében. A fogkő a fogínnyel érintkező felszínen gyulladást vált ki, a gyulladás enyhébb esetben kellemetlen szájszagot, később fogínyvérzést, majd fogágypusztulást okoz!

Tovább

ESETBEMUTATÁS

Sokan nem is sejtik, milyen fogkőmennyiség képes a fogak felszínén felhalmozódni. Az esetbemutatás cikk bemutatja a fogkőeltávolítás előtti és utáni állapotot. Érdemes megfontolni és igénybe venni a félévenként javasolt fogkőleszedés kezelést!

Tovább

FOGÍNYSORVADÁS

A fogínysorvadás a legtöbb esetben az elhanyagolt fogínygyulladás következményeként alakul ki. Elsődleges cél a korai kezelés, majd a rendszeres fenntartó kezelések. A fogínysorvadás terápiájában az alap ultrahangos kezelések mellett a mechanikus tisztítások és a lézeres kezelések szerepelnek

Tovább


FOGÍNYSORVADÁS MEGELŐZÉSE

A fogínysorvadás megelőzésének leghatékonyabb eszköze a rendszeres dentalhigiéniai kezelés. A legtöbb páciens esetén fél éves fenntartó kezelésekkel a már előzetesen enyhén mozgathatóvá vált fogak stabilitása is fokozható, egyszerű ultrahangos fogkőleszedés kezelésekkel.

Tovább

FOGÁPOLÁS

A korrekt fogápolás nem egyenlő a fogmosással. A fogközökben felhalmozódó lepedék eltüntetésére speciáli interdentális fefék javasoltak. A kis vékony kefécskék segítségével a legszűkebb fogközökbe is behatolhatunk. Fogkő csak lepedékből keletkezik, tegyünk ellene nap mint nap!

Tovább

MEGLAZULT FOGAK

A fogágypusztulás következménye a foglazulás. A foglazulás leggyakrabban az alsó metszőfogakat érinti. Rossz hozzáállás, ha a fogkövet nem engedjük leszedni, mondván - az tartja a fogakat. Ez nem igaz! A mélyben a fogkő gyulladást okoz és további fogágypusztulás következik be.

Tovább


Ők fognak gondoskodni Önről. Fogorvoscsapatunk tagjainál a legjobb kezekben lesz. Forduljon hozzájuk bizalommal!

Rendelőnk a fogászat teljes palettáján nyújt fogászati szolgáltatásokat a mindennapi fogászattól kezdve a kíméletes fogpótlás lehetőségein keresztül a legmodernebb esztétikus mosolytervezésig. Egy teamben, egymással összefogva dolgozunk, hogy fájdalommentes, biztonságos és kiemelkedően esztétikus megoldásokat nyújthassuk pácienseink számára

Bejelentkezés