Fogínytasak kezelése Vektor terápiával

A Vektor terápia a fogágy gyulladás során elvesztett fogíny tapadás regenerálására szolgáló modern terápiás eszköz. A terápia nem különálló eleme a szájhigiéniai kezeléseknek, azoktól külön nem végezhető. A szájhigiénia lépések sorrendjében a parodontológiai kürett után következik.

Kezelések a Vektor terápia előtt

A fogágybetegségek kezelése mindig az alap szájhigiéniai kezelésekkel kezdődik. Ultrahangos fogkő eltávolítás egy vagy több ülésben, parodontológiai kürett, antimikrobiális foto dinamikus terápia. A Vektor kezelésre csak a nagyobb fogkövek, felrakódások eltávolítása után van lehetőség – ez a kezelés már a finomhangoláshoz tartozik.

Ultrahangos fogkőeltávolítás Száj higiéniai kezelések – árak

A Vektor terápia lényege

A kezelés alkalmával finomra porlasztott Kalcium-hidroxid oldattal mossuk át a szabaddá vált gyökér felszíneket, az előzetesen alaposan megtisztított fogíny tasakokban. A finom polírozás a legkisebb felrakódást is eltünteti a gyökér felszínéről, emellett feltölti a negatív egyenetlenségeket is. A kezelés eredménye tükörsima gyökérfelszín, mely kalcium hidroxiddal van bevonva.

E két tényező – simaság és kalcium hidroxid – együttesen kedvező hatást fejt ki a fogínytapadás regenerálódására. A kezelés következtében az íny feszes tapadása regenerálódhat.

Az antimikrobiális foto dinamikus terápia megelőzheti, vagy követheti ezt a kezelést. A két terápia két különböző oldalról segít a fogágynak. Míg a Vektor terápia, elsősorban mechanikusan – bár annak legfinomabb szintjén – tökéletesen megtisztítja a gyökérfelszínt, a foto dinamikus terápia tovább segíti a betegség gyógyulását, mivel az ínygyulladásért felelős baktériumokat pusztítja el.

A Vektor terápia helye a fogágybetegségek kezelési lépései között

  • ultrahangos fogkő eltávolítás – egy vagy több ülésben
  • amennyiben szükséges – fogászati kezelések az elálló szélű koronák, régi rossz tömések, hidak stb. eltávolítása érdekében
  • ismételt ultrahangos fogkő eltávolítás
  • parodontológiai kürettálás
  • Vektor terápia
  • Antimikrobiális foto dinamikus terápia
  • Lézeres ínykezelés

Fogínygyulladás kezelése fényterápiával Fogínysorvadás kezelése lézerrel

Ők fognak gondoskodni Önről. Fogorvoscsapatunk tagjainál a legjobb kezekben lesz. Forduljon hozzájuk bizalommal!

Rendelőnk a fogászat teljes palettáján nyújt fogászati szolgáltatásokat a mindennapi fogászattól kezdve a kíméletes fogpótlás lehetőségein keresztül a legmodernebb esztétikus mosolytervezésig. Egy teamben, egymással összefogva dolgozunk, hogy fájdalommentes, biztonságos és kiemelkedően esztétikus megoldásokat nyújthassuk pácienseink számára

Bejelentkezés