Sópolírozás – természetes fogfehérítés

Az ultrahangos fogkőeltávolítás után, a professzionális fogtisztítás második fázisa következik, az Air-Brush só polírozás. Ez a gyengéd technika, a fogakat csillogóan tisztává és természetesen fehérré varázsolja. A kezelés alatt érezhető kellemes bizsergés és az üde citromos íz után pedig felfrissül a száj minden szeglete!

Páciensek kedvence – „Doktor! Randi előtt kérek egy gyors sópolírt!”

Bitkán találni fogászati rendelőben olyan kezelést, melyet a Páciensek maguk kérnek, vagy sűrűn keresnek. Az Air-Brush fogfehérítés talán az egyedüli kivétel. Jó érzés a kezelés, jó ízű, tiszta utána a száj, és fehéren csillognak a fogak. Kell ennél több?

A sópolírozás önálló kezelésként is igénybe vehető, ha a fogak, és az íny egyébként egészséges, egy-egy sópolírozásra érdemes beugorni a rendelőbe. Randi előtt?

Sópolírozás és fogtisztítás árak

Fogfehérítés gyengéden – ultrahangos fogkőeltávolítás után is

Amikor a kisebb-nagyobb fogkövek eltávolítása véget ért, érdemes kiegészítésként Air-Brush só polírozással zárni a fogtisztítást, hogy minden apró, fogközökben ragadt szemcsét maradéktalanul el tudjunk távolítani. A tökéletes tisztaság mellett a só polírozás másik kiemelkedő tulajdonsága, hogy elképesztő hatékonysággal képes eltűntetni a színes ételek, italok, illetve a cigarettázás okozta elszíneződéseket, így gyengéd fogfehérítőként alig néhány perc alatt visszaadja a fogak eredeti, természetes színét.

Sok esetben a rendelői, vagy otthoni fogfehérítést professzionális fogtisztítás előzi meg, így a fogfehérítő anyagnak tényleg csak a fogzománccal kell kapcsolatba lépnie. Az így előkészített fogfehérítés hatásfoka sokkal jobb, mint az előkészítés nélküli esetben.

Fogfehérítés otthon

A sima felszínen nehezebben képződik újra a lepedék

Az Air-Brush sópolírozás azonban nem csak esztétikai okokból a professzionális fogtisztítás része. A kezelés gyógyászati jelentősége, hogy a tükörsimára polírozott fogfelszínen a lepedék sokkal nehezebben tapad meg, így később keletkezik fogkő is. A kezelés kellemes, masszírozó hatást fejt ki a fogínyre is, így annak vérkeringése fokozódik. Sópolírozás után tehát tovább számíthatunk gyulladásmentes, egészséges ínyre.

Hogyan történik a sópolírozás?

A kezelés során a dentalhigiénikus szakember víz és citromos ízesítésű porlasztott só rendkívül finom keverékével polírozza végig mindkét fogívet. A fogközök megtisztulnak a lerakódott lepedék és fogkő eltávolítása után, a fogíny pedig felpezsdül a kellemes, élénkítő masszázst követően.

A kezelés nem tart tovább 10 percnél, a kicsit kellemetlenebbnek tartott ultrahangos fogtisztítás után, igazi felüdülés.

Hogyan őrizhetjük meg fogaink fehérségét és a tiszta üde érzést a szánkban?

Ennünk kell, ez nem kérdés, így a fogak állandóan „piszkolódnak”. Fogaink egészségének megőrzéséért azonban sokat tehetünk, fogmosás és fogápolás közt hatalmas különbségek lehetnek.

A legfontosabb teendő a napi rendszeres és alapos fogmosás. A helyes technikájáról, illetve a fogkefe és a fogkrém mellett ajánlatos kiegészítő fogápolási eszközökről dentalhigiénikus munkatársunk, a fogtisztítás után nagy szeretettel beszél Önnek, forduljon hozzá bizalommal!

FOGÁSZATI ÁRAK Fogínybetegségek kezelése

Miért nem elég az ultrahangos fogkőeltávolítás, miért javasolt még a polírozás is?

Bizonyos esetekben elég, ez függ a fogak torlódottságától, a lepedék, fogkő, elszíneződés típusától is. Azonban vannak olyan esetek – főleg torlódott fogazat esetén – mikor az ultrahangos fogkőeltávolítás után apró fogkőszemcsék, elszíneződések, fogközökbe lerakódott színanyagok még maradhatnak a fogakon. Ilyenkor az ultrahang után polírozás szükséges, hogy a legapróbb felrakódást is eltüntessük, ezáltal a lehető legjobb eredményt érjük el.

Fogínygyulladás megelőzése – Fogkő eltávolítás


Ők fognak gondoskodni Önről. Fogorvoscsapatunk tagjainál a legjobb kezekben lesz. Forduljon hozzájuk bizalommal!

Rendelőnk a fogászat teljes palettáján nyújt fogászati szolgáltatásokat a mindennapi fogászattól kezdve a kíméletes fogpótlás lehetőségein keresztül a legmodernebb esztétikus mosolytervezésig. Egy teamben, egymással összefogva dolgozunk, hogy fájdalommentes, biztonságos és kiemelkedően esztétikus megoldásokat nyújthassuk pácienseink számára

Bejelentkezés