A legnépszerűbb fogfehérítő módszerek

Budapest Dental Fogászat > Kezelések > Fogfehérítés > A legnépszerűbb módszerek

Önnek fontos, hogy a fogai fehéren ragyogjanak?

A válasza talán Önnek is az, hogy “igen, fontos, hogy fehérek legyenek a fogaim! Szeretnék erőt és magabiztosságot átélni és kisugározni, mert úgy jobban erőben érzem magam, jobban tudok kapcsolódni, élvezetesebb a jelenlétem és az életem”. És ezzel Ön bizony nincsen egyedül. Egyre többen és többen vannak azok, akik tudatos lépéseket hoznak saját egészségük és erőteljes kisugárzásuk érdekében. Nem mások, hanem éppen saját maguk miatt!

Szégyenkezni senki sem szeret. A szégyen elszigetel, megsemmisít. A szégyen legjobb ellenszere, ha vállaljuk a felelősséget saját magunkért, a saját egészségünkért és a saját kisugárzásunkért.

Önnek fontos, hogy a fogai fehéren ragyogjanak?

Nem mindenki kap a felmenőitől vastag hófehér zománc borítást, hogy a fogai minden segítség nélkül hófehéren ragyogjanak. Vagy ha fiatalon meg is volt a ragyogás, a harmincas éveink után a meglevő zománc vékonyodni kezd, jobban áttűnik az alatta levő dentin sárgás színe.

A fehérebb fogak iránti vágy tehát jogos. Jobb életérzést, nagyobb magabiztosságot és önbizalmat nyerhetünk általa. Az alábbiakban a legnépszerűbb fogfehérítési módszereket soroljuk fel, melyek között pénztárcától, igényektől függően mindenki megtalálja a maga számára leginkább megfelelő megoldást.

1. Fogfehérítés nélkül az egészségesebb fogakért és fogínyért. Otthoni, ingyenes megoldás, alapos fogmosás “mindentbele”módszerrel

A “mindentbele” módszert mindenkinek ajánlom, hétköznapokon és ünnepnapokon egyaránt! Egyszerű összetevői a következőek:

  • Vegyen egy stopperórát - minimum 3 percig tartson a fogmosás!
  • Ultrasoft vagy soft fogkefe, ami nem dörzsöli szét a fogínyt, de mégis nagyon alaposan megtisztítja a zománcot. Körkörösen mozgatjuk a fogkefét, nem pedig vízszintesen sikálunk. Tehát nem kell durva fogkefe! Szeresse magát, ne pedig kínozza!
  • A kedvenc fogkréme (pl. Elmex)
  • Interdentális fogkefe a rágófogak közti rések alapos megtisztítására. Az interdentalis fogkefe NAGYON FONTOS, NEM KIHAGYHATÓ! (Pl. Curaprox)
  • Fogselyem - a frontfogak közti szűk rések megtisztítására
  • Szeretettel teli hozzáállás: “Szeretem magam, szeretem a fogaimat. Átérzem értéküket, megadom nekik azt ami jár. Tisztaságot, simaságot. Jó úton haladok az egészség felé!”

Első kör: 2 perces
alapos fogmosás
soft fogkefével

Interdentalis fogkefe
a fogak közti rések
tisztítására

Második kör:
fogmosás 1 percig
újabb adag fogkrémmel

Ne ijedjen meg ha
vérzik a fogíny!
Folytassa, el fog múlni!

Először mossa meg alaposan, min. 2 percig a fogakat a fogkefével. Nem csak a rágófelszíneket kell megmosni, hanem a fogak oldalsó felszínét is, az ínynél körkörösen masszírozva. Utána az interdentalis kefével gondosan és nagyon óvatosan tisztítson át minden fogközt. Ha kell, használjon fogselymet is a szűkebb résekben, például a metszőfogak között. Itt a lényeg a fogak oldalának megtisztítása.

Ne ijedjen meg ha vérzik! A két perces első menet után tegyen újabb adag fogkrémet a fogkefére és ismét masszírozza át az összes fogfelszínt - most se ijedjen meg ha vérzik! Ha eddig nem volt ennyire alapos, a vérzés teljesen normális. Ha nincsen komolyabb ínygyulladás vagy mélyebben tapadó fogkő, akkor ha néhány napon át követi ezt az eljárást, a vérzés fokozatosan csökkenni fog, majd szépen elmúlik!

Ha nem múlt el a vérzés, akkor se ijedjen meg, hanem jelentkezzen be fogorvoshoz, vagy dentalhigiénikushoz!

2. Mindenkinek javasolható, otthoni, hatékony és biztonságosan fogfehérítés fillérekért: Alapos fogmosás “mindentbele”módszerrel és szódabikarbónával

Az előző fejezetben leírt alapos fogmosási módszer azzal a különbséggel, hogy a második adag fogkrémre tegyen egy csipet szódabikarbónát. Az alapos fogmosással jól eltávolítja a lepedéket a fogakról, a szódabikarbóna pedig fehérít! Persze nem elég egyszer megcsinálni, de néhány nap alatt hatékony lesz.

Az eredmény látványos: ha hiszi, ha nem, a szódabikarbónás fogmosástól fehérebbek lesznek a fogak! Próbálja ki egy hétig, meg fog lepődni!

3. Olcsó otthoni fogfehérítő szett használata - előnyök és hátrányok. Mire figyeljünk, hogy ne okozzunk magunknak kárt!

Ha bepötyögjük a Google-be hogy fogfehérítés, kb. 20 fogfehérítős reklámot találunk 1 perc alatt. Léteznek fogfehérítő ecsetek, otthonra megvásárolható fogfehérítő szettek. Bizonyára sokaknak van vele pozitív tapasztalata, néhány dologra azonban érdemes odafigyelni a fogorvos nélküli fogfehérítős módszereknél:

  • A fogkövet nem fehéríti ki, így előtte érdemes leszedetni a fogköveket, lepolíroztatni a fogfelszínt, mert különben az otthoni szett nem lesz túl hatékony
  • A szuvas fogakba ha bemegy a fogfehérítő anyag, az nem tesz feltétlen jót az eleve sérült fogszövetnek - ezért érdemes előtte biztosnak lenni abban, hogy a szájban nincsenek szuvas vagy rossz töméssel ellátott fogak
  • A fogínyre nem jó, ha fogfehérítő anyag kerül, mert azt marhatja. A fogínynek egészségesnek, feszesnek kell lennie. Csak olyan fogfehérítő szettbe ruházzunk bele, ahol biztosak lehetünk abban, hogy a fogínyt nem fogja bántani

4. Alapszintű egészségjavító beruházás a fogak és az íny egészségéért. Mindenkinek ajánljuk: Ultrahangos fogkőlevétel sópolírozással

Ehhez a módszerhez fel kell keressünk egy fogorvosi rendelőt, de ha nagyon nem akarunk fogorvossal találkozni, kérhetünk időpontot dentalhigiénikushoz is. A fogkőlevétellel a fogíny fellélegzik, tehát nem csak a fogak szépségének, hanem a fogíny egészségének is jót teszünk. A sópolírozás pedig természetesen fehérít. Ez azt jelenti, hogy nincs semmilyen extra kémiai behatás, hanem az elszíneződéseket távolítják el. Sokaknál elképesztően látványos eredményt ad. A kezelés körülbelül fél óra hosszú, megfizethető és kiváló egészségmegőrző hatású, mind a fogak, mind a fogíny tekintetében.

Az áráról bővebben itt olvashat: Fogkőeltávolítás árak

Alapszintű egészségjavító beruházás a fogak és az íny egészségéért

5. Megfizethető és hatékony: Kozmetikai fogfehérítés csomag dentalhigiénikusnál

Ez már középhaladó szint! Nem csak egészségesebbek lesznek a fogak és a fogíny, de a kozmetikai fehérítéssel látványosan fehérebbek is! A kezelés első lépése: ultrahangos fogkőeltávolítás, majd sópolírozás. A tökéletesen letisztított fogfelszínekre pedig jöhet a kozmetikai fehérítés. Ez a fogfehérítő eljárás peroxid mentes, így fogérzékenységet nem okoz. Hatékony, egészséges módszer! A Budapest Dental fogászaton fogkozmetikai csomagban AKCIÓS ajánlatot talál!

Bővebben: AKCIÓS Fogkozmetikai Csomag

6. Hosszan hatékony, extra fehér, de drágább: Emelt szintű fogorvosi fogfehérítés

Ehhez a módszerhez a fogaknak teljesen egészségesnek kell lenniük és ez bizonyos esetekben megelőző fogászati kezeléseket igényel. Ha hosszú távú, látványos fehérítéssel szeretnénk megajándékozni magunkat akkor fogorvoshoz kell időpontot egyeztessünk! A rendelőben fogorvos által végezhető fogfehérítés karbamid peroxidot tartalmaz, ez biztosítja a hosszú távú hatékonyságot. Ennél a módszernél a kezelés után egy két napig előfordul fogérzékenység. A fogfehéríést megelőzi egy általános fogorvosi állapotfelmérés és egy panoráma röntgen is.

Bővebben a témáról: Fogfehérítés árak

7. Ha a fogfehérítés önmagában nem elég: komplex mosolyszépítő eljárások

Ez a témakör már átvezet a fogtömések fogpótlások világába. Ha a fogak túlzottan tömöttek, töredezettek vagy gyökérkezeltek, akkor a fogfehérítés önmagában nem lesz elegendő ahhoz, hogy látványos eredményt érjen el. Ekkor komplex megoldásra van szükség, ahol az első lépés az alapos tervezés.

Egy nagy esztétikai megújító kezeléssorozat kapcsán felmerülhet a rendelői fogfehérítés, a porcelán héjak vagy koronák sőt a fogszabályozás kérdése is. Egy ilyen átalakítás hatalmas vállalkozás, ahol a tudatos tervezésre majd annyi idő elmegy, mint aztán a kivitelezésre.

komplex mosolyszépítő eljárások

Ebben az esetben először állapotfelmérést kell kérni, ahol szájvizsgálat, panoráma röntgen és bizonyos esetekben CBCT felvétel készül. A diagnózis felállítása után lehet eldönteni, hogy melyek a legjobb módszerek és milyen lépésekkel lehet azt elérni. Válasszon szimpatikus, hozzáértő fogorvost, tegyen fel minden fontos kérdést mielőtt belevág.

Bővebben az első állapotfelmérésről itt talál információkat!

Tetszett a cikk? Adhatunk még tippeket? Olvasson és vágjon bele! A döntés az Öné, mi a segítségünket ajánljuk Önnek!

Mennyibe kerül a fogtömés?

Minőségi anyagokkal, szívvel, lélekkel. Válassza a Budapest Dental Fogászat szolgáltatásait!

Tovább

Legyen büszke a mosolyára!

Az Ön fogai is igazi kincsek! Tegyen értük! Válassza a Budapest Dental Fogászat szolgáltatásait!

Tovább

Ha jó fogorvost keres

Tapasztalat, empátia, szakértelem. Válassza a Budapest Dental Fogászat fogorvosait!

Tovább

Ők fognak gondoskodni Önről. Fogorvoscsapatunk tagjainál a legjobb kezekben lesz. Forduljon hozzájuk bizalommal!

Rendelőnk a fogászat teljes palettáján nyújt fogászati szolgáltatásokat a mindennapi fogászattól kezdve a kíméletes fogpótlás lehetőségein keresztül a legmodernebb esztétikus mosolytervezésig. Egy teamben, egymással összefogva dolgozunk, hogy fájdalommentes, biztonságos és kiemelkedően esztétikus megoldásokat nyújthassuk pácienseink számára

Bejelentkezés