Fájdalommentes fogászat

Budapest Dental Fogászat > Kezelések > Fájdalommentes fogorvoslás

A fog az egyik legkülönlegesebb és legérzékenyebb emberi szerv

A fogászati kezelés sokak szerint igen fájdalmas, mások szerint kibírható, és vannak akik úgy nyilatkoznak, hogy még soha nem éltek át semmilyen fájdalmat. Gondolhatjuk, hogy ez teljesen természetes, hiszen mindenkinek máshol van a fájdalomküszöbe, így ugyanaz a fájdalominger az egyik emberben már kivált fájdalom érzést, a másikban nem.

Érdekes tény azonban, hogy a fog olyan szervünk, amely csak fájdalommal tud reagálni. Egyszerűen így találta ki a természet. Legyen az hideg, meleg vagy túl kemény - a válasz: fájdalom. Ez anatómia.

A fog az egyik legkülönlegesebb és legérzékenyebb emberi szerv

Ha a fogat közelebbről vizsgáljuk, érdekes felfedezni, hogy miközben a fog a test legkeményebb szövetével van burkolva, egyben a legérzékenyebb is! Az egészséges fogzománc, mely a fogakat kívülről óvja és védi keményebb mint a csont, valóban ez a legkeményebb anyag a testben. Alatta van még egy kicsit puhább dentin és máris ott a pulpa, mely az idegeket tartalmazza. A fogidegeket, melyek csak fájdalomingert közvetítenek az agy felé!

A fogorvosok bizonyára osztják a nézetemet, hiszen a fog hivatásunk alapja, de Ön kedves olvasó, talán nem gondolt még arra, hogy a fog mennyire különleges, fontos és csodálatos szerv. És bár jó esetben 32 darab van belőle, már egy foggal kapcsolatos probléma is hatalmas gondot, akár komoly fájdalmat, félelmet sőt rettegést kelthet.

És pontosan érzékenysége és különlegessége miatt fontos vele érzékenyen és különösen finoman bánni. A kőkemény borítás alatt szinte azonnal ott az érzékeny anyag, melynek fájdalma testbe, sőt, szinte lélekbe hatoló. Van tehát oka, hogy a fogászattól annyian tartanak. Jogos tehát a fájdalomtól való aggodalom, az izgalom, mely a fogászati kezelések kapcsán szinte mindannyiunkban kialakul.

A fogaink igazi kincsek! Kijár nekik a királyi bánásmód!

Gondolt már arra, hogy a fogai igazi kincsek? Érzett már valaha szomorúságot, esetleg bűntudatot azért, mert valahogy nem tett meg mindent a fogaiért? Nem ment el időben fogászatra, elhanyagolta, figyelmen kívül hagyta, tologatta a problémát?

Talán segít, ha elárulom, hogy ezzel bizony Ön nincs egyedül! Nagyon nincs egyedül. Sok páciens a negyedik, vagy még későbbi találkozás után mondja el, szégyellte elhozni a rendelőbe az elhanyagolt mosolyát, mert félt, hogy a fogorvos mit fog szólni. Félt a kellemetlen érzéstől, félt attól, hogy szóvá teszik.

Úgy tűnik, a fizikai fájdalom réme mellett tehát a lelkiektől is tartunk. Sőt, lehet, hogy ezektől tartunk jobban. A félelem a kellemetlen lelki érzéstől, a szégyentől tehát a másik összetevő, mely visszatarthat sok pácienst a fogászati széktől. Senki nem szereti megmutatni, ha valamiért nem szánt elég időt magára, hogy nem figyelt oda eléggé, hogy nem önmaga volt a legfontosabb kincs önmaga számára.

A fogaink igazi kincsek! Kijár nekik a királyi bánásmód!

A fájdalommentes fogászat alappillérei: nyitott hozzáállás a páciens részéről, elfogadó hozzáállás a fogorvos részéről és profi fogászati technológiai háttér

Egy sikeres és valóban fájdalommentes fogászati kezelés több tényezőn múlik. Minél inkább jelen van mindhárom tényező, annál teljesebb, biztonságosabb és fájdalommentesebb a fogászati élmény. A Budapest Dental fogászat fogorvosai szerint a fájdalommentes fogászat három legfontosabb alappillére a következő:

Lépjen be hozzánk nyitottsággal:

A fogorvosi szék mellett nap mint nap tapasztaljuk, hogy minél nyitottabb, bátrabb és magabiztosabb a páciens, annál fájdalommentesebb és sikeresebb a fogászati kezelés. Ez az a tényező, melyre nincs ráhatásunk, maximum annyi, hogy tudatosítjuk ezt a tényt pácienseinkben. Megfelelő tudatossággal a fogászathoz való hozzáállás változtatható! A fogászati kezeléshez szükséges nyitottság és bizalom kialakításához megfelelő tudatállapot és hozzáállás szükséges. A Legyen büszke a mosolyára cikk a fogászati kezeléshez való hozzáállás megváltoztatásához nyújthat Önnek gyakorlati segítséget.

Mi tudjuk, hogy az Ön foga különleges szerv és ennek megfelelően bánunk vele:

Ez az egyik legfontosabb tényező, melyet mi, a Budapest Dental fogorvosai nyújtani tudunk Önnek.

...Tudjuk, hogy a bár a fog hihetetlenül kemény szövet, mégis különlegesen érzékeny szerv és ennek megfelelően tervezzük a kezeléseket.
...Tudjuk, hogy lehetséges a fogászati kezelés közben fájdalom és mindent megteszünk, hogy ezt megelőzzük pácienseinknél.
… Tudjuk és tiszteletben tartjuk, hogy vannak olyan páciensek, akik tolják, halogatják a fogászati kezelést, mert esetleg aggódnak a fogászat lelki megrázkódtatásaitól és ennek megfelelő empátiával állunk pácienseinkhez

Itt megvan mindenünk a fájdalommentes fogászati kezeléshez:

Hálásan köszönjük a gyógyszeriparnak az Ultracain DS Forte érzéstelenítő oldatot, melyet a fogászati kezelések során alkalmazunk pácienseinknél. Az Ultracain hatásereje és hatástartama többszöröse a hagyományos Lidocain érzéstelenítőnek. Segítségével a fogászati kezelések valóban fájdalommentesen elvégezhetőek.

A fogászati szuritól rettegők védelme és megsegítése érdekében az érzéstelenítő oldatot tartalmazó gyümölcsös ízű zselét alkalmazzuk az érzéstelenítő injekció beadása előtt, így a szuri-fájdalom megelőzhető.

Valóban lehetséges egy fogorvosi székben kellemesen lezárni egy nehéz napot?

Nem állítjuk, hogy minden esetben sikerül tökéletesen kellemessé vagy relax-spa élménnyé alakítani a fogászati kezelést, de minden tőlünk telhetőt megteszünk ennek érdekében. Az igazán jó fogorvost ugyanis az a mély meggyőződés hajtja, hogy a szakmai kompetenciáin és hozzáértésén túl képes biztonságot adni páciensének. A legnagyobb hajtóerő az a belső öröm és ünnep, melyet egy fogorvos akkor érez, ha páciense épp a fogorvosi székben éli át az ellazulás élményét.

 

E cikk zárásaként, kedves Olvasóm, szeretném megosztani Önnel egy kedves és elhivatott fogorvos kollégám, Dr. Déry Judit szavait, mely egy fogászati kezelésekkel terhes nap után osztott meg velem.

“Nagyon sok, szó szerint rettegő páciensem volt mostanában és olyan jó érzés, ahogy kezelésről kezelésre nyugszanak meg és nyílnak ki. Az egyik ilyen páciensem a 3. találkozásunkkor nagyon zaklatottan érkezett este 7-re, hogy szörnyű napja volt és még ez a kezelés is... Aztán a végén csak ült, mosolygott és azt mondta sose gondolta volna hogy egy fogorvosi székben fog teljesen megnyugodni és kellemesen lezárni egy napot!”

Dr. Déry Judit fogorvos beszámolója

Kívánom, hogy találja meg Ön is azt a belső nyitottságot és azt az elhivatott fogorvost, akinek a székébe bátran ülhet be, akinél a fogászati kezelés valóban fájdalommentes és sikeres lesz.

Kívánom, hogy legyen büszke a mosolyára, legyen büszke a fogaira!

Várjuk Önt szeretettel rendelőnkben,

dr. Pattogató Rita Budapest Dental Team Mosolyfelelős Praxisvezető

 

További hasznos cikkek a témában:

JÓ FOGORVOS KELL?

Megvan a belső motiváció, csak kell hozzá egy szakértő és empatikus fogorvos? Tudjon meg többet fogorvosainkról!

Tovább

ÖRÖMMEL A FOGÁSZATRA

Változtassa meg a fogászati kezelésekkel kapcsolatos hozzáállását! Legyen büszke a mosolyára, legyen büszke a fogaira!

Tovább

FOGÁSZATI ÁRAK

A jó szakember mellett fontosak a kezelések árai is? Tájékozódjon a fogászati kezelések költségeiről!

Tovább

Ők fognak gondoskodni Önről. Fogorvoscsapatunk tagjainál a legjobb kezekben lesz. Forduljon hozzájuk bizalommal!

Rendelőnk a fogászat teljes palettáján nyújt fogászati szolgáltatásokat a mindennapi fogászattól kezdve a kíméletes fogpótlás lehetőségein keresztül a legmodernebb esztétikus mosolytervezésig. Egy teamben, egymással összefogva dolgozunk, hogy fájdalommentes, biztonságos és kiemelkedően esztétikus megoldásokat nyújthassuk pácienseink számára

Bejelentkezés