Megvannak a fogaim, de szebb fogakat szeretnék

Fogorvoshoz ma már nem csak akkor fordulunk, ha fáj a fogunk, hanem akkor is, amikor fogaink esetében igényesebb megjelenésre vágyunk. Ismerjen meg 5 olyan megoldást, amitől fogai szebbek, természetesebbek, szabályosabbak és fehérebbek lesznek.

Kozmetikai Fogfehérítése vagy Orvosi Fogfehérítés?
Válassza az igényeinek megfelelő megoldást!

Fogfehérítés típusai

Kozmetikai Fogfehérítés – Fogorvosi állapotfelmérés nélkül, gyors, hatékony!

A kozmetikai fogfehérítés peroxidmentes fehérítő rendszer, melyet rendelőnkben dentalhigiénikus munkatárs végez. Választható önálló kezelésként, vagy szájhigiéniai csomagban. Kényelmes, hatékony és biztonságos megoldás! A hatékonyságot megelőző ultrahangos fogkőleszedéssel fokozhatjuk. Ajánlott minden olyan esetben, mikor gyors kozmetikai segítség kell, fogorvosi beavatkozás vagy találkozás igénye nélkül!

Orvosi Fogfehérítés – Tartós és mély fogfehérítés, fogorvosi felügyelettel

Amennyiben tartós megoldást keresünk, választhatjuk a peroxidot tartalmazó orvosi fogfehérítő eljárásokat. Ezen belül megtaláljuk a rendelői vagy az otthoni fogfehérítési lehetőséget is. A peroxidot tartalmazó fogfehérítő technika csak ép fogazaton végezhető, ezért az eljárás előtt fogászati állapotfelmérésre szükség van.

Mosolytervezés felsőfokon – mosoly, amely az Ön karakteréhez leginkább passzol

Szeretne szép fogakkal bátran és önfeledten mosolyogni? Nem kell a továbbiakban a nevetését visszafognia, fogait rejtegetnie. A megoldás a komplex mosolytervezés, amely kiváló lehetőség arra, hogy a fogak előkészítése előtt a páciens a saját arcképét az új fogaival megnézhesse, orvosával együtt kialakíthassa a számára tökéletesen esztétikus megoldást.

A mosolytervezés során - amely rendszerint két alkalomból áll - esztétikai fogorvosával együtt választják ki az Ön arcához és személyiségéhez leginkább illő mosolyt.

Az első alkalommal képeket készítünk Önről és a fogazatáról. Fogorvosával átbeszélik az Ön elvárásait, igényeit, valamint a fogak által nyújtott lehetőségeket. Fogorvosa megvizsgálja arcának vonalait, ajkait, jelenlegi mosolyívét, fogainak formáját. Megnézi, melyek azok az arc és fog karakter jegyek, amelyeket finomítani és melyek azok, amelyeket erősíteni kell ahhoz, hogy harmónikus mosolyt lehessen kialakítani.

Második alkalomra készül el a mosolyterv. A mosolyterv Önt mutatja majd, de már az új mosolyával. A második alkalom során az így kapott kép tovább finomítható, illetve fogorvosa meghatározza, hogy a kívánt cél eléréséhez milyen esztétikai fogászati lépésekre van szükség.

A mosolytervezéssel természetesen nem szeghetjük meg a természet szabályait, a mosoly valódi átalakítása során az ajkak, a fogazat és a fogíny nyújtotta lehetőségeken belül van csak mozgásterünk. Mégis, a tervezés kiváló segítség Önnek és fogorvosának ahhoz, hogy az Ön fogazata és mosolya által meghatározott kereteken belül a lehető legjobb esztétikai megoldást lehessen elérni.

Ha komplex és szép esztétikai megoldást keres, amely mindenben a megelégedésére szolgál, ne hagyja ki a mosolytervezés lehetőségét!

Leggyakrabban az alábbi esztétikai fogászati esetekben készítünk mosolytervezést a tényleges beavatkozás előtt:

  • porcelán héj
  • direkt héjak, remodelling, reconturing
  • cirkon porcelán koronák

Még bővebben a mosolytervezésről>>

Professzionális dentalhigiéniai kezelés – néha a legegyszerűbb megoldás a legjobb

Az élelmiszerekből és a nyálból fokozatosan rakódnak le színező és egyéb anyagok a fogainkra és ezzel egy sárgás-barnás bevonat, az úgynevezett plakk vagy fogkő alakulhat ki a fogak felszínén. Ez egy szinte észrevétlen folyamat és fokozatosan következik be. Csak azt vesszük észre, hogy fogaink egyre sárgábbak, sőt az íny is gyulladttá és vérzővé válhat.

Fogaink megszépüléséhez vezető út első lépése tehát megszabadulni a lerakódásoktól és az ezekből keletkező fogkőtől. Ez azért jó hír, mert ennél kíméletesebb, gyorsabb és költségkímélőbb módon még sosem szépültek meg a fogaink.

Egy professzionális dentalhigiéniai kezelés sokszor igen látványos változást eredményez, a szájat üde, kellemes érzés tölti el, ráadásul még a fogágybetegségek kialakulását is megelőzheti.

Ezt a rövid és fájdalommentes beavatkozást érdemes félévente elvégeztetnie és ezzel nem csak fogai lélegeznek majd fel és nyerik vissza természetes ragyogásukat, de egészségük megőrzéséért is nagyon sokat tehet.

Porcelán héjak, melyek egy hét alatt drámai változást hoznak megjelenésében

A kerámia héjak, olyan finom és vékony kerámia lapocskák, melyek ezred milliméter pontossággal, személyre szabva azért készülnek, hogy fogainak esztétikai hiányosságait akár egy hét alatt tökéletesen korrigálják.

Alkalmazásuk akkor hozza a leglátványosabb eredményt, ha Ön nem elégedett fogainak formájával, színével vagy megjelenésével és ezeken rövid időn belül szeretne változatni.

Különösen hasznos lehet ez az esztétikai kezelés megjelenésünk összképének javítására. Gondoljon csak a baráti közösségére, párkapcsolatára vagy a munkahelyi környezetére. A fogorvostudomány egyik legnépszerűbb vívmánya, amelyet előszeretettel alkalmaznak a hírességek világában is, hiszen az eredménye lenyűgözően természetes, szabályos és harmonikus mosoly.

Önnek persze nem kell hírességnek lennie ahhoz, hogy éljen ezzel a kerámia héjak nyújtotta lehetőséggel, mert ez a kíméletes megoldás mára már mindenki számára megfizethetővé vált népszerűségének és elterjedtségének köszönhetően.

Nézze meg Dr. Vajda Zsófi, esztétikai specialista tájékoztató videóját a kerámia héjakról:

Páciensek körében azért népszerű ez a megoldás, mert nagyon kíméletes, hiszen a saját fogakat csak minimális mértékben kell előkészíteni a héjakra. Ráadásul a helyi érzéstelenítésnek köszönhetően a teljes beavatkozás fájdalomérzettel sem jár, a végeredmény pedig nagyon látványos.

Fémmentes cirkon koronák zavarba ejtő természetséggel

A fogpótlások új generációja már nem csak az orvos-szakmai és funkcionális szempontokat veszi figyelembe, hanem az esztétikai igényeket is, mégpedig kiemelt hangsúllyal.

Ennek legjobb példája a koronák esetében a CAD-CAM technológiával készülő cirkon korona.

A cirkon fogpótlások sikerének két titka is van: a természetes hatású fémmentes alapanyag és az csúcstechnológiájú előállítási módszer.

A cirkon egy olyan különleges megoldás, amely a fog színével tökéletesen harmonizál, így a fogpótlások elkészítésekor a fogak nem szürkülnek el, mint a fémkerámia koronák esetében, hanem megtartják természetes árnyalatukat.

A cirkon porcelán koronák és fogpótlások előállítása számítógépes tervezéssel és számítógép által vezérelt belerendezéseken történő megmunkálással történik. Ez adja meg a cirkon koronák ezred milliméteres pontosságát és kifogástalan illeszkedését.

Nézze meg Dr. Csáthy Csilla esztétikai specialista tájékoztatóját a cirkon koronák pozitív tulajdonságairól.

Ha tehát Önnek fogpótlásra van szüksége, vagy meglévő fémvázas fogpótlásait szeretné korszerűbb, fémmentes megoldásra cserélni, akkor az Ön számára kiváló megoldást jelentenek a cirkon koronák.

Fogszabályozás – egy lassú, de kíméletes megoldás, amely egy életre szól

A fogszabályozásról rengeteg legendát hallottunk már, jót is rosszat is. De ezek közül egyik sem lehet hiteles az Ön számra, hiszen a fogszabályozásra fokozottan érvényes az a szabály, hogy két egyforma eset nincs.

Vannak azonban olyan tények, melyeket elkerülhetetlenül figyelembe kell vennünk, ha szabályosabb fogakat szeretnénk.

1. Az állcsontok helyzetéből adódó problémák kezelésére elsősorban a gyermekkor ad lehetőséget a fogorvosnak. Ebben az intenzív fejlődési szakaszban ugyanis lehetőség van arra, hogy a csontok fejlődését irányítani tudjuk, ezzel súlyos eltéréseket előzzünk meg vagy kezeljünk. A csontok fejlődését úgynevezett állcsont orthopédiai, másnéven kivehető fogszabályozó készülékekkel kezelhetjük.

2. Felnőttkorban elsősorban a fogak mozgatására van lehetőség, hiszen a csontok fejlődésére ekkor már hatni nem tudunk. A fogmozgatásokkal lehetőség van szép, szabályos fogívek létrehozására, elsősorban fix ragasztott fogszabályozó készülékekkel.

3. Érdemes kiemelni, hogy a fogszabályozás nem egy gyors megoldás. Időigényességét annak köszönheti, hogy a fogakat csak nagyon lassan, fokozatosan szabad mozgatni ahhoz, hogy az elmozgatott fogak ne sérüljenek és a fogszabályozás által elért eredmények tartósak legyenek. A fogszabályozó készülék finom erőket visz át a fogakra és a csontra, így mozognak a fogak és épül át a csont is. Egy ilyen bonyolult biológiai folyamathoz azonban idő kell, olykor hónapok vagy évek, esettől függően. A szabálytalan fogak rendbehozatala tehát türelmet kíván meg Öntől. Csak akkor szabad belefognia egy ilyen kezelésbe, ha érzi magában a kitartást. Ez azonban már sok tízezer gyermek és felnőtt sorstársnak sikerült már, így Önnek sem fog nehézséget okozni.

4. Elsősorban a felnőttkori, esztétikai fogászati igények esetén, vannak olyan helyzetek, amikor a fogak annyira rossz pozícióban állnak, hogy fogszabályozás nélkül még esztétikai koronákkal sem lehet szép és tartós eredményt elérni. Ilyenkor a fogászat számos területének össze kell fognia, a fogszabályozás, az esztétikai fogászat és a szájsebészet együtt képes csak megoldani ezeket a feladatokat. Ilyenkor a fogszabályozással helyes pozícióba állított fogakon további esztétikai fogászati kezelések (pl. porcelán héjak vagy koronák) szükségesek ahhoz, hogy végül megfelelő esztétikai eredményt érjünk el.

5. Előfordul persze olyan eset is, mikor Önnek el kell dönteni, hogy mi a fontosabb az Ön számára: az idő vagy a kíméletes és hosszú távú megoldás. Ilyen esetekben van lehetőség arra, hogy ha az idő a fontosabb szempont, akkor a fogak szabálytalanságát kerámia héjakkal vagy cirkon koronákkal is lehet korrigálni.

6. A teljes kép része, hogy a felnőttkorban viselt fix fogszabályozó készülékek beszéd közben láthatóvá válnak a környezet számára. Az esztétikai élmény javítására több lehetőség is adódik: mini fogszabályozó készülékek, kvarckristályos, áttetsző porcelán fogszabályozó készülékek, dezorientációs sínek (láthatatlan fogszabályozás)

7. Fontos megemlítenünk, hogy a fix fogszabályozó készülékek viselése során sokszorosan kell figyelni a szájhigiéniára. Nem elegendő a reggel és esti fogmosás! Minden étkezés után nagyon alaposan át kell tisztítani a készülék mellett a fogfelszíneket, hogy a fogszuvasodás, de még csak az elszíneződés se alakulhasson ki a fogak felszínén. A kezelés közben érdemes negyedévente vagy még sűrűbben dentalhigiéniai tisztításon, Air-brush sópolírozáson részt venni.

8. És végül, de nem utolsó sorban a fogszabályozást latolgatóknak érdemes tudniuk az úgynevezett retenciós vagy passzív fogszabályozásról. Ez annyit jelent, hoyg a fox fogszabályozó készülék levételével még nem ér véget a folyamat! Az elért eredményt ugyanis meg is kell őrizni. Mivel a szervezet minden erővel igyekszik visszaállítani az eredeti helyzetet, szituációtól függően, kivehető vagy beragasztott fogszabályozó készülék viselésére a fogszabályozó kezelés befejezése után is szükség van.

Ők fognak gondoskodni Önről. Fogorvoscsapatunk tagjainál a legjobb kezekben lesz. Forduljon hozzájuk bizalommal!

Rendelőnk a fogászat teljes palettáján nyújt fogászati szolgáltatásokat a mindennapi fogászattól kezdve a kíméletes fogpótlás lehetőségein keresztül a legmodernebb esztétikus mosolytervezésig. Egy teamben, egymással összefogva dolgozunk, hogy fájdalommentes, biztonságos és kiemelkedően esztétikus megoldásokat nyújthassuk pácienseink számára

Bejelentkezés