Fehérebb fogakat szeretnék – melyik módszer a leginkább megfelelő számomra?

A fehérebb fogak igényekor általában a fogfehérítésre gondolunk. A különböző esztétikai igényeknek megfelelően azonban több fogfehérítési módszer is létezik, jó tudni, hogy melyik milyen lehetőségeket takar. Érdemes tisztában lenni azzal is, hogy, hogy a fehérebb fogakhoz több út is vezet, a fogfehérítő eljárásokon túl is. Ismerje meg ezeket és válassza ki azt, amelyik a legszimpatikusabb Önnek.


Első lehetőség a fehérebb fogakért

KOZMETIKAI FOGFEHÉRÍTÉS

A kozmetikai fogfehérítés gyors, biztonságos fogfehérítés, melyet rendelőnkben dentalhigiénikus szakember végez. Mivel kozmetikai típusú kezelésről van szó, a kezeléshez nem szükséges fogorvosi állapotfelmérés. Az alábbi táblázat ismerteti a kozmetikai fogfehérítés főbb jellemvonásait:

Kozmetikai Fogfehérítés

Fogászati állapotfelmérés nélkül
Dentalhigiéniai szakember végzi
Peroxidmentes fogfehérítő anyag
Fogorvosi előkezelés nem szükséges
Fogkőlevétel nem szükséges
kb. 2-3 hónapig hatékony
Fogérzékenység a kezelés során/ után nincs
Előzetes fogkőleszedés nélkül is lehetséges, de sok fogkő és elszíneződés esetén a dentalhigiéniai kezelés javasolt, a hatékonyságot növeli
Időtartam: 45 perc

Olvasson részletesen a kozmetikai fogfehérítésről

Második lehetőség a fehérebb fogakért

KOZMETIKAI SZÁJHIGIÉNIAI CSOMAG

A kozmetikai fogfehérítés előtt a legtöbb esetben fogkőleszedésre van szükség. Egy egyszerű szolgáltatáscsomagot ajánlunk azon pácienseink részére, akik szeretnék kihagyni a fogorvosi állapotfelmérést, de mégis hatékony fogfehérítésre vágynak. Az ő igényeikre szabtuk a Kozmetikai Szájhigiéniai csomagunkat, melynek részleteit az alábbi táblázat tartalmazza:

Kozmetikai Szájhigiéniai csomag

Fogászati állapotfelmérés nélkül
Dentalhigiéniai szakember végzi
Ultrahangos fogkőeltávolítást tartalmaz
Kefés polírozást tartalmaz
Fogorvosi előkezelés nem szükséges
Peroxidmentes fogfehérítő anyag
kb. 2-3 hónapig hatékony
Fogérzékenység a kezelés során / után nincs
Időtartam: 70 perc

Olvasson részletesen a kozmetikai szájhigiéniai csomagról

Harmadik lehetőség a fehérebb fogakért
RENDELŐI, ORVOSI FOGFEHÉRÍTÉS

A peroxidot tartalmazó rendelői fogfehérítést csak fogorvosi felügyelet alatt végezhető. Abban az esetben ajánljuk, amennyiben nagyobb hatású, hosszabban tartó fehérítést szeretnénk. Sok esetben javasolt komplex fogászati beavatkozások előtt, mikor fogtömések, fogpótlások készülnek, és új, világosabb fogszínt szeretnénk. Az ilyen igényekre szabtuk a rendelői, orvosi fogfehérítés szolgáltatást, melynek részleteit az alábbi táblázat tartalmazza:

Orvosi, rendelői fogfehérítés

Fogorvos szakember végzi
Megelőző fogászati állapotfelmérésre szükség van (fogfehérítés ára az állapotfelmérést nem tartalmazza)
Bizonyos esetekben panoráma röntgen szükséges (fogfehérítés ára a panoráma röntgent nem tartalmazza)
Bizonyos esetekben ultrahangos fogkő eltávolítás a fogfehérítő kezelés előtt szükséges lehet (fogfehérítés ára az ultrahangos fogkő eltávolítást nem tartalmazza)
Csak egészséges fogíny és fogak esetén javasolható. Fogszuvasodások, rossz tömések, koronák stb. esetén előzetes kezelés szükséges
Peroxid tartalmú fogfehérítő anyag
Tartós, kb. 2 évig hatékony
Otthoni fogfehérítéssel a hatékonyság tovább növelhető
Fogérzékenység a kezelés során / után előfordulhat
Időtartam: kb. 60 perc

Olvasson részletesen az orvosi fogfehérítésről

Negyedik lehetőség a fehérebb fogakért
OTTHONI FOGFEHÉRÍTÉS

Az otthoni fogfehérítést azoknak a pácienseknek ajánljuk, akik orvosi, peroxidot tartalmazó fogfehérítést szeretnének, de kedvező, kozmetikai fogászati áron. Az otthoni fogfehérítés kényelmes és biztonságos megoldás elfoglaltaknak, elutazóknak, kismamáknak. Az otthoni fogfehérítés fogorvosi állapotfelméréshez kötött, ez szavatolja a biztonságot és a maximális hatékonyságot:

Otthoni fogfehérítés

Fogorvos szakember végzi
Megelőző fogászati állapotfelmérésre szükség van (fogfehérítés ára az állapotfelmérést nem tartalmazza)
Bizonyos esetekben panoráma röntgen szükséges (fogfehérítés ára a panoráma röntgent nem tartalmazza)
Bizonyos esetekben ultrahangos fogkő eltávolítás a fogfehérítő kezelés előtt szükséges lehet (fogfehérítés ára az ultrahangos fogkő eltávolítást nem tartalmazza)
Csak egészséges fogíny és fogak esetén javasolható. Fogszuvasodások, rossz tömések, koronák stb. esetén előzetes kezelés szükséges
Peroxid tartalmú fogfehérítő anyag
Tartós, kb. 2 évig hatékony
Fogérzékenység a kezelés során / után előfordulhat
14 napig minimum napi 1 óra otthoni kezelés szükséges

Olvasson részletesen az otthoni fogfehérítésről

Ötödik megoldás a fehérebb fogakért
PROFESSZIONÁLIS DENTALHIGIÉNIAI KEZELÉS

Gyakran előforduló jelenség a pácienseink körében, hogy fogaik természetes árnyalatát lepedék, elszíneződések és fogkő színezi meg. Ezekben az esetekben a fehérítés folyamatát egy alapos dentalhigiéniai kezeléssel kell kezdenünk.

Ez a három lépcsős folyamat megszabadítja a fogakat a fogkőtől, a plakktól, azaz a lerakódásoktól és az élelmiszerek okozta elszíneződésektől. Így fogai visszanyerik természetes színüket. Ha ezzel az árnyalattal Ön elégedett, akkor nincs más teendője, mint ezt a fél órás, rendkívül hasznos, egészségmegőrző kezelést fél évente megismételni. A három lépés pedig a következő, azaz így zajlik egy professzionális dentalhigiéniai kezelés a Budapest Dental esztétikai fogászati rendelőben:

1. Ultrahangos fogkőtisztítás a fogkövek alapos eltávolításához, hogy az íny egészségesen rózsaszínű és feszes legyen

2. Ínykímélő sópolirozás, amely nem csak az elszíneződéseket tünteti el, de a rejtett zugokból is képes eltávolítani szennyeződéseket, sötét foltokat, természetes fogfehérítő hatással bír

3. Rendelői polírozás speciális fogpolírozó pasztával a fogak természetes fényének visszanyerése érdekében

3 + ráadás: Minden részletre kiterjedő szájápolási és fogmosási tanácsadás a helyes eszközök kiválasztása és azok hatásos alkalmazása érdekében

A természetes fogfehérítő hatás mellett a dentalhigiéniai kezelés komoly egészségügyi megelőző hatással is bír. Segítségével megakadályozhatjuk azt, hogy a fogkő mélyebben is felrakódjon az íny alatti területre, amely a fogágybetegségek kialakulásának fő forrása.

Dentalhigiéniai kezelés elvégeztetése különösen ajánlott Önnek abban az esetben, ha már több mint fél éve nem járt fogorvosánál, ha dohányzik, és ha előszeretettel fogyaszt színező élelmiszereket és italokat (kávé, kóla, erdei gyümölcsök, teák).

A fehérebb és egészséges fogakhoz vezető első lépés egy alapos dentalhigiéniai kezelés. Ezzel a kezeléssel biztosra mehet: fogai természetesen fehérebbek lesznek, fogínye fellélegezhet, számos fogászati és általános egészségügyi probléma kialakulását előzheti meg. Dentalhigiéniai kezelésre időpontot a 06 1 315 45 45 –ös telefonszámon tud kérni munkatársainktól.

Időpont fogalalás

Hatodik megoldás a fehérebb fogakért
PORCELÁN HÉJAK

Ha anatómiai okokból az Ön esetében nincs lehetőség a fogfehérítésre vagy annak eredménye nem kielégítő az Ön számára, akkor jöhetnek a porcelán héjak, melyek meghozzák a várt eredményt.

Ennél a megoldásnál már nem csak egy gyors beavatkozásról van szó, ami egy óra alatt el is készül, hanem egy komolyabb fogászati kezelésről, ami azonban hatásában és tartósságában jóval túlmutat az eddigi megoldásokon.

A porcelánhéjak olyan kontaktlencse vékonyságú, de nagy szilárdságú kerámia lapocskák, melyek a kezelendő fogak látható oldalára kerülnek felragasztásra. Ezzel a megoldással a fogak szabálytalansága és nem kielégítő színe egy csapással kezelhetővé válik.

Ezt a megoldást pácienseink gyakran választják akkor is, ha fogaik színét extra fehérségűre szeretnék változtatni, hiszen a fogfehérítésnek megvannak az anatómia korlátai, de a kerámia héjak esetében, választhatunk a természetesnél is fehérebb színhatást!

A porcelán héjak kiváló megoldást nyújtanak fogainak fehérítésére és a szabálytalanságok elkendőzésére a következő esetekben:

  1. Ha már részt vett fogfehérítésen, de annak eredményével nem volt elégedett
  2. Ha úgy szeretne fehérebb fogakat, hogy nem szeretné rendszeres időközönként megismételni a fogfehérítést
  3. Ha fogainak nem csak a színével elégedetlen, hanem azok formájával is
  4. Ha Ön szeretné „megfiatalítani” mosolyát (fehérebb, áttetszőbb, ragyogóbb fogak) és a porcelán héj felhelyezésének fogorvosa szerint nincs fogászati akadálya
  5. Ha fogai között rések vannak, de nem szeretne ezért fogszabályozáson átesni

A porcelán héjak egyre növekvő népszerűségüket nem csak annak köszönhetik, hogy látványos mosoly szépülést és fehéredést érhetünk el velük, hanem annak is, hogy ez megoldás kíméletes és szinte mindenki számára megfizethető.

A porcelán héjak tehát akár egy hét alatt változtatják meg az Ön mosolyát, mégpedig látványos, de természetes módon. Az elkészült héjak megjelenésükben illeszkedni fognak az Ön meglévő fogaihoz, csak ezzel egy időben megszépítik a mosolyát is.

Ismerje meg ezt a kiváló megoldást, hiszen már nagyon sok páciensüket tette boldoggá az a tény, hogy nem kell tovább élnie előnytelen formájú vagy elszíneződött fogaival.

Hetedik megoldás a fehérebb fogakért
FÉMMENTES ESZTÉTIKUS CIRKON FOGPÓTLÁSOK

Ha az Ön esetében fogainak fehérítése hagyományos eljárásokkal nem valósítható meg, illetve további fogászati beavatkozásokra is szüksége van, akkor kerülnek előtérbe a fémmentes cirkon fogpótlások, a cirkon porcelán koronák.

A cirkon megoldásokat elsősorban magas esztétikai igények kielégítése esetében szoktuk javasolni, hiszen ennek a speciális, áttetszően fehér anyagnak köszönhetően az Ön fogpótlása természetes hatású és egyben megnyerően fehér lesz.

Ráadásul olyan csúcstechnológiával készül, amely ezred milliméter pontosságú, így a tartóssága és a kényelme is biztosított. Ezt a technológiát úgy nevezik, hogy CAD-CAM, aminek a magyar megfelelője a számítógéppel tervezett és számítógépes rendszer által vezérelt technológiával előállított fogpótlás.

Nézze meg ezt a rövid videót, melyből Dr. Csáthy Csilla esztétikai specialistától minden fontos információt megtudhat a cirkon fogpótlásokról.

A fehérebb fogakhoz több út is vezet, de mi szeretnénk megtalálni azt az Ön számára, amely nem csak esztétikus, de tartós megoldást is kínál, mégpedig olyat, amivel garantáltan elégedett lesz. Ennek első lépése, hogy Ön ismerjen meg minket, mi pedig ismerhessük meg Önt és elképzeléseit fogairól, mosolya megszépítéséről.

Ők fognak gondoskodni Önről. Fogorvoscsapatunk tagjainál a legjobb kezekben lesz. Forduljon hozzájuk bizalommal!

Rendelőnk a fogászat teljes palettáján nyújt fogászati szolgáltatásokat a mindennapi fogászattól kezdve a kíméletes fogpótlás lehetőségein keresztül a legmodernebb esztétikus mosolytervezésig. Egy teamben, egymással összefogva dolgozunk, hogy fájdalommentes, biztonságos és kiemelkedően esztétikus megoldásokat nyújthassuk pácienseink számára

Bejelentkezés