Felső bölcsességfog eltávolítás

A felső bölcsességfogak eltávolítása általában egyszerűbb mint az alsó bölcsességfogaké, jóllehet, ezen fogak gyökereinek rendellenessége még nagyobb variációkat mutat, mint alsó társaiké. A gyökerek hossza, lefutása nagyon változatos, sokszor görbe, tekereg, kanyarog, így ezen fogak korrekt gyökérkezelése sajnos csak ritkán jár sikerrel. A fogeltávolítás, akár egyszerű fogeltávolításról, akár emelővel végzett beavatkozásról legyen szó, fájdalommentesen kivitelezhető, a tökéletes érzéstelenítési eljárásnak és anyagoknak köszönhetően.

A bölcsességfog eltávolítását minden esetben megelőzi egy alapos állapotfelmérés és panoráma röntgen felvétel kielemzése. Gyulladt fog esetén a fogeltávolítást antibiotikumos előkészítés megelőzheti, mellyel a szövődménymentes gyógyulás és fájdalommentesség elérése a cél.

Bejelentkezem állapotfelmérésre…

Szájsebészeti árak a Budapest Dental fogászati rendelőben…

F első bölcsességfog eltávolítás fogtorlódás, vagy annak megelőzése miatt:

Fogszabályozási céllal bizonyos esetekben szükség lehet a felső bölcsességfogak eltávolítására. Amennyiben a fogív mérete nem elegendő a kibújó fogak méretéhez képest, a legutoljára kibújó bölcsességfogak fogtorlódás kialakulását vagy súlyosbodását is eredményezhetik.

F első bölcsességfog eltávolítás fogszuvasodás miatt

Sajnos sok esetben a felső bölcsességfogakhoz nagyon nehéz, vagy lehetetlen hozzáférni a fogászati fúróval. Ilyen esetben, ha jól záró tömést készíteni semmilyen módon nem lehetséges, a foghúzás mellett dönthet a fogorvos. A szuvasan, ellátatlanul hagyott bölcsességfogban ugyanis a szuvasodás mélyebbre halad, így fájdalmat és további szövődményeket okoz.

A mai modern kezelőegységekben, a páciens lefektetésének lehetősége adott, ez segíti a rálátást a felső leghátsóbb fogakra is. A fogászati fúróba épített fényforrás tovább segíti a fogorvos munkáját e nehéz helyzetekben is. E modern eszközök segítségével sok fog ma már megmenthető, mindenképp érdemes fogorvoshoz fordulni.

F első bölcsességfog eltávolítása nyálkahártya irritáció miatt

Az orca krónikus, rendszeres beharapása nem csak egyszerűen fájdalmas, de hosszú távon nagyon komoly következményekkel járhat. Az állandóan jelen levő nyálkahártya sebben évek alatt a nyálkahártyát felépítő sejtek elfajulhatnak, így következményesen akár nyálkahártya rákbetegség is kialakulhat. Egyszerűbb esetben elegendő lehet az éles, irritáló csücsök legömbölyítése is, bizonyos esetekben azonban fogeltávolítás szükséges.

A műtét előkészítése:

Műtét előtt érdemes enni, inni, nem éhgyomorra érkezni a rendelőbe. Ha komolyabb csontműtét van kilátásban, érdemes aznapra szabadságot kivenni, a műtét után otthon pihenni. Homeopátiában otthonos pácienseknek ilyenkor előkészítésként Árnika Montana és Symphytum homeopátiás szer javasolható, mely gyógyszerek megkönnyítik a műtétet, segítik a gyógyulást.

A műtét:

A műtét helyi érzéstelenítésben fájdalommentesen elvégezhető. Szerencsére a felső bölcsességfog körüli csont nem túl kemény, a műtét rendszerint pár perc alatt elvégezhető. Komolyabb beavatkozásra esetleg elhalt vagy gyökérkezelt fog esetén számíthatunk, ebben az esetben ugyanis a gyökerek merevebbek, könnyebben törnek.

A műtét után:

Felső bölcsességfog műtét után antibiotikumot, fájdalomcsillapítót ritkábban kell alkalmazni, varrat is ritkán kerül a sebbe. A fent említett Árnika és Symphytum homeopátiás szerek jótékonyan hatnak a seb és csontgyógyulásra, fájdalomcsillapító hatásuk is van.

Tejtermékeket, forró italokat a műtét után pár napig fogyasztani nem javasolt. A seb szélét másnaptól már lehet finoman mosni, a szájhigiénia fenntartása nagyon fontos. A sebet szívogatni, öblögetni nem szabad!

Ők fognak gondoskodni Önről. Fogorvoscsapatunk tagjainál a legjobb kezekben lesz. Forduljon hozzájuk bizalommal!

Rendelőnk a fogászat teljes palettáján nyújt fogászati szolgáltatásokat a mindennapi fogászattól kezdve a kíméletes fogpótlás lehetőségein keresztül a legmodernebb esztétikus mosolytervezésig. Egy teamben, egymással összefogva dolgozunk, hogy fájdalommentes, biztonságos és kiemelkedően esztétikus megoldásokat nyújthassuk pácienseink számára

Bejelentkezés