Bölcsességfog műtét árak

Bölcsességfogműtét, rendellenesen elhelyezkedő bölcsességfog eltávolítás

Ha az Ön bölcsességfoga sem óhajt megfelelő módon előtörni, rendellenes szögben helyezkedik el, begyullad, fáj - talán megnyugvást adhat a gondolat, ezzel bizony nincs egyedül. Számos páciensünknek okoznak problémát a rendellenes helyzetben előtörő alsó bölcsességfogak, vagy a megmoshatatlanul hátul, ferdén elhelyezkedő felső bölcsességfogak.

Bölcsességfog? Bízza a Profikra!

Ha fogeltávolításról vagy bölcsességfogműtétről van szó, válassza a Budapest Dental Fogászat tapasztalt szájsebész szakembereit. Ne hagyja a gondot a hétvégére vagy az ünnepekre! Ha stresszel, vagy fogorvos frásza van, lépjen Ön előbb, ne várja meg az utolsó utáni pillanatot! Tapasztalt szakembereink segítenek! Kérjen időpontot állapotfelmérésre!

Bölcsességfog eltávolítás

Fogorvos frásza van? Akkor válasszon tapasztalt, ügyes szakembert!

A szájsebészeti beavatkozásra készülő páciensek sok esetben szorongásokkal aggodalmakkal tekintenek a műtétre. A legjobb szorongás csökkentő, ha informálódunk a ránk váró eseményekről, még jobb ha megismerjük a szájsebészt, és bizalmat szavazunk neki. Az orvos gyógykezel, a kapcsolat gyógyít!

Dr. Gszelman Ferenc szájsebészet Budapest Dental Fogászat

Dr. Gszelman Ferenc

Dr. Gszelman Ferenc dento alveoláris szájsebész szakorvos. Szájsebészeti és fogbeültetés műtéti ügyekben egyaránt bátran fordulhatunk hozzá. Szakmai tapasztalatát a Budapesti Honvéd Kórház szájsebészetén szerezte, 2009-óta űzi a fogorvosi hivatást...

Tudjon meg többet
Dr. Nagy Zoltán szájsebészet Budapest Dental Fogászat

Dr. Nagy Zoltán

Dr. Nagy Zoltán dento alveoláris szájsebész rezidens orvos. Kedvenc területei: szájsebészeti ügyek, bölcsességfog műtétek, foggyökér rezekció. Kedves, közvetlen, lelkiismeretes fogorvos, aki 2009-óta űzi a fogorvosi hivatását. Bátran forduljon hozzá Ön is!

Tudjon meg többet
Dr. Némethy Miklós fogszakorvos, Master of implantologie Budapest Dental Fogászat

Dr. Némethy Miklós

Dr. Némethy Miklós a Budapest Dental Fogászat vezető főorvosa, tulajdonosa. 1997-ben végzett, így hosszú távú tapasztalata van mind az általános fogászat, mind a szájsebészeti műtétek területén. Fogbeültetés műtétek tervezése, 3D CT felvételek elemzése is az ő asztala...

Tudjon meg többet

Leggyakrabban feltett kérdések a Szájsebészeti kezelésekkel foghúzással, bölcsességfog műtétekkel kapcsolatban

Fogászati rendelőnkben nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy minden kezelés fájdalommentes legyen. Az érzéstelenítő beadása előtt egy kellemesen gyümölcsös ízű ám erősen zsibbasztó gél kerül az ínyre, így magát a szúrást nem lehet érezni. A tökéletes érzéstelenséget az Ultracain DS-Forte érzéstelenítő biztosítja, melynek hatásereje kb. 4-szer akkora, mint a hagyományos Lidocain érzéstelenítő oldatnak.

Pácienseink tapasztalatai szerint a fogeltávolítás, bölcsességfog műtétek során fájdalom nem érezhető.

Szájsebészeti műtét előtt mindig fogyasszon könnyű reggelit, ebédet, ne éhgyomorra jöjjön. Igyon sok folyadékot, lehetőleg tiszta vizet. Bizonyos gyógyszerek – még az egyszerű aszpirin is! – befolyásolhatják a véralvadást, ezért rendszeresen vagy akutan szedett gyógyszereiről mindig tájékoztassa kezelőorvosát!

Fontos a pszichés hozzáállás! Ha görcsösen pánikolunk, azzal senkinek nem segítünk, sőt a legtöbb esetben nehéz helyzetbe hozzuk magunkat. Fontos, hogy a szájsebész felé bizalmat érezzünk, hiszen a gyógyulás alapja minden esetben a jó kapcsolatban van. Ha bízunk az orvosban, ha elengedtük, elbúcsúztattuk a kihúzni való fogat, ha elengedetten tudunk a rendelőbe lépni, a foghúzás sima, egyszerű dolog lesz.

Ha kérdéseink vannak, szorongunk, jobb, ha kérünk egy előzetes műtéti konzultációt. Igaz ez plusz költséget jelent, de nagy segítség, hogy még jobban megismerjük a szájsebész fogorvost, aki majd a műtétet végzi, feltehetjük a kérdéseket, jól felkészülhetünk a műtétre.

A felső bölcsességfogak eltávolítása a legtöbb esetben nem okoz különösebb problémát egy tapasztalt szájsebész orvosnak. Fent elsősorban a szájnyitás nehézségeivel, a hely szűkével számolhatunk, illetve betört fog vagy gyökér esetén kevés hely áll rendelkezésre a feltáráshoz, így az orvos hatalmas szájnyitást fog kérni tőlünk. A felső fogak beérzéstelenítése sokkal egyszerűbb technikát igényel, mint az alsóké, az érzéstelenítésből a legtöbb esetben csak egy kis feszülést érezhetünk.

Az alsó bölcsességfogak gyökere, elhelyezkedése sokszor rendellenes, ezért eltávolításuk rendszerint komolyabb műtéti beavatkozást igényel. Az állapotfelmérés során készített röntgenfelvételen már sok információt megtud az általános fogorvos is a bölcsességfogak helyzetéről, így már ezen a konzultáción is sok minden kiderül a műtét várható nehézségi fokáról.

Amennyiben a bölcsességfog túlzottan közel helyezkedik el az ideghez, úgy előfordulhat, hogy az adott területről 3 D CT szükséges, melnyek alapján pontosan meg lehet ítélni az alsó állkapocs ideg és a fog távolságát.

Az alsó bölcsességfog műtét előtt érdemes szak konzultációt kérni szájsebész kollégáinktól, akik minden felmerülő kérdésre pontosan válaszolnak, így a műtétre való felkészülés is könnyebb.

A gyökércsúcs amputáció az utolsó lehetőség lehet a fog megmentésére, a fogeltávolítás elkerülésére. A műtét sikere nagyban függ a gyökértömött fog gyökérzetének állapotától, anatómiai rendellenességitől, kb. 60-80%ban sikeres, azaz 4 évvel a műtét után ilyen százalékban panaszmentesek a műtéttel helyreállított fogak.

A gyökérrezekciót minden esetben gondos tervezés és előkészítés előzi meg, a következő feladatok szerint:

  • régi gyökértömés eltávolítása
  • alapos fertőtlenítés lézerrel is
  • új, korrekt gyökértömés készítése

A rezekció során a gyökér csúcsánál a fogorvos lebenyt készít, a gyökér csúcsán felgyült gyulladásos szöveteket eltávolítja, majd a lebenyt zárja. A műtét csak abbn az esetben lesz sikeres, ha mind az újbóli gyökértömés során, mind a műtét során sikerül az összes fertőző szövetet, kórokozót eltávolítani. A gyökérrezekciós műtét után több esetben előfordul, hogy antibiotikum szedésére van szükség, de ez nem feltétel!

Szájsebészeti műtétek után - amint elmúlt az érzéstelenítő hatása - lehet étkezni. Tejet, híg tejtermékeket pár napig nem ajánlott fogyasztani. Rágni inkább az ellentétes oldalon javasolt. Másnap a műtét helye finoman fogkefével megtisztítható, azonban az öblögetéssel, szívogatással vigyázzunk! A véralvadék nagyon fontos, ebből alakul ki ugyanis a később a csont, mely kitölti majd az üreget.

A fogeltávolító szájsebészeti műtétek után a foghúzás helyét a legtöbb esetben nem kell varrattal egyesítni. A normál folyamt szerint a kihúzott fog helyén maradó üregben vér gyűlik fel. Amennyiben ez a vérdugó a helyén marad, szépen megalvad, majd a vérben levő kötőszöveti sejtek átalakulásával megkezdődik a csontosodás.

Amennyiben a vérdugót kimossuk, kipiszkáljuk, a szabadon maradó üregbe ételmaradék tömődik, befertőződik, így komoly fájdalmakat élhetünk át. Ha mégis kialakul posztoperatív gyulladás a foghúzás után, vissza kell menni a szájsebészhez, aki kitisztítja az üreget, újból vérzést indít el, így a folyamat a normál vágányba terelődik.

További cikkek Fogpótlásokról, fogbeültetésről, melyek érdekesek lehetnek az Ön számára

HIÁNYZÓ FOGAK

A fogak eltávolításával a fogászati kezelés jó esetben nem ér véget, sőt itt kezdődik! A hiányzó fogat természetesen sajnáljuk, hiszen egy fogat sem jó dolog elveszteni, de többre megyünk, ha előre nézünk, és az fog pótlásának mikéntjéről gondolkodunk...

Tovább

ESETBEMUTATÁS

A kialakult foghiány egyik legesztétikusabb pótlására szolgálnak a cirkon porcelán koronák. A cirkon tökéletesen fémmentes, így nem kell tartani a szürke ínyszél előfordulásától. Az alábbi cikk egy esetbemutatás, mely elötte utána képekkel illusztrált...

Tovább

FOGÍNYSORVADÁS

A fogínysorvadás a legtöbb esetben az elhanyagolt fogínygyulladás következményeként alakul ki. Elsődleges cél a korai kezelés, majd a rendszeres fenntartó kezelések. A fogínysorvadás terápiájában az alap ultrahangos kezelések mellett a mechanikus tisztítások és a lézeres kezelések szerepelnek

Tovább


FOGÍNYSORVADÁS MEGELŐZÉSE

A fogínysorvadás megelőzésének leghatékonyabb eszköze a rendszeres dentalhigiéniai kezelés. A legtöbb páciens esetén fél éves fenntartó kezelésekkel a már előzetesen enyhén mozgathatóvá vált fogak stabilitása is fokozható, egyszerű ultrahangos fogkőleszedés kezelésekkel.

Tovább

FOGBEÜLTETÉS

A fogbeültetés a foghiányok pótlásának legmodernebb eszköze. A fogbeültetés műtét előtt alapos tervezésre van szükség, a röntgen mellett 3 D CT felvételre, precíz mérésekre is szükség van. A műtét után pedig következik a helyreállítás, melynek számos módja van...

Tovább

KIVEHETŐ FOGSOR

A teljes fogatlanság állapotának rendezésére a legutóbbi időkig csak az egyszerű kivehető műfogsor állt rendelkezésre. A mini fogimplantátumok megjelenésével azonban hatalmas különbséget jelent a mini implantátumokra felrögzíthető kivehető fogsor...

Tovább


Ők fognak gondoskodni Önről. Fogorvoscsapatunk tagjainál a legjobb kezekben lesz. Forduljon hozzájuk bizalommal!

Rendelőnk a fogászat teljes palettáján nyújt fogászati szolgáltatásokat a mindennapi fogászattól kezdve a kíméletes fogpótlás lehetőségein keresztül a legmodernebb esztétikus mosolytervezésig. Egy teamben, egymással összefogva dolgozunk, hogy fájdalommentes, biztonságos és kiemelkedően esztétikus megoldásokat nyújthassuk pácienseink számára

Bejelentkezés