Önligírozó fogszabályozó készülékek

Budapest Dental Fogászat > Fogszabályozás > Önligírozó készülékek

Felnőtt fogszabályozás - önligírozó fogszabályozó készülékek

A felnőtt kezelések során, a beragasztott fogszabályozást igénylő esetekben egyre népszerűbbek az úgynevezett önligírozó fogszabályozó készülékek. Az önligírozás segítségével a kezelési idő lerövidülhet, illetve a fogszabályzó rendelések közti idő megnyúlhat. Magyarul, ritkábban kell menni fogorvoshoz, mellyel időt és pénzt takaríthat meg a páciens.

Először is, tisztáznunk kell, mi az a ligírozás? A ligírozás során kötjük be a fém ívet a brackettekbe. A hagyományos ligírozás során az ívet gumival vagy vékony fém ligatúrával rögzítjük. Minden aktiválás során, tehát nagyjából 4 hetente cseréljük ezeket a ligírozó eszközöket. Ezt a feladatot nevezzük aktiválásnak, azaz az ív ismét aktívan hat a fogakra.

Az önligírozó készülékeknél nincs szükség gumi vagy fémligatúrára, mert a brackettbe be van építve egy apró zárszerkezet, mely az ívet rögzíti a bracketthez. Az önligírozó fogszabályozó készülékkel folyamatosan, egyenletes, finom lágy erők hatnak a fogakra. A ligatúra nem lazul meg, folyamatos hatás érvényesül a fogakon. Ezért az önligírozó készülékekkel a kezelés folyamata valamivel gyorsabb lehet, illetve bizonyos kezelési fázisokban hosszabb idő telhet el két kezelési időpont között, azaz a rendelésre ritkábban kell ellátogatni.

1. Gyorsaság

Önligírozó fogszabályozóval akár hónapokkal rövidebb kezelés

2. Kényelem

Hosszabb időszakok hagyhatóak ki fogszabályzó kontrollok között

3. Lágyság

Az önligírozó technika folyamatosan lágy erőket közvetít a fogakra

4. Költségek

Az önligírozó készülékek drágábbak, a modern technológia miatt

Milyen önligírozó fogszabályozó készülékek vannak?

Számos önligírozó készülék kapható a fogászati piacon. Önnek elsősorban azt kell eldöntenie, esztétikus, vagy fém fogszabályozót szeretne. Az esztétikus, beragasztott önligírozó készülékekről azt érdemes tudni, hogy az apró zárszerkezetben, amely a fémívet a brackettben rögzíti, lehet apró fém rész. Ennek ellenére rendkívül esztétikus, igényes hatású. A porcelán bracketteken a fémív súrlódása valamivel nagyobb mint a fém bracketteken, így ha szempont a kezelés időtartama, érdemes inkább fém brackettekben gondolkodni, azokkal ugyanis gyorsabb lehet a kezelés. Ez elsősorban azoknál a kezeléseknél lehet mérvadó, amikor a fogíven egy egy fognak hosszabb utat kell megtennie addig, míg megfelelő pozícióba kerül.

Amennyiben fontos tényező a kezelés költsége, ráadásul, ha lehet, a leggyorsabb megoldást szeretnénk választani, úgy egyértelműen kedvezőbb, ha fém önligírozó brackettes készüléket választunk. A porcelán önligírozó készülékek a legdrágább eszközök, ezek exkluzív megoldást jelentenek.

Mennyibe kerül a fogszabályozás a Budapest Dental Fogászaton

Fogszabályozás konzultáció

Konzultációs díj beszámítás
Kedvezményes ajánlat gyermekeknek
Hagyományos fogszabályozáshoz
Láthatatlan fogszabályozáshoz

Tudjon meg többet

Gyermek Fogszabályozás

Konzultációs díj beszámítás
Kedvezményes ajánlat gyermekeknek
Myofunkcionális trénerek
Éjszakai fogszabályozók

Tudjon meg többet

Felnőtt
Fogszabályozás

Rögzített fogszabályozó kezelések
Esztétikus fogszabályozók
Fém fogszabályozók
Lágy erőkkel működő fogszabályozók

Tudjon meg többet

Ők fognak gondoskodni Önről. Fogorvoscsapatunk tagjainál a legjobb kezekben lesz. Forduljon hozzájuk bizalommal!

Rendelőnk a fogászat teljes palettáján nyújt fogászati szolgáltatásokat a mindennapi fogászattól kezdve a kíméletes fogpótlás lehetőségein keresztül a legmodernebb esztétikus mosolytervezésig. Egy teamben, egymással összefogva dolgozunk, hogy fájdalommentes, biztonságos és kiemelkedően esztétikus megoldásokat nyújthassuk pácienseink számára

Bejelentkezés