Lágy biológiai erőkkel működő fogszabályozás

Budapest Dental Fogászat > Fogszabályozás > Lágy biológiai erőkkel

Tudja miért érdemes fogszabályozásba kezdeni akár felnőtt fejjel is, és hogyan spórolhat időt?

A fogszabályozás folyamata aránylag hosszú folyamat, hiszen meg kell várnunk azokat a biológiai, sejtszinten zajló folyamatokat, amelyek során a fogak egészséges módon elmozdulnak, majd a fogakat tartó csontszerkezet átépül. Ez nem megy instant módon, a biológiai folyamatokat tiszteletben kell tartani.

A legmodernebb technológiákkal, mint amilyen például az önzáró tappancsokkal működő, lágy biológiai erőket alkalmazó fogszabályozó készülék - lehet időt spórolni. Nem úgy, hogy a biológiát siettetjük - no azt nem lehet, hanem úgy, hogy kihasználjuk a modern fogszabályozási technológia nyújtotta előnyöket, mint például a legújabb ultrasoft memória ívek vagy az önzáró bracketek.

Ugyanúgy, ahogy ma már okostelefonokat használunk a régi tárcsás kagylós telefonok helyett, a modern fogszabályozás is hatalmas fejlődésen ment keresztül, így lehetőség van a fogelmozdításhoz szükséges idő maximális kihasználására és ezzel a teljes kezelési folyamat lerövidítésére.

A fogszabályozás nem csak mosolyszépítésre jó, de komoly fogászati problémákat is megelőzhetünk vele!

A modern fogszabályozókkal tehát lehet időt spórolni, de így is több hónapig tartó folyamatról van szó. Akkor mégis miért vágnak bele egyre többen felnőtt fejjel is a fogszabályozásba?

Mosolyesztétika, fiatalosság

Mosolyesztétika, fiatalosság

A kusza vagy réses fogak helyett fogszabályozással szép, magabiztos mosoly érhető el. Öregedés során a felső ajak egyre nyúlik, egyre kevesebb látszik a fogakból. A fogszabályozó kezeléssel változik a mosolyvonal, a fogakból ismét több látszódhat ki mosolygáskor, amely az arcot fiatalosabbá teszi.

Tisztíthatóság

Tisztíthatóság

A fogszabályozás egyik fontos szempontja a fogkövek, elszíneződés, fogszuvasodás, fogínypanaszok megelőzése. A torlódott fogak tisztítása nehézkes, a megtapadó lepedék ínygyulladást és fogszuvasodást idéz elő. A fogínygyulladás hosszú távon fogínysorvadást és a fogak korai elvesztését okozhatja.

Kényelmes rágás

Kényelmes rágás

A keresztharapásban álló, rosszul érintkező vagy túlterhelt fogak rendezése fontos feladata a fogszabályozó kezelésnek. A szabályozás nem csak a fogak elrendezését jelenti, hanem az alsó és felső fogsor harmonikus érintkezését is. Egy-egy korai fogérintkezés beállításával akár állkapocsízületi panaszok is rendeződhetnek.

Fogak megtarthatósága

Fogak megtarthatósága

Mélyharapás miatt a metszőfogak meglazulhatnak, a rossz helyzetben álló, túlterhelődő fogakat, vagy a torlódás miatt szuvasodásra hajlamosabb fogakat hamarabb veszíthetjük el. A fogak szabályos elrendezése lehetőséget ad arra, hogy a fogainkkal hosszú távon élvezhessük a rágás, a beszéd és a mosolygás örömét.

Milyen előnyöket nyújt Önnek a lágy erőkkel történő fogszabályozási technológia?

A fogmozgatásokhoz erőket kell kifejtenünk a fogakra. A fogelmozdulás során csont leépülési és felépülési folyamatok zajlanak és lassan a fogat tartó csont átépül. A fogakra ható erő nagysága azonban nem mindegy. A lágy, finom erők biztosan a biológiai tartományon belül hatnak, így a fogmozgatás és az átépülés folyamatos, ezzel a hagyományos technikákhoz képest idő spórolható.

A lágy erőkkel történő fogszabályozás két legfontosabb eleme az önzáró tappancsokat tartalmazó fogszabályozó készülék és az ultrapuha memóriaívek. E modern technológia segítségével a fogelmozdítás kevésbé érzékeny, a fogszabályozás folyamata könnyebben viselhető, a két fogászati kontroll közt több idő telhet el, mert az ívet hosszabb időre lehet magára hagyni hogy dolgozzon, az önzáró technika kisebb surlódást tesz lehetővé a tappancsok és az ívek közt, így a fogak elmozdulása során a súrlódás minimalizálódik, azaz az elmozdulás ideje csökken.

A Budapest Dental Fogászaton a Japán InOvation technológiát alkalmazzuk a lágy erejű fogszabályozásban. A fogszabályozó tappancsokat választhatjuk fém vagy esztétikus porcelán kivitelben. Az ultrapuha íveket a GC orthodontics Bio-Active light ívei biztosítják. A szuperelszatikus, alakmemóriás ívek biztosítják a biológiai erőket, így a leginkább hatékony mozgatást a fogelmozdítás során.

A sikeres fogszabályozás titka: profi fogászati csapatmunka

A sikeres fogszabályozó kezelés - főleg felnőtt korban - a legtöbb esetben csapatmunkával érhető el. A fogszabályozó kezelés sok esetben igényel általános fogászati beavatkozást, vagy mosolytervezési támogatást is. Az összehangolt munkának megvan az eredménye: természetes, esztétikus mosoly, jól funkcionáló, kényelmes harapás. A Budapest Dental Fogászat csapatában összedolgozhat a fogszabályozás a fogpótlástannal, a szájsebészettel vagy a fogbeültetéssel is. Minden egy helyen az Ön egészséges mosolyáért!

Adja meg Önmagának és mosolyának ami jár:

Kiemelt gondoskodást, megfelelő tapasztalattal bíró, ügyes, jól képzett fogorvos csapatot!

Kiemelt gondoskodás Önnek, a fogainak és a mosolyának!

Szakértelem és átgondoltság a hosszú távú eredményekért

Kiváló minőségű modern fogszabályozási technológia

Hiszünk abban, hogy a fogászat Öröm is lehet! Tartson velünk!

Még többet a fogszabályozásról? Kattintson és olvasson az Önt érdeklő témáról bővebben!

Fém fogszabályzó készülékek kedvező áron a Budapest Dental Fogászati rendelőben

Fém fogszabályozó készülék

A hagyományos fém fogszabályozó készülékek ma már mini kivitelben is kaphatóak, így sokkal esztétikusabbak a hagyományosan ismert elődjeiknél. A fém fogszabályozó készülékekkel gyors és gördülékeny a fogszabályozó kezelés! Hagyományos és önligírozó kivitelben (lágy erővel, gyorsabb kezelés) is kérhető.

Tudjon meg többet
Esztétikus porcelán fogszabályzó készülékek kedvező áron a Budapest Dental Fogászati rendelőben

Esztétikus fogszabályzó készülékek

A porcelán esztétikus fogszabályozó kedvelt készülék típus felnőtt pácienseink körében. Fontos tudni, hogy a porcelán brackettekben futó ív fém színű! A porcelán brackettes kezelés valamivel lassabb, mint a fémbrackettes kezelés. Hagyományos és önligírozó kivitelben (lágy erőkkel, gyorsabb kezelés) is kérhető.

Tudjon meg többet
Láthatatlan fogszabályozás a Budapest Dental Fogászati rendelőben

Láthatatlan, kivehető sínes fogszabályzás

Láthatatlan, kivehető sínes fogszabályozással kényelmesen kezelhetőek a kisebb esztétikai zavarok, mint például a kusza fogak, vagy a réses fogazat. Körülbelül az esetek 50%-ban alkalmas kezelési módszer. A fogelmozdítás a sínekbe kódolt, minél többet viseli, annál gyorsabban érhet a kezelési periódus végére.

Tudjon meg többet

Ők fognak gondoskodni Önről. Fogorvoscsapatunk tagjainál a legjobb kezekben lesz. Forduljon hozzájuk bizalommal!

Rendelőnk a fogászat teljes palettáján nyújt fogászati szolgáltatásokat a mindennapi fogászattól kezdve a kíméletes fogpótlás lehetőségein keresztül a legmodernebb esztétikus mosolytervezésig. Egy teamben, egymással összefogva dolgozunk, hogy fájdalommentes, biztonságos és kiemelkedően esztétikus megoldásokat nyújthassuk pácienseink számára