Ha valódi eredményeket szeretne, vegye figyelembe a természet erőit is gyermeke fogszabályozásánál!

A magyar gondolkodásban a kivehető fogszabályozó egyik elterjedt neve: éjszakai fogszabályozó. Ez az elnevezés azonban nagyon rontja az eredményességet, az éjszakai fogszabályozót ugyanis minimum 12 órán át hordani kell, ennyi ideig pedig nincs éjszaka…


Mit szabályoz a kivehető fogszabályozó?

A kivehető fogszabályozó elsősorban a csontokra gyakorol hatást a fogakra gyakorolt hatása másodlagos. A legtöbb ilyen készüléket, főleg a mindkét állcsontot egyszerre szabályozó készülékeket inkább nevezhetnék állcsont orthopédiai készüléknek mintsem fogszabályozónak. Ez a titulus annál is inkább megilletné őket, mivel nagyon komoly változásokat hoznak létre a csontok növekedésében, irányítják a csont fejlődés irányát, mértékét.


Mire jó a kivehető fogszabályozó?

A kivehető fogszabályozó segítségével lehetőség van arra, hogy például a még szűk fogívben elhelyezkedő maradó fogcsírákat már egy szélesebb, tágasabb fogívbe irányítsuk, így megelőzzük a komoly fogtorlódást. Másik gyakori lehetőség, hogy a túlzottan hátul elhelyezkedő alsó állcsontot előrébb irányítsuk, ezzel komoly harapási rendellenességet előzzünk meg, sőt az ilyen készülékekkel nagyon előnyösen tudjuk befolyásolni az arcprofilt is. Kivehető fogszabályozóval lehet kezelni gyermekkorban a mélyharapást is.


Miért nem elegendő a fogszabályozót éjszaka hordani?

Sajnos kevesen tudják, hogy a készülék hordásának első szakasza, kb. 8-10 óra viselés, még passzív szakasznak számít, azaz ilyenkor lényegi fogszabályozás még nem történik, a csont csak felkészül ennyi idő alatt a változásra. Az aktív fázis csak ezután kezdődik, azaz, amennyiben a gyermek 12 órán át hordja a készüléket, a passzív fázis után összesen csak a fennmaradó 2 óra az aktív fázis, ennyi minimálisan kell ahhoz, hogy a fogszabályozás eredményes legyen.

Amennyiben azonban 14 órát hordja a fogszabályozót, úgy az aktív fázis ebben az esetben már 4 óra, azaz ez már dupla aktív időt jelent az előbbi, alapkezelési időhöz képest, mely a kezelés sebességét és hatékonyságát nagyban növeli.

Az időben elkezdett fogszabályozó kezeléssel számos komoly harapási vagy esztétikai probléma megelőzhető, vagy egy későbbi, fix fogszabályozó kezelés eredményessége, hatékonysága javítható! Ne késse le gyermeke lehetőségeit! Vigye el fogszabályozó konzultációra gyermekét időben!

Ők fognak gondoskodni Önről. Fogorvoscsapatunk tagjainál a legjobb kezekben lesz. Forduljon hozzájuk bizalommal!

Rendelőnk a fogászat teljes palettáján nyújt fogászati szolgáltatásokat a mindennapi fogászattól kezdve a kíméletes fogpótlás lehetőségein keresztül a legmodernebb esztétikus mosolytervezésig. Egy teamben, egymással összefogva dolgozunk, hogy fájdalommentes, biztonságos és kiemelkedően esztétikus megoldásokat nyújthassuk pácienseink számára

Bejelentkezés

Kedves Pácienseink!

A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel, mindannyiunk érdekében, szeretnénk támogatni azokat az erőfeszítéseket, amelyek a járvány megfékezésére irányulnak. Most mindennél fontosabb az Önök, valamint munkatársaink és családtagjaik teljes biztonsága.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ határozatának megfelelően

rendelőnkben, fokozott biztonsági intézkedések mellett,
csak sürgősségi fogászati ellátást végzünk.

Ügyeleti nyitva tartás – csak előzetes bejelentkezés esetén:

Hétfő: 10.00 – 12.00
Csütörtök: 10.00 – 12.00

Telefonos ügyeletünk jelenleg nem folyamatos! 1 munkanapon belül minden hívást feldolgozunk és visszahívunk.

Bejelentkezés és további információk:

Tel: 06 70 314 44 44; E-mail: info@budapestdental.hu

Bízunk benne, hogy közös összefogással rövid időn belül visszatér az élet a megszokott kerékvágásba. Amint lehetségessé válik, várjuk Önöket ismét a megszokott szakértelemmel, törődéssel és szeretettel!

Dr. Némethy Miklós
Vezető főorvos
Budapest Dental Fogászati Centrum

Bezár