Fix fogszabályozó készülék árak

Budapest Dental Fogászat > Fogszabályozás > Fix fogszabályzó árak

Fix, beragasztott fogszabályozó készülékek

Fém
készülékek

Fém brackettek a fogak felszínén. Mini kivitelben is.

Porcelán készülékek

Porcelán brackettek a fogak felszínén. Esztétikus hatás.

Önligírozó készülékek

Állandó, lágy erőkkel történő fogszabályozás... Gyorsabb kezelési idő.

Hagyományos készülékek

Hagyományos bekötésű készülékek, jól bevált technológia.

Mennyibe kerülnek a beragasztott fogszabályozó készülékek?

A felnőttkori fogszabályozás a legtöbb esetben fix, beragasztott fogszabályozó készülékkel valósítható meg. A készülék ára tartalmazza a bracketteket, tubusokat, gyűrűket, a kezelés során szükséges íveket, gumikat, láncokat, rugókat a kezelés teljes időtartama alatt. Átlagos esetben tehát a készülék árán és az aktiválási díjon felül nincs további költség.

Nehezebb harapási szituációkban előfordulhat, hogy egyéb kiegészítő elemekre van szükség a fogszabályozáshoz. A fogszabályozási kezelési terv épp erre való - megadja a szükséges egyéb fogszabályzó elemeket és azok árát is. Így Ön a kezelési terv alapján pontosan képbe kerül a fogszabályozás során várható költségekről.

FÉM beragasztott fogszabályozó készülék árak, HAGYOMÁNYOS technika:

A fém alapanyagú, hagyományos elvekkel (gumiligírozás) működő készülékek mini és nikkelmentes kivitelben is kérhetőek. A fém készülékek hátránya az esztétikai megjelenés, ám tisztításuk könnyebb, ezzel a fogszabályozó kezelés során fellépő fogínygyulladás nagyobb sikerrel kerülhető el. A kedvezőbb esztétikai hatáshoz választhatunk mini készüléket is!

A készülék árában a megszokást segítő viasz, a gumik, gyűrűk, tubusok, ívek is benne vannak, ezek további költséget már nem jelentenek a kezelés során!

A kezelés a kb. 4-8 hetenkénti aktiválások során valósul meg. Az aktiválás költsége alkalmanként fizetendő, az alább található részletezés szerint.

BERAGASZTOTT, FÉM KÉSZÜLÉK, HAGYOMÁNYOS TECHNIKA EGY ÁLLCSONTRA
Fém fogszabályozó készülék (hagyományos technika) 140 000 Ft készülék / állcsont
Mini fém fogszabályozó készülék (MINI ESTHETIC, hagyományos technika) 160 000 Ft készülék / állcsont

FÉM beragasztott fogszabályozó készülék árak, ÖNLIGÍROZÓ technika:

A fém alapanyagú önligírozó mechanikával működő készülékek és speciális ötvözetből készült ívek, a legújabb kutatásoknak megfelelő lágy biológiai erőket közvetítik a fogakra. A fogmozgatás finomsága a kedvező biológiai határok között marad, ez kedvezőbb mértékű tágítást, gyorsabb kezelési időt és nagyobb fájdalommentességet eredményez. A lágy erőkkel működő készülékek közt is több különböző márka választható. Az egyes márkák közt van különbség a technikai kezelési módszerben, a felragasztott brackettek kiképzésében és a használt ívek tekintetében is.

A legújabb, amerikai H4 és PITTS készülékekkel sok esetben elérhető olyan fogívtágítás is, amelynek segítségével elkerülhetővé válhat a fogeltávolítás (nem garantált, de komolyabb torlódásnál is sokkal nagyobb eséllyel indulhatunk neki!).

A készülék árában a kezelés technikához szükséges további elemek, ívek, harapásemelők stb. benne vannak, így azok további költséget már nem jelentenek a kezelés során!

A kezelés a kb. 4-8 hetenkénti aktiválások során valósul meg. Az aktiválás költsége alkalmanként fizetendő, az alább található részletezés szerint.

BERAGASZTOTT, FÉM KÉSZÜLÉK, ÖNLIGÍROZÓ TECHNIKA EGY ÁLLCSONTRA
Lágy erő, fém önligírozó fogszabályozó készülék (INOVATION-R) 185 000 Ft készülék/állcsont
Lágy erő, fém önligírozó fogszabályozó készülék (H4, PiTTS) 200 000 Ft készülék/állcsont

PORCELÁN beragasztott fogszabályozó készülék árak, HAGYOMÁNYOS ÉS ÖNLIGÍROZÓ technika:

A porcelán fogszabályozó készülékek előnye a kellemes esztétikai megjelenés, ezért sokan választják ezeket a készülék típusokat. A szép megjelenés természetesen fontos kritérium a kezelés során, azonban a döntés előtt fontos tudni, hogy a porcelán készülékeknek hátrányaik is vannak, például: nehezebben tisztíthatóak, lassabb a kezelés, bizonyos rendellenességek esetén nem javasoltak (technikailag kicsit szűkebb kezelésre képesek, mint a fém társaik).

A hagyományos porcelán vagy zafírkristályos készülékek esztétikája minden tekintetben tökéletes, nem kell félnünk az elszíneződéstől. Azonban érdemes tudni, hogy a porcelán brackettekbe is fém ív kerül (vagy válaszhatunk high esthetic ívet is, mely kevésbé látszik, de ennek extra költsége van!) Az önligírozó porcelán készülék választása esetén pedig fontos infó, hogy az önzáró porcelán brackettek kis zárja itt is fémből van, tehát nem teljesen tiszta porcelánról van szó.

A készülék árában a kezelés technikához szükséges további elemek, ívek (kivéve high esthetic ívek!), harapásemelők stb. benne vannak, így azok további költséget már nem jelentenek a kezelés során!

A kezelés a kb. 4-8 hetenkénti aktiválások során valósul meg. Az aktiválás költsége alkalmanként fizetendő, az alább található részletezés szerint.

BERAGASZTOTT, PORCELÁN KÉSZÜLÉKEK, HAGYOMÁNYOS ÉS ÖNLIGÍROZÓ TECHNIKA EGY ÁLLCSONTRA
Tiszta porcelán fogszabályozó készülék (hagyományos technika) 235 000 Ft készülék/állcsont
Zafírkristályos fogszabályozó készülék (hagyományos technika) 255 000 Ft készülék/állcsont
Lágy erő, porcelán önligírozó fogszabályozó készülék (INOVATION-C) 275 000 Ft készülék/állcsont

Beragasztott fogszabályozó készülék aktiválási díj:

A fogszabályozás során kb. 4-8 hetente szükség van a készülék kontrolljára. Ezen alkalmakkor megtörténnek a szükséges ívcserék, a ligaturák, gumik, rugók behelyezése/eltávolítása, melyek célja, hogy a fogakra ható erőket a megfelelő irányba és mértékben állítsa be a szakorvos. Az aktiválási díjban a fent felsorolt elemek ára benne van, tehát az aktiválás a bekötött ívek díját is tartalmazza!

BERGASZTOTT KÉSZÜLÉK AKTIVÁLÁSA ALKALMANKÉNT
Ragasztott készülék aktiválása alkalmanként, a szükséges elemekkel (kb. 4-6 hetente), AZ ÁRBAN A FÉM ÍVCSERE BENNE VAN! 9 500 Ft alkalom
Esztétikus (hi-esthetic rhodium ív) ívcsere fogívenként, a normál aktiválási költségen felül 5 000 Ft alkalom
Ragasztott készülék aktiválása alkalmanként, dentalhigiéniai tisztítással 3-4 havonta szükség szerint (AIRFLOW) 13 500 Ft alkalom

Készüléklevétel, dentalhigiénia:

A fogszabályozó viselése mellett alaposabb szájhigiéniai kontrollra van szükség. A készülék levételekor a ragasztócement lepolírozása mellett, a fogaknak és a fogínynek is jól jön a dentalhigiéniai kezelés, mely alaposan megtisztítja a fogakat és a fogközöket is a kezelés során eltávolíthatatlan anyagoktól és gyógyítja a fogínygyulladást.

KÉSZÜLÉKLEVÉTEL, DENTALHIGIÉNIA
Ragasztott készülék levétel, professzionális dentalhigiéniai kezeléssel, AIR-BRUSH sópolírozással teljes száj 28 000 Ft teljes száj kezelése

Retenció, azaz az elért eredmény megtartása

A ragasztott fogszabályozó levétele után a legtöbb esetben szükség van úgynevezett retenciós készülék viselésére, mely az elért eredmény stabilitásának megőrzésére szolgál. A fogszabályozás retenciós fázisa ugyanolyan fontos mint maga a fogszabályozási fázis és külön fogszabályozó készülék típusokat igényel.

RETENCIÓS KÉSZÜLÉKEK
Kivehető retenciós készülék (passzív lemez) egy állcsontra 20 000 Ft egy állcsontra
Kivehető retenciós készülék (mélyhúzott sín) egy állcsontra 30 000 Ft egy állcsontra
Fix, ragasztott retainer állcsontonként 25 000 Ft egy állcsontra
Kivehető/ragasztott retenciós készülék kontrollja alkalmanként 3 000 Ft alkalom

Fogszabályozási konzultáció, kezelés tervezés:

A fogszabályozási költségek konkrét megtervezéséhez pontos kezelési tervre van szükség. A fogszabályozási konzultáció választ adhat az Önt érdeklő kérdésekre.

FOGSZABÁLYOZÁSI KONZULTÁCIÓ, ÁLLAPOTFELMÉRÉS, KEZELÉS TERVEZÉS
Első konzultáció, tanácsadás kezelési terv nélkül 5 000 Ft alkalom
Konzultációs díj beszámítása kezelés tervezés esetén - 5 000 Ft egyszeri díjbeszámítás
Fogszabályozási kezelési terv megrendelése 15 000 Ft kezelési terv
Panoráma röntgen fogszabályozáshoz 5 500 Ft db
Teleröntgen fogszabályozáshoz (külső röntgenlaborban kb. 4000 Ft) Kb. 4 000 Ft db

Még több információ a felnőtt fogszabályozásról

Milyen fogszabályozó készüléket
válasszunk?

Tovább

A fogszabályozás lehetőségei felnőtt korban

Tovább

Esztétikus fogszabályozó készülék típusok

Tovább

Fém és önligírozó fogszabályozó készülékek

Tovább

Láthatatlan,
kivehető sínes fogszabályozás

Tovább

Beragasztott készülékek összehasonlítása

Tovább

Ők fognak gondoskodni Önről. Fogorvoscsapatunk tagjainál a legjobb kezekben lesz. Forduljon hozzájuk bizalommal!

Rendelőnk a fogászat teljes palettáján nyújt fogászati szolgáltatásokat a mindennapi fogászattól kezdve a kíméletes fogpótlás lehetőségein keresztül a legmodernebb esztétikus mosolytervezésig. Egy teamben, egymással összefogva dolgozunk, hogy fájdalommentes, biztonságos és kiemelkedően esztétikus megoldásokat nyújthassuk pácienseink számára

Bejelentkezés