Fém fogszabályozó készülékek

Felnőtt fogszabályozás - fém, beragasztott fogszabályozó készülékek

A fém fogszabályzó készülékek egyre keresettebbek a fogszabályzó kezeléseken nem csak a fiatal, de a felnőtt páciensek körében is. Nagy előny, hogy a fém fogszabályzó készülékkel néhány hónappal gyorsabban érhetjük el a kívánt végeredményt, mint az esztétikus, például porcelán fogszabályzó készülékkel.

A kedvezőbb ár és a rövidebb kezelési terminus sokak számára elegendő indok arra, hogy a fém fogszabályzó készüléket válassza.

1. Gyorsaság

Fém fogszabályozóval akár hónapokkal rövidebb lehet a kezelés

2. Tisztíthatóság

Vékonyabb formák, könnyebben, ügyesebben tisztítható felületek

3. Sokszínűség

Változatos, színes gumikkal a fém szín tetszés szerint alakítható

4. Költségek

Lényegesen kedvezőbb árfekvés, jóval kevesebb költséggel jár

Milyen részei vannak a beragasztott fém fogszabályozó készülékeknek?

A beragasztott fogszabályozó készülékek több részből állnak. A fogakra az úgynevezett fém brackettek kerülnek, ezekbe a tér 3 irányába információ van kódolva, hogy a fogelmozdítás megfelelő módon történhessen. Máshogy kódoltak a brackettek az első fogakon, mint az őrlőfogakon.

A fém bracketteken belül többféle márka és méret kapható, leggyakrabban a mini kiviteleket alkalmazzuk. Ezek kényelmesen viselhetőek, a szájat nem irritálják. A fémallergia elkerülése érdekében elsősorban nikkelmentes alapanyagból készülnek. A fém brackettek karjai erősek, így nagyobb fogelmozdítás, például foghúzással kombinált fogszabályozó kezelés esetén is stabilak, megbízhatóak.

Milyen részei vannak a beragasztott fém fogszabályozó készülékeknek?

A fém brackettek további előnye, hogy a alacsony súrlódással dolgoznak, mint például esztétikus brackett társaik, így a kezelési idő rövidebb lehet.

A fogszabályozó készülék másik fontos eleme az fémív amelyet a brackettekbe kötünk. Az íveket a fogszabályozás folyamán folyamatosan cserélni kell, annak megfelelően, hogy a kezelés mely fázisában vagyunk. Eleinte vékonyabb, gyengébb, majd egyre vastagabb, erősebb íveket alkalmazunk.

A bracketteken és a fémíven kívül további, kiegészítő elemek is szóba jönnek a fogszabályozás során. Ilyenek például az őrlőfogakra ragasztott fém gyűrűk vagy tubusok.

A fém brackettek melletti fogápolás valamivel könnyebb, mint az esztétikus brackettek mellett. Ennek oka, hogy a fémeken kevésbé tapad a lepedék, jobban meglátszik így a figyelmet jobban felhívja magára. A fém brackettek többnyire valamivel vékonyabbak mint esztétikus társaik.

Fiatalabb páciensek szívesen választják a fém fogszabályozó mellett a színes gumiligatúrákat. A különböző színekkel a fgszabályozó színe feldobható, hónapról, hónapra más más szín kérhető.

Mi a különbség a hagyományos ligírozású és az önligírozású fém, beragasztott fogszabályozó készülékek között?

Először is, tisztáznunk kell, mi az a ligírozás? A ligírozás során kötjük be a fém ívet a brackettekbe. A hagyományos ligírozás során az ívet gumival vagy vékony fém ligatúrával rögzítjük. Minden aktiválás során, tehát nagyjából 4 hetente cseréljük ezeket a ligírozó eszközöket. Ezt a feladatot nevezzük aktiválásnak, azaz az ív ismét aktívan hat a fogakra.

Az önligírozó készülékeknél nincs szükség gumi vagy fémligatúrára, mert a brackettbe be van építve egy apró zárszerkezet, mely az ívet rögzíti a bracketthez. Az önligírozó fogszabályozó készülékkel folyamatosan, egyenletes, finom lágy erők hatnak a fogakra. A ligatúra nem lazul meg, folyamatos hatás érvényesül a fogakon. Ezért az önligírozó készülékekkel a kezelés folyamata valamivel gyorsabb lehet, illetve bizonyos kezelési fázisokban hosszabb idő telhet el két kezelési időpont között, azaz a rendelésre ritkábban kell ellátogatni.

Mennyibe kerül a fogszabályozás a Budapest Dental Fogászaton

Fogszabályozás konzultáció

Konzultációs díj beszámítás
Kedvezményes ajánlat gyermekeknek
Hagyományos fogszabályozáshoz
Láthatatlan fogszabályozáshoz

Tudjon meg többet

Gyermek Fogszabályozás

Konzultációs díj beszámítás
Kedvezményes ajánlat gyermekeknek
Myofunkcionális trénerek
Éjszakai fogszabályozók

Tudjon meg többet

Felnőtt
Fogszabályozás

Rögzített fogszabályozó kezelések
Esztétikus fogszabályozók
Fém fogszabályozók
Lágy erőkkel működő fogszabályozók

Tudjon meg többet

Ők fognak gondoskodni Önről. Fogorvoscsapatunk tagjainál a legjobb kezekben lesz. Forduljon hozzájuk bizalommal!

Rendelőnk a fogászat teljes palettáján nyújt fogászati szolgáltatásokat a mindennapi fogászattól kezdve a kíméletes fogpótlás lehetőségein keresztül a legmodernebb esztétikus mosolytervezésig. Egy teamben, egymással összefogva dolgozunk, hogy fájdalommentes, biztonságos és kiemelkedően esztétikus megoldásokat nyújthassuk pácienseink számára

Bejelentkezés