Dentalhigiénia a fogszabályozás során

Dentalhigiénia a fogszabályozás során

Miért szükséges az alaposabb szájápolás és a rendszeres szájhigiéniai kezelés a fix fogszabályozó kezelés folyamán?

A fix fogszabályozó viselése megnehezíti a szájápolást, ezért könnyebben alakul ki ínygyulladás, fogszuvasodás, kellemetlen szájszag. A fogszabályozó készülék nagyon nehézzé teszi a fogközök tisztítását, emellett a fognyaki területen könnyebben rakódik fel a lepedék. Sajnos elhanyagolt esetben a fogszabályozó készülék levétele után láthatóvá válik a fognyakak elszíneződése, esetleg szuvasodása, melyek rendszeres szájápolással elkerülhetőek lettek volna.

A még alaposabb otthoni szájápolás, és a speciális fogtisztító kefécskék alkalmazása mellett a szájhigiéniai kezelés negyed évenként ajánlott fix fogszabályozó kezelés során.

Ajánlott dentalhigiéniai protokoll a fogszabályozás során az elszíneződések, fogínygyulladás és a fogszuvasodás elkerülése érdekében

1. Alapos reggeli fog és fogínytisztítás

  • min. 2 perc fogmosás soft vagy ultrasoft fogkefével
  • fogszabályozáshoz speciálisan kialakított interdentalis kefe használata a drót alatt és a brackettek mellett

2. Fog és fogínytisztítás minden étkezés után

  • az iskolába vagy a munkahelyre mindenképp vigyünk fogkefét és a speciális interdentális kefét. Az ételből könnyen a drót alá szorulnak az ételdarabok, leginkább a szénhidrátok (pl. kenyér). Az ottmaradó lepedék ben a baktériumok gyorsan szaporodnak, hamar savképződés indul el.

3. Alapos esti fog és ínytisztítás

  • a reggeli procedúrát ismételjük, de ha lehet, még alaposabban. Éjszakára semmiképp ne maradjon lepedék a fogíny közelében illetve a fogfelszíneken sem.

További hasznos cikkek a témában:

FOGSZABÁLYOZÁS KONZULTÁCIÓ

Kérjen fogszabályzás konzultációt! A konzultáció nem kötelez semmire, de informál!

Tovább

FOGKŐLEVÉTEL

Tudjon meg többet a Budapest Dental által ajánlott fogkőlevételi csomag ajánlatokról!

Tovább

MI MENNYI?

Többet szeretne tudni a fix fogszabályzó kezelések árairól? Kattintson a tájékoztató árakért!

Tovább

Ők fognak gondoskodni Önről. Fogorvoscsapatunk tagjainál a legjobb kezekben lesz. Forduljon hozzájuk bizalommal!

Rendelőnk a fogászat teljes palettáján nyújt fogászati szolgáltatásokat a mindennapi fogászattól kezdve a kíméletes fogpótlás lehetőségein keresztül a legmodernebb esztétikus mosolytervezésig. Egy teamben, egymással összefogva dolgozunk, hogy fájdalommentes, biztonságos és kiemelkedően esztétikus megoldásokat nyújthassuk pácienseink számára

Bejelentkezés