Fogszabályozás befejezése, fogszabályozó levétele

A hosszú fogszabályozó kezelés a készülék eltávolításával nem ér véget. Az elért eredményt meg is kell tartani, mely komoly feladat, hiszen a fogak hajlamosak az eredeti állapotba való visszarendeződésre. Ekkor kezdődik a fogszabályozás megtartó, más néven retenciós fázisa, mely a fogszabályozó kezelés szerves részét képezi, nem elhagyható!


Milyen költségre kell számítani a fix fogszabályozó levételekor?

A fogszabályozó levétele során nem csak a készüléket kell eltávolítani, hanem alaposan meg kell tisztítani, fel kell polírozni a fogfelszíneket. A kezelés része a fogak alapos fluoridálása is, mely a zománc intaktságát hivatott megőrizni. A kezelés egy komplex dental higiéniai kezelést is tartalmaz.

Fix fogszabályozó készülék levétele egy vagy mindkét állcsontról fix készülék(ek) 15 000 Ft
Passzív, kivehető (retenciós) készülék állcsontonként készülék / fogsor 20 000 Ft
Ragasztott fix retainer állcsontonként retainer/fogsor 35 000 Ft

Miért kell a legtöbb esetben retencióról gondoskodni a fix fogszabályozó levétele után?

A retenció azt jelenti, hogy a kialakult állapotot, fogívet megtartjuk, nem engedjük a fogakat visszarendeződni az eredeti helyzetükbe. A fogak eredeti helyzetének genetikai, funkcionális kódja igen erős, ezért ez a fázis semmiképp sem elhanyagolható jelentőségű. Sőt! Elhanyagolása esetén a hosszadalmas fogszabályozási kezelésre fordított idő, pénz és energia elveszhet, a fogak magukra hagyva ismét könnyel elfordulnak, átrendeződnek.

A retenció (helyben tartás) elvégezhető fix vagy kivehető készülékkel. Fix retenciót többnyire az alsó fogív front fogain végezhetünk. A kivehető készüléket eleinte naponta, később hetente több, majd egyre kevesebb alkalommal kell hordani, a leválás csak fokozatosan történhet. Megfelelő retenció mellett a kialakult új pozícióban a fogak megállapodnak, a csontozat stabilizálódik.

Ők fognak gondoskodni Önről. Fogorvoscsapatunk tagjainál a legjobb kezekben lesz. Forduljon hozzájuk bizalommal!

Rendelőnk a fogászat teljes palettáján nyújt fogászati szolgáltatásokat a mindennapi fogászattól kezdve a kíméletes fogpótlás lehetőségein keresztül a legmodernebb esztétikus mosolytervezésig. Egy teamben, egymással összefogva dolgozunk, hogy fájdalommentes, biztonságos és kiemelkedően esztétikus megoldásokat nyújthassuk pácienseink számára

Kedves Pácienseink!

A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel, mindannyiunk érdekében, szeretnénk támogatni azokat az erőfeszítéseket, amelyek a járvány megfékezésére irányulnak. Most mindennél fontosabb az Önök, valamint munkatársaink és családtagjaik teljes biztonsága.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ határozatának megfelelően

rendelőnkben, fokozott biztonsági intézkedések mellett,
csak sürgősségi fogászati ellátást végzünk.

Ügyeleti nyitva tartás – csak előzetes bejelentkezés esetén:

Hétfő: 10.00 – 12.00
Csütörtök: 10.00 – 12.00

Telefonos ügyeletünk jelenleg nem folyamatos! 1 munkanapon belül minden hívást feldolgozunk és visszahívunk.

Bejelentkezés és további információk:

Tel: 06 70 314 44 44; E-mail: info@budapestdental.hu

Bízunk benne, hogy közös összefogással rövid időn belül visszatér az élet a megszokott kerékvágásba. Amint lehetségessé válik, várjuk Önöket ismét a megszokott szakértelemmel, törődéssel és szeretettel!

Dr. Némethy Miklós
Vezető főorvos
Budapest Dental Fogászati Centrum

Bezár