Fogszabályozás felnőtteknek

Fogszabályozás felnőtteknek - hogyan is kezdjünk hozzá?

Felnőtt korban, az állcsontok fejlődése már befejezettnek tekinthető. Ez azt jelenti, hogy a felnőtt fogszabályozás során elsősorban a fogak mozgatására van lehetőség, az állcsontok egymáshoz való viszonyainak kezelési lehetőségei már korlátozottak. A felnőtt fogszabályozás ennek megfelelően elsősorban beragasztott készülékekkel dolgozik. Enyhébb, elsősorban esztétikai jellegű problémák megoldására a láthatatlan, kivehető sínes fogszabályozásra is lehetőség nyílik.

A fogszabályozási konzultáció lehetőséget ad arra, hogy Ön áttekintő képet kaphasson a fogszabályozási kezelési lehetőségekről. A konzultáció során alapos szájvizsgálat történik, a fogszabályozás lehetőségei alapján beszélgetünk az Önt érdeklő kérdésekről.

Mivel lehet kezelni? Fix? Kivehető? Láthatatlan?

Szükséges e fogat húzni vagy sem?

Körülbelül mennyi ideig tart majd a kezelés?

Körülbelül milyen árakra lehet számítani?

Fogszabályozás felnőtteknek - kérjen kezelési tervet!

A fogszabályozás során számos szempontot kell végigelemzni ahhoz, hogy a páciens a számára legideálisabb megoldást kapja. A fogszabályozással mindig a tér mindhárom dimenzióját vizsgáljuk és kezeljük. Mivel mindenkinek más az arca és azon belül mások a csontjai, fogai és ezek egymáshoz való viszonyai, számtalan különböző metódus létezik. A pontos diagnózis és kezelési terv megállapításához így nem elegendő az egyszerű vizsgálat, további elemzésekre van szükség. Ha tehát nem csak az irányvonalak érdeklik, hanem biztosat szeretne tudni a fogszabályozás lehetőségeiről, akkor kérjen Fogszabályozási konzultációt és rendeljen kezelési tervet. A kezelés tervezéshez az alábbi dokumentációra van szükség:

Panoráma röntgenfelvétel

Ez a röntgenfelvétel átfogó képet ad az összes fogról és a csontról. A fogszabályozási kezelés tervezéshez nélkülözhetetlen. Gyermekeknél is kiemelten fontos, ugyanis a panoráma röntgenfelvételen ellenőrizhetjük a fogváltást.

Teleröntgen felvétel

Ez a röntgenfelvétel az állcsontokról oldalról készül, és a felső és alsó állcsont egymáshoz, illetve a koponyához való viszonyáról ad értékelhetó felvilágosítást az orvos számára. A megfelelő diagnózishoz nélkülözhetetlen.

Gipszminták elemzése

Részletgazdag információt kapunk akkor, ha a fogakról lenyomatot veszünk, a lenyomatot gipsszel kiöntjük, és az így kapott fogsorokat “kézben” vizsgálhatjuk. Fogszabályozó kezelés megtervezéséhez szükséges.

Száj és arc fotók elemzése

A fogakról, mosolyról, harapásról és az arcról készült fotókon berajzolt vonalak segítségével fontos benyomásokat nyerünk a páciensről. A fotók kielemzése szintén nélkülözhetetlen a kezelés megtervezéséhez.

Fogszabályozás felnőtteknek - milyen készülékek közül válasszon?

A felnőtt fogszabályozás során elsősorban fix, beragasztott készülékekkel dolgozunk. A fix készülékes kezelés képes a fogak mozgatására a tér három dimenziójában, illetve ezekkel a készülékekkel - bizonyos határokon belül - képesek vagyunk az állcsontok egymáshoz való viszonyának módosítására is. Bizonyos esetekben, ahhoz, hogy a fogakat megfelelő és harmonikus módon elrendezhessük a fogívben, szükség lehet fogeltávolításra. Fogeltávolítás mellett történő fogszabályozás esetén mindenképp fix, beragasztott készüléket javaslunk.

A fix készülékes kezelések esetén további választási lehetőségeink vannak, annak megfelelően, hogy mennyire számít az esztétika vagy a kezelés gyorsasága:

Fém
készülékek

Fém brackettek a fogak felszínén. Mini kivitelben is.

Porcelán készülékek

Porcelán brackettek a fogak felszínén. Esztétikus hatás.

Önligírozó készülékek

Állandó, lágy erőkkel történő fogszabályozás... Gyorsabb kezelési idő.

Hagyományos készülékek

Hagyományos bekötésű készülékek, jól bevált technológia.

A beragasztott készülékek mellett felnőttek számára szintén javasolható a láthatatlan fogszabályozás. Az egyszerűbb, elsősorban esztétikai problémák fogszabályozó kezelések esetén - tehát, ha nem szükséges fogeltávolítás és nincs komolyabb probléma a harapással - sokak számára ideális megoldás a láthatatlan, kivehető sínes fogszabályozó kezelés. A láthatatlan fogszabályozó kezelés az esetek kb. 50%-ban valósítható meg.

Fém fogszabályzó készülékek kedvező áron a Budapest Dental Fogászati rendelőben

Fém fogszabályozó készülék

A hagyományos fém fogszabályozó készülékek ma már mini kivitelben is kaphatóak, így sokkal esztétikusabbak a hagyományosan ismert elődjeiknél. A fém fogszabályozó készülékekkel gyors és gördülékeny a fogszabályozó kezelés! Hagyományos és önligírozó kivitelben (lágy erővel, gyorsabb kezelés) is kérhető.

Tudjon meg többet
Esztétikus porcelán fogszabályzó készülékek kedvező áron a Budapest Dental Fogászati rendelőben

Esztétikus fogszabályzó készülékek

A porcelán esztétikus fogszabályozó kedvelt készülék típus felnőtt pácienseink körében. Fontos tudni, hogy a porcelán brackettekben futó ív fém színű! A porcelán brackettes kezelés valamivel lassabb, mint a fémbrackettes kezelés. Hagyományos és önligírozó kivitelben (lágy erőkkel, gyorsabb kezelés) is kérhető.

Tudjon meg többet
Láthatatlan fogszabályozás a Budapest Dental Fogászati rendelőben

Láthatatlan, kivehető sínes fogszabályzás

Láthatatlan, kivehető sínes fogszabályozással kényelmesen kezelhetőek a kisebb esztétikai zavarok, mint például a kusza fogak, vagy a réses fogazat. Körülbelül az esetek 50%-ban alkalmas kezelési módszer. A fogelmozdítás a sínekbe kódolt, minél többet viseli, annál gyorsabban érhet a kezelési periódus végére.

Tudjon meg többet

Fogszabályozás konzultáció

Konzultációs díj beszámítás
Kedvezményes ajánlat gyermekeknek
Hagyományos fogszabályozáshoz
Láthatatlan fogszabályozáshoz

Tudjon meg többet

Gyermek Fogszabályozás

Konzultációs díj beszámítás
Kedvezményes ajánlat gyermekeknek
Myofunkcionális trénerek
Éjszakai fogszabályozók

Tudjon meg többet

Felnőtt
Fogszabályozás

Rögzített fogszabályozó kezelések
Esztétikus fogszabályozók
Fém fogszabályozók
Lágy erőkkel működő fogszabályozók

Tudjon meg többet

További hasznos információk a felnőtt fogszabályozásról

Milyen fogszabályozót válasszunk?

Melyik megoldás a leginkább megfelelő az Ön számára? Mikor kell fogat húzni a foghúzáshoz? Ha érdeklik ezek az információk, kattintson!

Tovább

Fogszabályozás lehetőségei felnőtteknél

Lehet e kivehetővel, vagy csak a beragasztott fogszabályozó jöhet szóba? Mit lehet elérni a láthatatlan sínes kezeléssel? Informálódjon, kattintson!

Tovább

Fogszabályozás befejezése,
retenció

Mit jelent a retenció a fogszabályozásban? Miért ugyanolyan fontos, mint maga a teljes fogszabályozási folyamat? Informálódjon, kattintson!

Tovább

Ők fognak gondoskodni Önről. Fogorvoscsapatunk tagjainál a legjobb kezekben lesz. Forduljon hozzájuk bizalommal!

Rendelőnk a fogászat teljes palettáján nyújt fogászati szolgáltatásokat a mindennapi fogászattól kezdve a kíméletes fogpótlás lehetőségein keresztül a legmodernebb esztétikus mosolytervezésig. Egy teamben, egymással összefogva dolgozunk, hogy fájdalommentes, biztonságos és kiemelkedően esztétikus megoldásokat nyújthassuk pácienseink számára

Bejelentkezés