Fogszabályozási konzultáció

Fogszabályozásban gondolkodik? Az alábbi konzultációs lehetőségeket kínáljuk Önnek:

Fogszabályozási konzultáció ingyenesen, kezelési terv megrendelés nélkül

Fogszabályozási konzultáció, kezelési terv nélkül, díjbeszámítással

 • Szájvizsgálat, lehetséges irányvonalak
 • Fogszabályozási dokumentáció nem készül
 • Röntgenfelvétel készítés, elemzés nem készül
 • Kezelés megrendelés esetén teljes összegű díjbeszámítás!

5 000 Ft

Fogszabályozási konzultáció felnőtteknek, kezelési terv megrendeléssel

Fogszabályozási konzultáció, kezelési terv megrendeléssel

 • Fogszabályozási kezelési terv megrendelés
 • Fogszabályozási dokumentáció (fotó, lenyomat) készül
 • Szükséges röntgenfelvételek (pano & tele) árát nem tartalmazza!
 • Fogszabályozási kezelési terv ismertetés e-mailben

15 000 Ft

Miért jó a fogszabályozó konzultáció?

A fogszabályozási konzultáció lehetőséget ad arra, hogy Ön áttekintő képet kaphasson a fogszabályozási kezelési lehetőségekről. A konzultáció során alapos szájvizsgálat történik, a fent vázolt kérdések alapján beszélgetünk az Önt érdeklő kérdésekről. Amennyiben Ön úgy dönt, hogy tovább lép és konkrét fogszabályozási kezelés tervezést kér, úgy az első fogszabályozási konzultáció ára ingyenessé válik az Ön számára, hiszen díja a kezelés tervezés árából teljes összeggel levonásra kerül!

Mivel lehet kezelni? Fix? Kivehető? Láthatatlan?

Gyermeknél mikor érdemes elkezdeni a kezelést?

Körülbelül mennyi ideig tart majd a kezelés?

Körülbelül milyen árakra lehet számítani?

Legmodernebb kezelési elvek, lágy biológiai erők, PITTS PROTOKOLL

A passzív önzáró brackettekkel történő, lágy, finom erőkkel működő fogszabályozás az amerikai Dr. Dwight Damon és Dr. Thomas Pitts nevéhez fűződik. Az önzáró bracket lényege, hogy az apró bracketbe be van építve egy pici zárszerkezet, melynek segítségével az ív rögzíthető a bracketben, ez szükségtelenné teszi a hagyományos bracketeknél ismert gumi vagy drót bekötő elemeket. A hagyományos gumikkal történő ív bekötésnél sokkal nagyobb a súrlódás az íven, így sokkal nagyobb erők szükségesek a fogelmozdításhoz. Az önzáró technika előnyei a hagyományos technikával szemben:

 • A passzív önzáró brackettek segítségével 400 - 600-szor kisebb erőkkel lehet mozgatni a fogakat.
 • Ez a finom erejű mozgatás biológiailag sokkal kedvezőbb, a fogágy jobban reagál, a csontátépülés a mozgatást könnyebben követi.
 • Könnyebb megszokni és viselni a készüléket, gyorsabb vele a kezelés, mint hagyományos készülékekkel.
 • A hagyományoshoz képest sokkal nagyobb az oldalirányú tágító képessége, ezért komolyabb fogtorlódásokat is fel lehet oldali fogeltávolítás nélkül. A foghúzás nélküli esetmegoldások pedig szebb arc és mosolyesztétikát eredményeznek.
 • Higiéniai szempontból szintén előnyös, hogy a passzív bracketteket könnyebb tisztán tartani, mint a hagyományos készülékeket, így a fogszabályozó kezelés közben fellépő ínygyulladás esélye kisebb.

Rendelőnk különböző önzáró (önligírozó) technikákat ajánl a különböző rendellenességek legoptimálisabb kezelése érdekében. Tájékozódjon a beragasztott fogszabályozó készülék árakról:

Fix fogszabályozó készülék árak

Fogszabályozási kezelés tervezés gyermekeknek!

A gyerekek maguk nem veszi észre, hogy a felső fogsor esetleg egy centivel előrébb van mint az alsó, mint ahogy azt sem, ha szűk a felső fogív, és a maradó fogak majd nem férnek jól el a szájban. Nehéz látni a gyermekeknél, ha mély harapás van, és az sem tűnhet fel, hiszen csak röntgenen ellenőrizhető, ha egy fogcsíra hiányzik, vagy ha a fogváltással majd gondok lesznek. Segítségre lehet szükség, ha 4-5 éves kor után is megvan a cumi vagy más rossz szokás, mely a fogsorok közt nyitott harapást okoz.

Fogszabályozási konzultáció gyermekeknek, kedvezménnyel!

Hozza el gyermekét időben, akár 6 éves kortól!

Gyermekeknél a csontfejlődés még irányítható! Sokkal több lehetőség van a szabályzásra, mint a felnőtteknél!

Ne várja meg, míg az összes tejfog leváltásra kerül, mert lehet, hogy addigra fontos fejlődési szakasz zárul le és ezzel komoly lehetőségeket szalaszthatnak el.

Felnőtt korban, fix fogszabályozóval már csak a fogakat mozgathatjuk a csontban, míg gyermekkorban még lehetőség van a csont fejlődésének irányítására is!

Ha az Ön gyermekének mégis csak később kell csak fogszabályozó - fontos információ birtokába jut, tudni fogja milyen lehetőségei vannak gyermekének, mikor mire kell figyelnie

A fogszabályozási kezelési terv készítés gyermekeknek kedvezményes! Jelentkezzen be most!

Bejelentkezem

A legtöbb gyermeknél nem elsősorban a sztármosolyért, hanem a megfelelő harapásért javaslunk fogszabályzót!

A fogszabályzó rendelésen kezelt gyermekek több mint 70%-nál a felső fogív szűkületét kezeljük, a legtöbb esetben harapási eltéréssel kombinálva. Ez igen komoly szám! Érdemes tehát elgondolkodni az alábbi kérdéseken:

Ön mit gondol, meg tudja állapítani, ha gyermeke felső fogíve szűkebb mint ahogy az a normál harapáshoz szükséges?

Van elképzelése, milyen következménnyel jár a felső fogív szűkülete? Hogy fogtorlódást és a kusza fogakat okoz és útjában áll a normális harapás kialakulásának, sőt növeli a fogszuvasodás esélyét?

Hallott arról, hogy a felső fogív szűkületet a legeredményesebben pubertáskor előtt, illetve a legintenzívebb pubertáskori növekedési fázisban tudjuk kezelni fogszabályozóval?

Tud arról, hogy a gyermekkori fogszabályozás inkább csontfejlődés irányítás, hogy időben korrigáljuk, illetve helyesebb irányba tereljük az állcsontok növekedését?

Gondolt arra, hogy az állcsontok fejlődésének korrigálásával szebb arca, jobb és egészségesebb harapása lehet a gyermeknek, sőt, az időben történő kezeléssel megelőzhető, hogy felnőttkori fogszabályozóra legyen szüksége?

Hallott róla, hogy a felnőttkori fogszabályozás lehetőségei sokkal szűkösebbek, mint a gyermekkori fogszabályozásé? Hogy a fejlődés vonata elrobog lányoknál kb. 13, fiúknál kb. 14 éves korig?

Milyen információkra van szükség a pontos fogszabályozó kezelési terv elkészítéséhez?

A konkrét, biztos kezelési tervhez sok olyan információra van szükség, amelyek nem nyerhetőek ki az első konzultáció során. A korrekt fogszabályozási kezelési tervhez az alábbiak szükségesek.

Panoráma röntgenfelvétel

Ez a röntgenfelvétel átfogó képet ad az összes fogról és a csontról. A fogszabályozási kezelés tervezéshez nélkülözhetetlen. Gyermekeknél is kiemelten fontos, ugyanis a panoráma röntgenfelvételen ellenőrizhetjük a fogváltást.

Teleröntgen felvétel

Ez a röntgenfelvétel az állcsontokról oldalról készül, és a felső és alsó állcsont egymáshoz, illetve a koponyához való viszonyáról ad értékelhetó felvilágosítást az orvos számára. A megfelelő diagnózishoz nélkülözhetetlen.

Gipszminták elemzése

Részletgazdag információt kapunk akkor, ha a fogakról lenyomatot veszünk, a lenyomatot gipsszel kiöntjük, és az így kapott fogsorokat “kézben” vizsgálhatjuk. Fogszabályozó kezelés megtervezéséhez szükséges.

Száj és arc fotók elemzése

A fogakról, mosolyról, harapásról és az arcról készült fotókon berajzolt vonalak segítségével fontos benyomásokat nyerünk a páciensről. A fotók kielemzése szintén nélkülözhetetlen a kezelés megtervezéséhez.

Fogszabályozó készülék árakról részletesen!

Fix fogszabályozó árak - Budapest Dental Fogászat

Fix fogszabályozó készülék árak

A hagyományos fém fogszabályozó készülékek mellett ma már mini kivitel, aranybevonat is szerepelhet, és persze választhatjuk az esztétikus porcelán fogszabályozót is

Tudjon meg többet
Kivehető fogszabályozó árak - Budapest Dental Fogászat

Kivehető fogszabályozó készülék árak

Gyermekkorban az időben elkezdett kivehető fogszabályozó (inkább csont növekedés szabályzó) készülékeknek hatalmas jelentősége van a megelőzésben!

Tudjon meg többet
Láthatatlan fogszabályozó árak - Budapest Dental Fogászat

Láthatatlan fogszabályozó árak

A felnőtt kori fogszabályozás egyik közkedvelt alternatívája a láthatatlan műanyag sínekkel történő hatékony fogszabályozás, elsősorban kisebb fogtorlódások esetén.

Tudjon meg többet

Leggyakrabban feltett kérdések a Fogszabályozási kezelésekkel kapcsolatban

Amennyiben Ön még nem tudja, hogy belevágna e a fogszabályozásba vagy sem, úgy első lépésnek érdemes egyszerű fogszabályozási konzultációt kérni. A fogszabályozási konzultáció még nem kötelez semmire, egy egyszerű szájvizsgálatból és beszélgetésből áll. A szájvizsgálat alapján fogorvosa nagyjából fel tudja vázolni az Ön számára, hogy milyen fogszabályozási lehetőségek jönnek szóba, milyen eredmények várhatóak. A beszélgetés alapján Ön el tudja dönteni, szeretne e belevágni a kezelésbe vagy sem.

A konzultáció alapján kezelési terv még nem készíthető, ehhez lenyomatokra, fotókra, röntgenekre van szükség, melyet a FOGSZABÁLYOZÁSI KEZELÉSI TERV CSOMAG tartalmaz.

A fogszabályozás kezelés tervezéshez panoráma röntgenre és teleröntgen felvételre van szükség. A panoráma röntgen árakról itt tájékozódhat: Panoráma röntgen ára.

A teleröntgen külső röntgen laborban készül, melyhez beutalót adunk. Ára a laboratórium árlistája szerint változik, kb. 4000 Ft
Teleröntgen és panoráma röntgen nélkül fogszabályozási kezelés tervezés nem lehetséges, ezeket minden esetben el kell végezni!

A fogszabályozási kezelés tervezés a fogszabályozás “lelke”. A kezelési terv csomag az alábbiakat tartalmazza:

 • alapos száj, állkapocs ízületi és harapás vizsgálat,
 • lenyomatvételek,
 • minták kielemzése
 • szájfotók és profilfotók
 • panoráma röntgen elemzés
 • teleröntgen elemzés és mérések
 • diagnózis felállítása
 • alternatív kezelési mechanikák megtervezése
 • árajánlat elkészítése

Nem, a röntgeneket külön kell elkészíteni. A fogszabályozó konzultáció csomag tartalma:

 • vizsgálat
 • lenyomatvételek
 • minta elemzés
 • fotók
 • röntgenek elemzése
 • kezelés tervezés

A fogszabályozás korrekt tervezéséhez az alábbi röntgenekre van szükség:

 • panoráma röntgenfelvétel - rendelőnkben készül
 • teleröntgen felvétel - külsős röntgen laborban készül

További hasznos cikkek a témában:

MEGÚSZNI A FOGHÚZÁST

A fogszabályozás érdekében végzendő foghúzás megúszható! Csak kezdje el a kezelést időben gyermekénél! Kattintson!

Tovább

FOGSZABÁLYOZÁS ÓVODÁS KORBAN

Mire figyeljünk óvodás korú gyermekünknél fogszabályozás ügyben? Kattintson a részletekért!

Tovább

FOGVÁLTÁS ÉS FOGSZABÁLYOZÁS

Hasznos cikk tudatos szülőknek a fogváltásról és a kisiskolás kori fogszabályozásról! Kattintson a részletekért!

Tovább

További fogszabályozó cikkek, melyek érdekesek lehetnek az Ön számára

FELNŐTT FOGSZABÁLYOZÁS

Amennyiben Ön felnőttként szeretne belefogni a fogszabályozásba, jó ha tudja, nincs egyedül! Az egyre kifinomultabb technológiák segítségével a fogmozgatásnak számtalan lehetősége van. Sőt! Egyre gyakoribb az idős kori fogszabályozás!

Tovább

GYERMEK FOGSZABÁLYOZÁS

Gyermekkorban - bár fogszabályozásnak hívjuk, elsősorban csontnövekedés szabályozást végzünk. A megfelelő időben elkezdett kezelésekkel komoly harapási problémákat előzhetünk meg, pozitívan befolyásolhatjuk az arcprofilt!

Tovább

MIKOR KEZDJÜK EL A FOGSZABÁLYOZÁST?

Sokan, tévesen, gyermeküket csak akkor viszik el fogszabályozó szakorvoshoz, ha a fogváltás befejeződött. Vigye el gyermekét már 6 évesen, sőt akár még előbb! Számos funkcionális problémát már a tejfogak mellett is kezelni kell!

Tovább


LÁTHATATLAN FOGSZABÁLYOZÁS

A fogszabályozás legújabb divat iránya a láthatatlan fogszabályozó készülékekkel végzett fogmozgatás. Első sorban felnőtt páciensek választják, enyhébb fogtorlódások, résességek minél esztétikusabb megoldása érdekében.

Tovább

ESZTÉTIKUS FOGSZABÁLYZÓK

A fém fogszabályozókat felnőtt korban egyre inkább felváltják az esztétikus porcelán fogszabályozók. A porcelán fogszabályozókkal hasonló fogmozgatások végezhetőek, mint a hagyományos, fém fogszabályozókkal

Tovább

KIVEHETŐ FOGSZABÁLYZÓK

A kivehető fogszabályozók elsősorban a gyermek fogszabályozásban szükségesek. Ezek nagy része inkább a csontnövekedés befolyásolására szolgáló készülékek, melyek segítségével akár a fix fogszabályozó hordása is megelőzhető!

Tovább


Ők fognak gondoskodni Önről. Fogorvoscsapatunk tagjainál a legjobb kezekben lesz. Forduljon hozzájuk bizalommal!

Rendelőnk a fogászat teljes palettáján nyújt fogászati szolgáltatásokat a mindennapi fogászattól kezdve a kíméletes fogpótlás lehetőségein keresztül a legmodernebb esztétikus mosolytervezésig. Egy teamben, egymással összefogva dolgozunk, hogy fájdalommentes, biztonságos és kiemelkedően esztétikus megoldásokat nyújthassuk pácienseink számára

Bejelentkezés