Kinek ajánljuk a porcelán héjat

Rendelőnkben a japán az IMAX® márkájú, a legmagasabb esztétikai igényeket is kielégítő porcelánját alkalmazzuk. A színenként rétegzett és festett porcelánnal képesek vagyunk utánozni a természetes – és a fehérített – fog minden árnyalatát. Megjeleníthető a szinte teljesen átlátszó zománcél, illetve apró festésekkel, effektekkel a természetes fogakban is megtalálható fehér foltocskák, zománcképződmények.

Az IMAX porcelán héj technológia a legmodernebb fejlesztések közé tartozik. Olyan fizikai és esztétikai tulajdonságai vannak, melyek segítségével nagyon vékonyra is elkészíthető, így akár csiszolás nélkül alkalmazható, vagy olyan színben is felépíthető, amely az elszürkült fogak színét tljes mértékben képes elfedni.

Az IMAX porcelán héj technológia mind esztétikai, mind fizikai paramétereiben kimagaslik a fogászatban ismert porcelán héj megoldások közül. Kiváló tulajdonságainak köszönhetően extrém vékony méretben is készíthető, így formai átalakításra akár csiszolás nélküli változatban is megvalósítható!

Az elkészült porcelán héj vastagsága 0,6 – 1 mm közötti. Ez a vékony, tojáshéj szerű porcelán lepel speciális kémiai kötésű ragasztással kerül a fogfelszínre – így szinte eggyé válik azzal. A porcelán héjak előkészítése során a metszőfogak rágóéle is porcelánból készül, biztosítva ezzel a megfelelő esztétikát, illetve védve a fog élét is.

Mikor alkalmazhatunk porcelán héjat

 • Színhibás fogra, mikor takarni szeretnénk az elszíneződést
 • Szikrázóan hófehér mosolyra vágyó páciensnél, amennyiben nem elégszik meg a fogfehérítés nyújtotta fehérséggel. A fogfehérítéssel elérhető csillogó fehérség porcelán héjak felhelyezésével
 • tovább fokozható. Természetesen ebben az esetben a fogfehérítés a héj felragasztása előtt is javasolt lehet, hiszen a vékony porcelán héjon az alatta
 • levő fog színe átüthet.
 • Kisebb formai hibák esetén a porcelán héj a természetes szabályos fogsor hatását adja
 • Középső vagy oldalsó metszőfogak között előforduló rések (diasthema) eltüntetésére
 • Rossz helyre nőtt és ezért más formájú fog formájának átalakítására – például, mikor a szemfog a ki nem fejlődött második metszőfog helyére kerül, zavaró esztétikai hatást alakítva ki ezzel
 • Tömött fogaknál, amennyiben a szuvasodás nem volt kiterjedt (egyéb esetben már teljes porcelán borítókorona javasolt)
 • Alsó és felső metsző és szemfogaknál egyaránt.

Rendelőnkben jól képzett és a porcelán héj technológiában tapasztalt fogorvosok segítségével valóban esztétikusan megújíthatja mosolyát! Nagyobb esztétikai átalakítás igénye előtt válassza mosolytervező szolgáltatásunkat!

Mosolytervezés

Mikor nem alkalmazható a porcelán héj:

 • Erősen tömött, destruált fogak esetén
 • Mélyharapás esetén
 • Gyulladt íny esetén csupán az ínygyulladás kezelését követően – csak egészséges íny esetén (ennek a ragasztás miatt van fontos szerepe, a héjak
 • felragasztása ugyanis igen körülményes, nehéz feladat, melyet gyulladt íny esetén képtelenség precízen elvégezni
 • Küzdő sportok művelőinél, amennyiben a frontfogak megfeszülése előfordulhat – például fogvédő sín használata esetén
 • Fúvós hangszeren játszóknál

Nézze meg milyen megoldást választottak más páciensek az alábbi fogászati esetekben

Porcelán héj készítés előtti állapot

Porcelán héj esetbemutatás 1.

Elszürkült, sokszor tömött fogak kezelésére kiváló megoldás lehet az IMAX porcelán héj technológia. Nézze meg milyen megoldás született!

Tudjon meg többet
Porcelán héj készítés előtti állapot

Porcelán héj esetbemutatás 2.

Szabályos szép fogakat egy hét alatt is elérhetünk fogszabályozás nélkül porcelán héjakkal. Nézze meg milyen megoldás született!

Tudjon meg többet
Porcelán héj készítés előtti állapot

Porcelán héj esetbemutatás 3.

A fogak torlódása esetén gyakori a fogszuvasodás. Ebben az esetben is segíthet a porcelán héj. Nézze meg milyen megoldás született!

Tudjon meg többet

Ők az IMAX porcelán technológiát választották!

Csaba Budapest Dental páciens

"Minden alkalommal nagyon jó érzéssel lépek a Budapest Dental rendelőjébe, hiszen már a recepciós hölgyektől megkapom az első mosolyt. Csilla doktornő nagyon kedves, gondoskodó volt, nem aggódtam egyetlen kezelése előtt sem, mert mindig tudtam, hogy mi fog történni, mindent türelmesen elmagyarázott. A legjobban az tetszik, hogy szinte lehetetlen megmondani, hogy melyik fogamra került korona, a végeredmény elképesztően szép és természetes lett!"

Budapest_Dental_Fogaszat_Paciense_Csaba-elotte

Előtte

Budapest_Dental_Fogaszat_Paciense_Csaba-utana

Utána

Tovább a referencia videókhoz >>
Tovább a páciens véleményekhez >>

Budapest Dental Fogászat Páciense - Csaba-portré_400x600

Éva Budapest Dental páciens

„Eleinte tartottam a kezeléstől, a férjem is féltett, de miután konzultáltam Guti Marianna doktornővel, eldöntöttem, hogy belevágok. Fantasztikus volt, ahogyan a doktornő megtervezte a kezelést, s miután elvégezte a beavatkozásokat, arra is megtanított, hogy hogyan őrizzem meg fogaim épségét – szépségét. Azóta nem csak én járok hozzá szívesen, hanem családomnak és ismerőseimnek is a Budapest Dental rendelőt ajánlom.”

Budapest_DentalFogaszat_Paciense_Eva-elotte

Előtte

Budapest_Dental_Fogaszat_Paciense_Eva-utana

Utána

Tovább a referencia videókhoz >>
Tovább a páciens véleményekhez >>

Budapest_Dental_Fogaszat_Paciense_Eva-portre

Ők fognak gondoskodni Önről. Fogorvoscsapatunk tagjainál a legjobb kezekben lesz. Forduljon hozzájuk bizalommal!

Rendelőnk a fogászat teljes palettáján nyújt fogászati szolgáltatásokat a mindennapi fogászattól kezdve a kíméletes fogpótlás lehetőségein keresztül a legmodernebb esztétikus mosolytervezésig. Egy teamben, egymással összefogva dolgozunk, hogy fájdalommentes, biztonságos és kiemelkedően esztétikus megoldásokat nyújthassuk pácienseink számára

Bejelentkezés