Teljes kivehető fogsor

A fogazat elvesztésének következtében jelentős mértékben károsodik a rágóképesség, romlik az arc esztétikája, beszédzavarok jelentkeznek, s ez gyakran a munkaképesség csökkenéséhez vezet. A rágásképtelenség hátrányosan befolyásolja a tápanyagok kiválasztását is, megnehezíti az emésztést és ily módon elősegíti a gyomorfekély képződését. Az arckifejezés is jelentős változásokon megy keresztül: az orr és az állcsont körüli ráncok elmélyülnek, az állcsont előreugrik, az orr hosszabbnak tűnik. Sok esetben megváltozik a beteg családhoz, illetve a társadalomhoz való viszonya, sőt, ez pszichés gátlások kialakulásához is vezethet.

A rágóképesség, az arc esztétikai és beszéddel kapcsolatos problémák könnyen áthidalhatóak egy teljes kivehető fogpótlás készítésével, amely tökéletesen visszaállítja a rágási, hangképzési és esztétikai funkciókat.

A teljes kivehető fogpótlások részei: alaplemez, műíny és műfogak.

Az alaplemez, mely műanyagból készül, teljes mértékben fedi a szájpadlás nyálkahártyáját. Erre azért van szükség, mert fogak híján a fogsort a tapadási erő tartja a helyén. A fogtechnikus a fogsor kialakításakor arra törekszik, hogy az minél vékonyabb legyen, felszíne pedig minél simább, hogy viselője könnyen hozzászokhasson.

A műíny az eredeti rózsaszín ínyt utánozza, tartja a műfogakat.

A fogak műanyagból készülnek. Kiválasztásukkor minden esetben szem előtt kell tartani a beteg esztétikai igényeit: a fogak mind formailag¸ mind színben meg kell feleljenek az előző fogakkal.

Rendelőnkben a teljes kivehető fogsor két választható típusa kérhető. A normál műfogsor normál esztétikus műfogakkal, míg a prémium műfogsor prémium esztétikus műfogakkal készül. A választáshoz kérje szakértő fogorvosaink tanácsát

Első állapotfelmérés

A teljes kivehető fogpótlásoknak több követelménynek kell megfelelniük. Ezek közül talán a legfontosabb hogy a fogsorok anyaga a nyál és a szájba kerülő ételek és italok hatására nem károsodhat. Ugyanakkor a műanyag nem irritálhatja sem a szájüregben levő szöveteket, sem a szervezet egészét.

A teljes kivehető fogsor tisztíása és a fogsorrögzítő paszta

Napjainkban a teljes kivehető fogpótlások olyan anyagból készülnek, amelyek lehetővé teszik a fogpótlás állandó hordását. Ez azt jelenti, hogy éjszakára sem szükséges kivenni, csupán arra a néhány percre kell eltávolítani, amíg a fogsort tisztítjuk, lehetőleg minden étkezés után. A fogsor tisztítása fogkefével történik. Gyógyszertárban, drogériában kapható speciálisan erre a célra kifejlesztett fogkefe, melynek feje nagyobb a hagyományos fogkefénél. A fogsor fertőtlenítése is csupán néhány percet vesz igénybe, ezt speciális fogsorfertőtlenítő tablettákkal kell végezni. Ne feledjük, hogy a fogkő a fogsorra is lerakódhat!

Kivehető fogsort viselő pácienseink arról számolnak be, hogy a fogsorragasztó nagymértékben növeli komfortérzetüket. Több, a szakirodalomban megjelent tanulmány szerint a fogsorragasztó rendszeres használata nem csak a beteg biztonságérzetét fokozza, de jelentős mértékben csökkenti a csontgerinc (állcsont) sorvadását is.

Teljes fogsor - útókezelés és korrekció

Ha a beteg elégedetten távozik új fogsorával, a kezelés még ekkor sem tekinthető lezártnak. A műfogsor bizonyos értelemben olyan, mint egy pár új cipő: méretre készült ugyan, de esetenként sérthet/törhet. Használat közben derül ki, hogy melyek azok a pontok, amelyekből a rendszeres kontrollok alkalmával le kell csiszolni egy kicsit. Sosem szabad megvárni, míg a fogsor annyira feltöri az ínyt, hogy az kisebesedjen. Az első kellemetlen jelzésnél vissza kell fordulni a kezelőorvoshoz. Nem tudjuk eléggé hangsúlyozni, hogy milyen fontos az új fogsor rendszeres ellenőrzése: eleinte hetente, aztán havonta, s ha már teljesen megszoktuk azt, akkor félévente.

A féléves kontrollvizsgálat azért is fontos, mert így a kezelőorvos időben észreveszi, mikor szorul alábélelésre a fogsor. Ezt a csontgerinc lassú, de folyamatos sorvadása teszi szükségessé.

Betegeinket arra kérjük, hogy új fogsoruk mielőbbi megszokása érdekében végezzenek el néhány gyakorlatot: tükör előtt hangosan olvassanak fel, vagy minél többet beszélgessenek családtagokkal, ismerősökkel, hogy nyelvük mihamarabb hozzászokjon az új viszonyokhoz. Ezek a gyakorlatok a hangformáló képességet fejlesztik.

Teljes kivehető fogsor esetbemutatás

Teljes kivehető műfogsor készítésének lépései, elötte utána képek, hasznos információk műfogsor iránt érdeklődő pácienseinknek

Tovább

Kivehető műfogsor készítés árak

Kivehető műfogsor árlista. Az árak tájékoztató jellegűek, a precíz fogászati árajánlathoz személyes állapotfelmérés szükséges.

Tovább

Fogimplantációs alternatívák

Milyen fogimplantációs lehetőségek vannak a teljes fogatlan állapot kezelésére? Tudjon meg többet hasznos tájékoztató cikkünkből.

Tovább

KIVEHETŐ FOGSOR RÖGZÍTÉSE, ÚGY ÉRZEM, KICSIT MEG IS FIATALODTAM
Veroszta Józsefné Budapest Dental Páciens beszámolója

"Arra az elhatározásra jutottam, hogy a fogaimat megcsináltatom. Keresgéltem az interneten: Ki az akiben a legjobban megbízom? Így találtam a Budapest Dental csapatára: fiatalos, kedves jól képzett csapat. Némethy doktorurat választottam, mivel olvastam, hogy ő foglalkozik a mini implantátumokkal. A műtét közben nem fájt semmi és két hét múlva már meg is kaptam az új fogakat. Úgy érzem, kicsit meg is fiatalított ez a fogsor!"

Veroszta Józsefné - Budapest Dental Páciens

Ők fognak gondoskodni Önről. Fogorvoscsapatunk tagjainál a legjobb kezekben lesz. Forduljon hozzájuk bizalommal!

Rendelőnk a fogászat teljes palettáján nyújt fogászati szolgáltatásokat a mindennapi fogászattól kezdve a kíméletes fogpótlás lehetőségein keresztül a legmodernebb esztétikus mosolytervezésig. Egy teamben, egymással összefogva dolgozunk, hogy fájdalommentes, biztonságos és kiemelkedően esztétikus megoldásokat nyújthassuk pácienseink számára

Bejelentkezés