Kivehető fogsor esetbemutatások

A kivehető fogsor a megmaradt fogak mennyiségétől függően lehet teljes (nulla megmaradt fog) vagy részleges (egynél több megmaradt fog). A kivehető fogpótlások a fogimplantáció bevezetése előtti időkben sok esetben az egyetlen választható megoldást nyújtották a hiányzó fogak pótlására. Manapság a fogimplantációs technkák fejlődésével más sokkal több eset megoldható kivehető fogpótlás nélkül, azonban számos esetben mégis a kivehető fogpótlás marad az egyetlen megoldás az adott fogászati probléma kezelésére.

T eljes kivehető műfogsor: az egyik leggyakrabban készülő kivehető fogpótlás típus. Az összes saját fog elvesztése után készíthető. Olcsó fogpótlásnak számít, aránylag gyorsan, 5-8 munkanap alatt elkészülhet. Rendelőnkben két típusát választhatják pácienseink: A normál műfogakkal készülő típust, és az exkluzív műfogakkal készülő teljes fogsort. A hagyományos teljes kivehető fogsor viselése sok páciens számára jelent nehézséget, mivel a fogsor billeghet, elmozdulhat, így a fogimplantáció bevezetése után számos alternatív megoldás is született a teljes fogatlanság optimális kezelésére. A legkedveltebb alternatív megoldás a mini fogászati implantátumokkal rögzíthető kivehető fogsor, mely ár/érték arányban a legoptimálisabb megoldást nyújtja pácienseink számára.

K apcsos kivehető műfogsor: amennyiben a szájban még több fog is található, de ennek ellenére nem készíthető fix fogpótlás, akkor a kapcsos kivehető fogsor segítségével a hiányzó fogak aránylag egyszerűen és olcsón pótolhatóak. Ennek a fogpótlás típusnak a legnagyobb előnye a kedvező ára, hiszen nem tartalmaz speciális finommechanikai rögzítő elemeket, melyek a gyártás költségeit nagyon megemelnék. Készítéséhez tudni kell, hogy azokra a fogakra, amelyeken a fogsor majd a kapoccsal rögzül, a fogorvos borítókoronát ajánl, mely a költségeket megnöveli. A hosszú távú funkcionális és esztétikai stabilitás érdekében azonban ezekre az úgynevezett kapocs tartó fogakra mindenképp szükség van borítókorona készítésére, mivel enélkül a kapocs tartó fogakat túlzott terhelés érné, így hamarabb elveszíthetnénk őket.

K apocs nélküli kivehető műfogsor: amennyiben a szájban még több fog is található, de ennek ellenére nem készíthető fix fogpótlás, akkor a kapocs nélküli kivehető, vagy másnéven kombinált fogsor segítségével a foghiány esztétikusan és funkcionálisan is megfelelő módon pótolható. A kapocs nélküli fogsor belsejében finommechanikai rögzítő elemeket találunk, melyek finom mechanikával tartják helyben a fogsort (pl: csúsztatók). A fogsor nagy előnye, hogy külső szemlélő számára egyáltalán nem látszik, hogy a páciens műfogsort visel, kívülről ugyanis - a belső rögzítésnek köszönhetően - a rögzítés teljesen láthatatlan. A fogpótlás fix és kivehető elemet egyaránt tartalmaz.

T eleszkópos kivehető műfogsor: amennyiben a szájban csupán néhány fog maradt, ezeket értékes rögzítő elemként foglalhatjuk a fogsorba, így annak stabilitása jelentősen növelhető a teljes fogatlan szájba készülő fogsorhoz képest. A teleszkópos fogsor esetén a szájban levő fogakra úgynevezett primer fogkoronákat helyez a fogorvos. Ezek fém színű borítókoronák, majd ezekre csúszik rá teleszkópos rögzüléssel a kivehető fogsor. A kivehető fogsor belsejében a fémkoronák befogadására alkalmas precíz belső koronák (úgynevezett secunder koronák) vannak kiképezve. A secunder és primer koronák közti surlódás ereje stabilan és biztonságosan tartja meg a kivehető fogsort evés és rágás közben is.

Legnézettebb oldalaink

Rendelőnk Budapest szívében, kiválóan megközelíthető helyen található a Szent István körúton, a Vígszínház mellett. Rendelőnket 2003 óta több mint 15000 elégedett páciens választotta. Nézze meg a páciens beszámolókat, olvassa el a véleményeket, és bátran bízza ránk Ön is a mosolyát!

Budapestdental videogaleria, páciensbeszámolók, fogorvosbemutatkozó videok

Videogaléria

Tájékozódjon hiteles forrásból! Kattintson a videogalériára és nézze meg a páciens beszámolókat, orvos bemutatkozásokat, kezelési tájékoztatókat…

Tudjon meg többet!
Budapestdental páciens vélemények - 2003 óta több mint 15000 elégedett páciens

Páciens vélemények

2003 óta több mint 15000 páciens tisztelt meg minket bizalmával. A Vélemények oldalon megosztják Önökkel tapasztalataikat, véleményüket...

Tudjon meg többet!
Budapest Dental referencia páciensek - Budapest Dental Forum

Referencia páciensek

Fogorvosaink tudásáról, empatikusságáról, munkájuk minőségéről a hozzájuk régóta visszatérő páciensek adhatják a leghitelesebb információt…

Tudjon meg többet!

KIVEHETŐ FOGSOR RÖGZÍTÉSE, ÚGY ÉRZEM, KICSIT MEG IS FIATALODTAM
Veroszta Józsefné Budapest Dental Páciens beszámolója

"Arra az elhatározásra jutottam, hogy a fogaimat megcsináltatom. Keresgéltem az interneten: Ki az akiben a legjobban megbízom? Így találtam a Budapest Dental csapatára: fiatalos, kedves jól képzett csapat. Némethy doktorurat választottam, mivel olvastam, hogy ő foglalkozik a mini implantátumokkal. A műtét közben nem fájt semmi és két hét múlva már meg is kaptam az új fogakat. Úgy érzem, kicsit meg is fiatalított ez a fogsor!"

Veroszta Józsefné - Budapest Dental Páciens

Ők fognak gondoskodni Önről. Fogorvoscsapatunk tagjainál a legjobb kezekben lesz. Forduljon hozzájuk bizalommal!

Rendelőnk a fogászat teljes palettáján nyújt fogászati szolgáltatásokat a mindennapi fogászattól kezdve a kíméletes fogpótlás lehetőségein keresztül a legmodernebb esztétikus mosolytervezésig. Egy teamben, egymással összefogva dolgozunk, hogy fájdalommentes, biztonságos és kiemelkedően esztétikus megoldásokat nyújthassuk pácienseink számára

Bejelentkezés