Kivehető fogpótlás, teljes fogsor

Azon pácienseinknek gondjaira is megoldást kínálunk, akiknél a megmaradt kisszámú fog miatt rögzített fogpótlás (híd) már nem készíthető. Ilyen probléma inkább idősebb korban fordulhat elő. Sokan ilyenkor kétségbeesnek, hogy fogatlanok maradnak. Pedig ebben a korban talán még nagyobb szükség van az egyes falatok alapos megrágására, hiszen csak így működhet egészségesen a gyomor és a bélrendszer. Számos idős páciens egyszerűen fogatlansága vagy nem megfelelő fogpótlása miatt szenved komoly emésztőrendszeri megbetegedésekben.

Az egészséges rágóképesség visszaállítása mellett az ezüstkor éveiben járók számára is ugyanolyan fontos az esztétikus, fiatalos megjelenés, a harmonikus mosoly. Melyik unoka ne vágyna egy mindig mosolygós nagymamára vagy nagypapára?

A teljes és részleges kivehető fogpótlások rendkívül sokfélék. Szinte minden páciensnek – a megmaradt fogak száma és elhelyezkedése szerint – más és más megoldás ajánlható. A kivehető fogpótlásokat gyakran kombináljuk rögzített fogpótlásokkal (pl. híd), illetve implantátumokkal is.

A kivehető fogpótlások megtervezése nagy odafigyelést igényel, és általában több lehetőséget is mérlegelni kell. Ugyanarra a fogászati státuszra a páciens igényei és pénztárcája szerint olykor több megoldás is javasolható.

Modern esztétikai fogászati megoldások kivehető fogsort viselők számára is

Amennyiben a fix fogpótlás elkészítése akadályokba ütközik, érdemes kiválasztani azt a kivehető fogpótlásos megoldást, mely mind esztétikailag, mind funkcionális megfelelő érzést ad viselőjének. Vannak persze fogászati korlátok, hiszen ahol egyetlen fog sincs egészen más lehetőségek közül választhatunk, mintha egy vagy több fogunk maradt, és megint más a lehetőség akkor, mikor például csak az őrlőfogak hiányoznak. Az alábbiakban néhány esetbemutatás segít elképzelni az egyes alternaítvák közti különbségeket:

Teleszkópos fogsor készítése előtti állapot

Teleszkópos kivehető fogsor

Amennyiben egy-két maradó fogunk van és a fogbeültetés nem jöhet szóba, úgy a maradó fogak védelme érdekében a leginkább esztétikus és funkcionálisan is megbízható megoldás a teleszkópos műfogsor. Nézze meg az esetbemutatást.

Tudjon meg többet
Kapocs nélküli kivehető fogsor készítése előtti állapot

Kapocs nélküli kivehető fogsor

Amennyiben több fog hiányzik, de még jópár fogunk megmaradt és a fogászati implantációval kombinált fogpótlás nem jöhet szóba, esztétikus és funkcionálisan is kielégítő megoldás a rejtett patentokkal ellátott, fix és kivehető részt tartalmazó fogsor.

Tudjon meg többet
Kapcsos kivehető fogsor készítése előtti állapot

Kapcsos kivehető fogsor

Amennyiben több fog hiányzik és a leginkább költségtakarékos megoldást szeretnénk megtalálni foghiányunk pótlására, akkor a fix és kivehető elemeket egyaránt tartalmazó kapcsos kivehető műfogsort javasoljuk. Nézze meg az esetbemutatást.

Tudjon meg többet

Hagyományos kivehető műfogsor

Teljes fogatlanság esetén a legtöbben a hagyományos kivehető fogsort ismerik. A fogak eltávolítása után, a gyógyulási időszak elteltével készíthető el a műfogsor. Rendelőnkben normál és prémium minőségű fogsor választható. A különbség a fogtechnikus által felhasznált fogak esztétikai minőségében keresendő. A fogorvosi munka mindkét típusnál teljesen megyegyező.

Megoldási javaslatok teljes fogatlanság esetén

A hagyományos műfogsor kedvező áron elérhető fogpótlás azonban számos hátránya van, ilyenek a billegés, elmozdulás. A hagyományos kivehető műfogsor mellett vannak fogbeültetéssel kombinált alternatívák is, melyek akár kevés csont esetén is megfelelő megoldást nyújthatnak pácienseinknek.

Milyen lehetőségeim vannak ha teljesen fogatlan vagyok

KIVEHETŐ FOGSOR RÖGZÍTÉSE, ÚGY ÉRZEM, KICSIT MEG IS FIATALODTAM
Veroszta Józsefné Budapest Dental Páciens beszámolója

"Arra az elhatározásra jutottam, hogy a fogaimat megcsináltatom. Keresgéltem az interneten: Ki az akiben a legjobban megbízom? Így találtam a Budapest Dental csapatára: fiatalos, kedves jól képzett csapat. Némethy doktorurat választottam, mivel olvastam, hogy ő foglalkozik a mini implantátumokkal. A műtét közben nem fájt semmi és két hét múlva már meg is kaptam az új fogakat. Úgy érzem, kicsit meg is fiatalított ez a fogsor!"

Veroszta Józsefné - Budapest Dental Páciens

Megoldási javaslatok részleges fogatlanság esetén

Egyszerű kapcsos kivehető fogpótlás

Az egyszerű kapcsos kivehető fogpótlásoknál nem szükséges a maradó fogak előkészítése koronákhoz. Az elhorgonyzó kapocs azonban látható, így tökéletesen esztétikus fogpótlás nem készíthető. Az ilyen típusú fogpótlások stabilitása gyengébb, a kapoccsal terhelt fogak idővel meglazulhatnak

Kapcsos fogpótlás esetbemutatás

Kombinált rejtett elhorgonyzású fogpótlás:

A kombinált, rejtett elhorgonyzású kivehető fogpótlás tökéletesen esztétikus, a fogpótlás rögzítése láthatatlan. Stabil, jól funkcionáló kivehető fogpótlás, mely a maradó fogakat sem károsítja.

Kapocs nélküli fogpótlás esetbemutatás

Teleszkópos elhorgonyzású fogsor:

Abban az esetben ha nagyon kevés (1-2) fog áll már csak rendelkezésre, a fogak pótlására a legmegfelelőbb a teleszkópos elhorgonyzású fogsor. A megmaradó fogakra vékony arany sapkácskák kerülnek. A fogsor belsejébe a fogaknak megfelelően elkészülnek a belső teleszkóp sapkák (szintén arany). Esztétikai szempontból tökéletesen esztétikus fogpótlást kapunk, hiszen semmi nem utal arra hogy a fogsor belsejében bármilyen fém eszköz lenne, mely a fogsort a helyén tartja. Kívülről csak a gyönyörű fogak láthatóak.

A teleszkópos elhorgonyzás az alacsony számú maradék fog ellenére is kedvező tartást biztosít.

Teleszkóp rendszerű fogpótlást csak aranyötvözetből érdemes elkészíteni, mivel a súrlódáson alapuló elhorgonyzást csak az aranyötvözet képes hosszú távon biztosítani.

Teleszkópos fogpótlás esetbemutatás

Legnézettebb oldalaink

Rendelőnk Budapest szívében, kiválóan megközelíthető helyen található a Szent István körúton, a Vígszínház mellett. Rendelőnket 2003 óta több mint 15000 elégedett páciens választotta. Nézze meg a páciens beszámolókat, olvassa el a véleményeket, és bátran bízza ránk Ön is a mosolyát!

Budapestdental videogaleria, páciensbeszámolók, fogorvosbemutatkozó videok

Videogaléria

Tájékozódjon hiteles forrásból! Kattintson a videogalériára és nézze meg a páciens beszámolókat, orvos bemutatkozásokat, kezelési tájékoztatókat…

Tudjon meg többet!
Budapestdental páciens vélemények - 2003 óta több mint 15000 elégedett páciens

Páciens vélemények

2003 óta több mint 15000 páciens tisztelt meg minket bizalmával. A Vélemények oldalon megosztják Önökkel tapasztalataikat, véleményüket...

Tudjon meg többet!
Budapest Dental referencia páciensek - Budapest Dental Forum

Referencia páciensek

Fogorvosaink tudásáról, empatikusságáról, munkájuk minőségéről a hozzájuk régóta visszatérő páciensek adhatják a leghitelesebb információt…

Tudjon meg többet!

Ők fognak gondoskodni Önről. Fogorvoscsapatunk tagjainál a legjobb kezekben lesz. Forduljon hozzájuk bizalommal!

Rendelőnk a fogászat teljes palettáján nyújt fogászati szolgáltatásokat a mindennapi fogászattól kezdve a kíméletes fogpótlás lehetőségein keresztül a legmodernebb esztétikus mosolytervezésig. Egy teamben, egymással összefogva dolgozunk, hogy fájdalommentes, biztonságos és kiemelkedően esztétikus megoldásokat nyújthassuk pácienseink számára

Bejelentkezés