Porcelán korona – kinek ajánljuk

A természetes hatású porcelán borítókoronákat elsősorban az alsó és felső metszőfogak esztétikai korrekciója esetén készítjük. Nem túlzottan nagy rágóterhelés esetén kisőrlő fogakra is készíthető.

PORCELÁN KORONA - FOGÁSZATI ÁRAK

Fogászati állapotfelmérésre jelentkezem

Általánosabb esetben a Noritake® szintetikus kerámia korona.
Erősebb igénybevételnél az IPS Empress® préskerámia korona ajánlott. Mindkét típus tökéletes anyagtani és esztétikai jellemzőkkel bír. A két porcelán különbségeiről a fémmentes porcelán korona oldalon tájékozódhat.

A teljes porcelánkorona tervezésnél elsősorban a következő szempontokat szükséges figyelembe venni:

A koronázandó fog színe

  • amennyiben a koronázni kívánt fog erősen elszíneződött – például régi gyökérkezelés, vagy régóta fennálló nagymértékű szuvasodás miatt – úgy a korona készítése előtt mindenképp fehéríteni szükséges a fogat. Erre azért van szükség, mert az áttetsző kerámia korona a fényt átengedi – emiatt olyan határtalanul szép – viszont épp ez az oka, hogy az alatta levő fog sötét színe áttűnhet.
  • Amennyiben a színt nem sikerül egy bizonyos szintig kifehéríteni, nem készíthető teljes porcelán borítókorona, valamilyen egyéb megoldást kell választani.

A koronázandó fog állapota

  • amennyiben a koronázandó fogban régi fémcsap található mindenképp szükséges annak eltávolítása. Ez nem mindig egyszerű feladat, sőt előfordul, hogy a fog maradandó károsítása nélkül nem is lehetséges. Ebben az esetben nem készíthető teljes porcelán korona, hiszen a fémcsap színe átütne
  • amennyiben sikerül eltávolítani a régi fémcsapot úgy új fogszínű esztétikus csap készíthető – erre pedig már rákerülhet a teljes porcelán borítókorona kisebb tömések szuvasodások nem jelentenek gondot, ezek kitisztítása és újratömése után készíthető az új korona
  • gyökérkezelt fogra – amennyiben nem egészen sötétszürke, szintén készíthető porcelán korona – ilyenkor azonban nagyobb destrukció esetén érdemes azt fogszínű csappal megerősíteni a korona felhelyezése előtt.

Ők fognak gondoskodni Önről. Fogorvoscsapatunk tagjainál a legjobb kezekben lesz. Forduljon hozzájuk bizalommal!

Rendelőnk a fogászat teljes palettáján nyújt fogászati szolgáltatásokat a mindennapi fogászattól kezdve a kíméletes fogpótlás lehetőségein keresztül a legmodernebb esztétikus mosolytervezésig. Egy teamben, egymással összefogva dolgozunk, hogy fájdalommentes, biztonságos és kiemelkedően esztétikus megoldásokat nyújthassuk pácienseink számára

Bejelentkezés