IMAX® porcelán koronák – élethű megoldások

Az IMAX® márka a préskerámia korona márkákon belül a prémium minőséget képviseli. A legmodernebb líthium-disilikát alapanyagot tartalmazó kerámia nem csak megjelenésében hasonlít megszólalásig az élő fogzománchoz, de fizikai és mechanikai tulajdonságai is kiválóak. Bátran javasoljuk mindazon pácienseinknek, akik meglevő fogaikat élethű és természetazonos módon szeretnék rekonstruálni.

IMAX® préskerámia - kiváló esztétikai és fizikai tulajdonságok

A teljes porcelán koronák a modern esztétikai fogászat vívmányai. A hagyományos koronákkal szemben, melyek mindegyike valamilyen vázat tartalmaz – a teljes porcelán koronák egyáltalán nem tartalmaznak sem fém, sem cirkon vázat. A váz nélkül készített porcelán koronák szakítószilárdsága, teherbírása a szilárd váz híján ugyan valamivel gyengébb, azonban esztétikailag felülmúlhatatlanok. A fény szabadon halad át a porcelán rétegein, nem ütközik fémbe vagy cirkonba, így ez a fogtechnológiai megoldás biztosítja leginkább azt, hogy a fogpótlás megtévesztésig hasonlít az eredeti, élő fogzománcra. A modern IMAX préskerámia technológia segítségével ráadásul az anyag már sokkal erősebb, így a törés, repedés veszélyétől sem kell megriadnunk, ha megfelelő fogászati indikáció esetén készítjük.

Az IMAX® préskerámia korona esztétikailag felülmúlhatatlan. Segítségével az élő fogzománchoz mind esztétikailag, mind fizikai tulajdonságait tekintve megtévesztésig hasonló korona készíthető. Bátran javasoljuk mindazon pácienseinknek, akik egy-egy elszürkült, vagy formailag hibás saját foguk számára keresnek olyan esztétikai megoldást, mely biztosítani képes a teljesen egészséges saját fog látszatát és funkcióját, mely nem tűnik ki a saját fogak közül, hanem azok közé teljes természetességgel besimul.

IMAX® préskerámia korona előnyei és hátrányai

IMAX® porcelán korona előnyei

 • Tökéletes esztétikai hatás
 • Természetes fogzománc pontos mása
 • Nincs szürke ínyszél
 • Nincs fémallergia

IMAX® porcelán korona hátrányai

 • Csak szóló korona készíthető
 • Foghiány kezelésre nem ajánlott
 • Fémkerámiánál drágább
 • Mélyharapás esetén nem javasolt

IMAX® préskerámia korona vállas előkészítéssel a tökéletesen egészséges fogínyért

Természetesen a teljes porcelán koronák alatti csonk előkészítése csak vállas korona előkészítési technika útján lehetséges. A kialakított vállperem adja meg a porcelán korona szélének a támaszkodásra alkalmas felületet. A vállas előkészítés miatt az ilyen fogak körüli ínyszövet is védett, ép és egészséges marad.

Milyen esetekben ideális megoldás az IMAX® préskerámia korona?

 • Nem megfelelő formájú fog átformálására
 • Nem megfelelő színű fog átalakítására
 • Szürke, gyökérkezelt fog színének megváltoztatására
 • Egészséges fogak melletti egy-két nem egészséges (pl. gyökérkezelt) fog esztétikai megújítására, olyan módon, hogy az a saját fogakkal természetesen harmonizáljon, azoktól ne üssön el.
 • Fogszabályozó előkezelés után a fogak formai átalakítására
 • Extra fogfehérítés igénye esetén, mikor a fogfehérítéssel tovább a fogak már nem fehéríthetőek, a páciens azonban még fehérebb fogakat szeretne

Mennyibe került a képen látható kezelés?

Fogászati állapotfelmérés, panoráma röntgenfelvétel, fényképek Tovább az árakra
Kezelési terv megbeszélése és elfogadása Tovább az árakra
Ideiglenes koronák készítése Tovább az árakra
IMAX® préskerámia koronák készítése Tovább az árakra

Még több fogászati információ ...

Budapest_Dental_Fogaszat_Paciense-Csaba-portre

Elégedettség mérő

Fogorvosi empátia 100%

Fájdalommentesség 90%

Elért esztétikai eredmény 100%

Elért rágófunkció 100%

PÁCIENS VIDEO

Nem elérhető

PÁCIENS VÉLEMÉNY

Elérhető

FOGORVOS BEMUTATKOZÁS

Elérhető

HASONLÓ ESETEK

ELÉRHETŐSÉGEINK

NYITVATARTÁSI IDŐ

 • Hétfő-péntek: 8.00 - 20.00
 • Hétvége: ZÁRVA

Blog címkék

Ők fognak gondoskodni Önről. Fogorvoscsapatunk tagjainál a legjobb kezekben lesz. Forduljon hozzájuk bizalommal!

Rendelőnk a fogászat teljes palettáján nyújt fogászati szolgáltatásokat a mindennapi fogászattól kezdve a kíméletes fogpótlás lehetőségein keresztül a legmodernebb esztétikus mosolytervezésig. Egy teamben, egymással összefogva dolgozunk, hogy fájdalommentes, biztonságos és kiemelkedően esztétikus megoldásokat nyújthassuk pácienseink számára

Bejelentkezés