Fogpótlás csiszolás nélkül

Ki ne vágyna kisebb foghiánya esztétikus rehabilitációjára gyorsan, egyszerű beavatkozás útján és költséghatékonyan? Megfelelő fogászati szituáció esetén mindez megvalósítható. Nem kell minden esetben lecsiszolni a fogakat, nem kell minden esetben korona.

Fogpótlás csiszolás nélkül

A kezelés előtti képhez
kattintson a bal ikonra!

Fogpótlás csiszolás nélkül

A kezelés előtti képhez
kattintson a bal ikonra!

Fogpótlás csiszolás nélkül

A kezelés előtti képhez
kattintson a bal ikonra!

Milyen esetben készíthető el egy fogpótlás csiszolás nélkül?

A fogak lecsiszolását akkor kerülhetjük el, ha a foghiány aránylag kicsi, azaz a foghiány előtti és mögötti fog között a távolság kb. 1 cm-nél nem nagyobb. Ez a szituáció leggyakrabban a kisőrlő fogak eltávolítása után alakul ki. Ilyen rövid távolság esetén, statikai szempontból megengedhető, hogy egy egyszerűbb, kisebb felületen kapaszkodó fogpótlás típust készíthessünk, szemben a hagyományos koronás megoldással, mely tökéletesen beborítaná az egész fogfelszínt.

Csiszolás nélküli fogpótlással a leggyakrabban egy kisőrlő fogat pótlunk. A fogpótlás egy hét alatt elkészül, a hagyományos fogpótláshoz képest jóval olcsóbb, és a fogzománcot nem kell lecsiszolni az elkészítéséhez!

Mit jelent az, hogy csiszolás nélküli?

A csiszolás szót, a fogászatban elsősorban teljes borító korona elkészítésekor használjuk. A fogkorona lecsiszolása annyit jelent, hogy a fogat borító zománcfelszínt megfelelő szabályok szerint elcsiszoljuk, így ennek helyére kerülhet a borítókorona – porcelánból vagy egyéb anyagból.

A csiszolás nélküli fogpótláshoz a zománcfelszínt nem szükséges eltávolítani, elcsiszolni. A fogpótlás rögzítésére finom kazettákat szükséges fúrni a fogba, mely a csiszolással szemben jóval kevesebb foganyag feláldozását jelenti, lényegesen kevésbé megterhelő, mind a fog, mind a páciens számára, mint a teljes csiszolás.

Csiszolás nélküli fogpótlás árak

Tovább

Csiszolás nélküli fogpótlás technikája

Tovább

Csiszolás nélküli híd vs. implantátum

Tovább

Egy fog hiánya esetén implantátumot vagy csiszolás nélküli hidat érdemesebb választani?

A kérdésre nem adható egy adott fogászati válasz. Még ugyanolyan fogászati szituáció esetén is máshogy dönthet két ember, hiszen eltérő szempontjaik lehetnek az esztétika, tartósság, ár és a beavatkozás mértéke tekintetében. Egy fogpótlás megtervezése nem csak a fogorvoson múlik, a páciensnek át kell gondolnia a saját szempontjait, a fogászati konzultáció során érdemes minden megoldás előnyét és hátrányát átbeszélni, így közösen meglelhető a szakmai szempontok szerint is megfelelő és a páciens számára leginkább kedvező megoldás.

Ők fognak gondoskodni Önről. Fogorvoscsapatunk tagjainál a legjobb kezekben lesz. Forduljon hozzájuk bizalommal!

Rendelőnk a fogászat teljes palettáján nyújt fogászati szolgáltatásokat a mindennapi fogászattól kezdve a kíméletes fogpótlás lehetőségein keresztül a legmodernebb esztétikus mosolytervezésig. Egy teamben, egymással összefogva dolgozunk, hogy fájdalommentes, biztonságos és kiemelkedően esztétikus megoldásokat nyújthassuk pácienseink számára

Bejelentkezés