Miben különbözik a cirkon porcelán fogászati korona a fémkerámia koronától?

„Cirkon porcelán koronát vagy fémkerámia koronát készíttessek?” Foghiányok pótlása esetén a természetes esztétikai igényeken túl pácienseink a hosszútávon tartós, megbízható megoldást várják el rendelőnktől. Az alábbi cikk abban kíván segíteni, hogy érdeklődő Olvasóink minél inkább egyértelmű képet kapjanak a fémkerámia, illetve cirkonkerámia adta lehetőségekről.

Cirkon vázas porcelán korona – megbízható, erős és esztétikus

A cirkon porcelán korona belső szilárd váza a fogszínű cirkon, melyre égetéssel kerül a transzparens porcelán leplezés. A cirkon önmagában még nem fényáteresztő, a porcelán azonban segít természethűvé varázsolni a koronát, az eredmény pedig a kiváló esztétikai és mechanikai tulajdonságokkal bíró cirkon porcelán korona.

A cirkon váz révén az anyag felhasználható foghiányok pótlására és szóló esztétikus koronák készítésére egyaránt. Fémmentessége miatt fémallergiában szenvedő páciensek mentsvára.

Esztétikus koronák összehasonlítása

Esztétikus cirkónium korona árak

Páciensek véleménye fogászati munkáinkról

Cirkon porcelán korona esetbemutatások

Fémkerámia – bizonyítottan megbízható

A fémkerámia koronákat a fogorvosok és pácienseik egyaránt jól ismerik, ez a koronatípust még ma is joggal, sokan választják. A merev belső fémváz készülhet fogászati aranyötvözetből vagy nikkelmentes fémötvözetből egyaránt, bár árát tekintve az utóbbi kedvezőbb választás. A fémvázra égetéssel kerül a leplező porcelán borítás, a végeredmény megfelelő esztétikát mutat, bár a cirkon porcelán esztétikáját általában nem éri el. Az esztétikai mutatók miatt a fémkerámiát egyre többen csak a hátsó, rágó zónába választják, ide azonban kiváló ár/érték eredménye miatt kifejezetten ajánlható.

Fémkerámia korona

További különbség lehet az esztétikában, hogy míg a fémvázas koronáknál a későbbiekben előfordulhat a fognyaknál, illetve az íny szélénél a szürke perem megjelenése, addig a cirkon porcelán koronáknál ilyen jelenségre nem kell, hogy számítsunk. Az esztétikai különbségek miatt a látványos front régióban elsősorban cirkon porcelán koronát javaslunk, szóló koronákkal történő restauráció esetén pedig a még kiemelkedőbb esztétikai mutatókkal bíró préskerámia koronát.

Szilárdságát tekintve a fémkerámia és a cirkonkerámia korona hasonló mutatókkal bír, így felhasználásuk ebből a szempontból nem különbözik. Mindkét korona típus alkalmas mind szóló fogászati koronák, mind hídpótlások készítéséhez.

Fémkerámia korona árak

Ők is a cirkon fogkoronát választották!

Szilárd Budapest Dental páciens

„Bár nagy munka volt és hosszú ideig tartott, mégis meglepően könnyedén és gördülékenyen ment minden. Számítottam rá, persze, hogy adódhatnak nehézségek, de semmilyen fennakadás vagy probléma nem akasztotta meg a kezelési folyamatot. Boldogan térek vissza azóta is a kontrollvizsgálatokra, mert látszik, hogy a Budapest Dentalnál mindenki szívvel lélekkel végzi a munkáját, nem csupán Guti doktornő, de a rendelő csapatának minden tagja. S végül ez a hangulat segített meghozni azt a döntést, hogy neki és a Budapest Dental Esztétikai Fogászatnak szavaztam bizalmat, nem az ár vagy a rendelő felszereltsége, hanem pozitív kisugárzása és barátságos, megnyugtató légköre miatt.”

Előtte

Utána

Tovább a referencia videókhoz >>
Tovább a páciens véleményekhez >>

Budapest_Dental_Fogaszat_Paciense-Szilard-portre

Jovan Budapest Dental páciens

„Rengeteg gond volt akkor a fogaimmal, és sok aggodalom is volt bennem. Korábbi tapasztalataim a fogorvosi székkel kapcsolatban nem voltak jók, de Te, kedves Judit doktornő, és az egész Csapat ezt szinte azonnal megváltoztattátok. Mostanáig az élet egyik területén sem találkoztam ilyen profi, kedves és megnyugtató hozzáállással. Ami a fogaimat illeti, azokra rá sem lehet ismerni. Csudiszép hollywoodi mosolyom lett, ami megváltoztatta az életemet. Köszönöm Neked a csodálatos új mosolyom, és azt a hozzáállást, amit végig tanúsítottál a kezelések során. Kérlek, add át köszönetemet az egész munkaközösségnek, hiszen mindenki, akivel csak dolgom akadt ugyanolyan bűbájos volt, mint Te.”

Budapest_Dental_Fogaszat_Paciense_Jovan-elotte

Előtte

Budapest_Dental_Fogaszat_Paciense_Jovan-utana

Utána

Tovább a referencia videókhoz >>
Tovább a páciens véleményekhez >>

Budapest_Dental_Fogaszat_Paciense_Jovan_portre

Legnézettebb oldalaink

Sürgős fogászati problémájára keresi a választ? Információkat gyűjt a fogászati árakról? Fogászati állapotfelmérésen szeretne részt venni? Jó helyen jár! Kattintson a gyors információkért!

Gyors segítség fogpanaszokra

Gyors segítség fogpanaszokra

Letört vagy fáj a foga? Mindennapi fogászati kérdése van? Fogfájdalom és érzékenység témában a legtöbb információt itt találja!

Tudjon meg többet!
Fogászati állapotfelmérést szeretnék

Fogászati állapotfelmérést szeretnék

Szerezzen be minden információt fogai állapotáról és a megoldási lehetőségekről! Az alapos vizsgálat eredménye: Írásos kezelési terv és árajánlat

Tudjon meg többet!
Fogászati árak

Fogászati árak

Tájékozódjon a fogászati árakról! Ezen az oldalon részletes szolgáltatás leírásokat, fizetési és garanciális információkat talál!

Tudjon meg többet!

Ők fognak gondoskodni Önről. Fogorvoscsapatunk tagjainál a legjobb kezekben lesz. Forduljon hozzájuk bizalommal!

Rendelőnk a fogászat teljes palettáján nyújt fogászati szolgáltatásokat a mindennapi fogászattól kezdve a kíméletes fogpótlás lehetőségein keresztül a legmodernebb esztétikus mosolytervezésig. Egy teamben, egymással összefogva dolgozunk, hogy fájdalommentes, biztonságos és kiemelkedően esztétikus megoldásokat nyújthassuk pácienseink számára

Bejelentkezés