Melyek a cirkon fogkorona előnyei

A cirkonium dioxid fémmentes, kerámia szerű anyag, melyet a fogpótlások vázának készítésére alkalmaz az esztétikai fogászat. A cirkónium technológiával készített koronák segítségével az esztétikai fogászat “szárnyakat kapott”. Olyan esztétikai lehetőséget jelent a páciensek és fogorvosaik kezében, melyet a fémkerámia időszakában képzelni sem lehetett. A legmodernebb CAD-CAM megmunkálási lehetőség pedig a tartósságot és a precizitást fokozta, így a fogpótlások nem csak esztétikailag kiválóak, de biztonságosak is.

Melyek a cirkon fogkorona legnagyobb előnyei?

Cirkon porcelán fogkoronákat elsősorban az elülső fogak esztétikus beborításánál, vagy a hiányzó frontfogak pótlásánál alkalmazunk. A rágó zónában többnyire azok a pácienseink választják, akiknek a fémmel kapcsolatban félelmeik vannak és ezért inkább a fémmentes cirkon anyagot viselik szívesebben. A cirkon fogkoronáknak számos nagyon kedvező tulajdonságuk van, nézzük ezeket sorban:

  • CAD-CAM számítógépes megmunkálás miatt a fogkorona ultrapontos illeszkedésű, így tartós és biztonságos fogpótlás hosszú távra
  • fémmentes - így nem kell aggódi a fémallergiától vagy a fém kioldódásától
  • fogszínű vázra épül, amely az esztétika miatt fontos. Míg a hagyományos fémkerámia fogpótlásoknál a fémvázat el kellett leplezni a porcelán alatt, addig a cirkon váz eleve fogszínű, így sokkal szebb fogpótlások készíthetőek
  • magas szakítószilárdsága révén hosszabb foghiányok áthidalása esetén is biztonságosan elviseli a ránehezedő rágóerőt
  • esztétikában első helyen választjuk gyökérkezelt fogak, letört, súlyosan sérült fogak esetén

A cirkon fogkorona kiváló választás mindazoknak, akik szép, természetes mosolyt, tartós fogászati beavatkozást keresnek. A fémmentes cirkon kerámia és a CAD-CAM technológia segítségével ez megvalósítható. Kérje tapasztalat fogorvos szakembereink véleményét!

Első állapotfelmérés

CIRKONIUM PORCELÁN FOGKORONA
dr. Csáthy Csilla fogorvos beszámolója az esztétikus cirkon koronákról

“A CAD-CAM fogtechnikai technológia segítségével tökéletesen precíz és természethű fogkoronák és hidak készíthetőek. A régi fémkerámia technológiával szemben a cirkóniumból számítógépes technológiával készülő fogpótlások már egészen más fizikai és esztétikai jellemzőket mutatnak. Érdemes tehát átértékelni a régebbi technika miatt elterjedt sztereotipiákat, mint például a szürke szín megjelenését a fogínynél, vagy a csempe színű, órmótlan formájú fogkoronáról szóló rémhíreket!”

Ők is a cirkon porcelán korona mellett tették le voksukat!

Szilárd Budapest Dental páciens

„Bár nagy munka volt és hosszú ideig tartott, mégis meglepően könnyedén és gördülékenyen ment minden. Számítottam rá, persze, hogy adódhatnak nehézségek, de semmilyen fennakadás vagy probléma nem akasztotta meg a kezelési folyamatot. Boldogan térek vissza azóta is a kontrollvizsgálatokra, mert látszik, hogy a Budapest Dentalnál mindenki szívvel lélekkel végzi a munkáját, nem csupán Guti doktornő, de a rendelő csapatának minden tagja. S végül ez a hangulat segített meghozni azt a döntést, hogy neki és a Budapest Dental Esztétikai Fogászatnak szavaztam bizalmat, nem az ár vagy a rendelő felszereltsége, hanem pozitív kisugárzása és barátságos, megnyugtató légköre miatt.”

Előtte

Utána

Tovább a referencia videókhoz >>
Tovább a páciens véleményekhez >>

Budapest_Dental_Fogaszat_Paciense-Szilard-portre

Mária Budapest Dental páciens

"Köszönöm a doktornő munkáját, aki megmutatta nekem, hogy fiatal orvos is lehet megbízható, jó szakember, aki a nehézségek ellenére is kitart elképzelései és ígérete mellett! Remek munkát végzett!"

Budapest_Dental_Fogaszat_Paciense_Maria-elotte

Előtte

Budapest_Dental_Fogaszat_Paciense_Maria-utana

Utána

Tovább a referencia videókhoz >>
Tovább a páciens véleményekhez >>

Budapest_Dental_Fogaszat_Paciense_Maria-portre

Ők fognak gondoskodni Önről. Fogorvoscsapatunk tagjainál a legjobb kezekben lesz. Forduljon hozzájuk bizalommal!

Rendelőnk a fogászat teljes palettáján nyújt fogászati szolgáltatásokat a mindennapi fogászattól kezdve a kíméletes fogpótlás lehetőségein keresztül a legmodernebb esztétikus mosolytervezésig. Egy teamben, egymással összefogva dolgozunk, hogy fájdalommentes, biztonságos és kiemelkedően esztétikus megoldásokat nyújthassuk pácienseink számára

Bejelentkezés