All-on-4™ implantációs technika teljes fogatlanság esetén fix megoldás

Budapest Dental Fogászat > Fogbeültetés > Műfogsor helyett All-on-4 technika

Szeretné elfelejteni kivehető műfogsorát? Akkor válassza a Nobel Biocare®️ All-on-4™ fix fogpótlást!

Egy kis biológia: Mi történik a csonttal a fogeltávolítások után?

A teljes műfogsort viselő páciensek nagy részének a fogait rendszerint már évekkel ezelőtt eltávolították. A fogeltávolítás után a csont lényegében használaton kívül marad, egy kivehető fogsor terhelése ugyanis jóval kisebb terhelést jelent a csont számára, mint a saját fogak által közvetített rágóerő. Napi erős rágás híján a csont lassan de biztosan visszasorvad.

Ez több okból előnytelen. Egyrészt a műfogsort folyamatosan cserélni, javítani szükséges, hogy ne lötyögjön. Másrészt a keskenyedő csontkínálat egyre kevésbé alkalmas arra, hogy fogászati implantátumot lehessen elhelyezni benne. Idővel az arcüreg alsó szintje szinte eléri a nyálkahártyát, sokszor papírvékony csont marad a nyálkahártya alatt. Az eredeti fogak pozíciójának helyére tehát egyre valószínűtlenebb, hogy implantátumot lehet helyezni.

Szeretné elfelejteni kivehető műfogsorát? Akkor válassza a Nobel Biocare®️ All-on-4™ fix fogpótlást!

Van jobb megoldás a kivehető műfogsornál!

Rendben, akkor majd pótolják a csontomat!

Sajnos ez nem ilyen egyszerű. Teljes fogatlanság esetén nincs felület, amihez csontot lehetne építeni. Ezért ebben az esetben a csont megvastagítására szolgáló csontpótló műtét komoly kórházi beavatkozás. Ilyenkor a csípőcsontből kivett csont darabokat befaragva próbálják meg a csont magasságát és vastagságát megemelni annyira, hogy végül kb. az eredeti fogak helyére betegyék az implantátumokat.

Ez a megoldás több szempontból is komoly kockázatokkal bír:

 • a kórházi műtét eleve kockázatos, főleg idősebb korban, amikor egyéb általános egészségügyi probléma is fennállhat, mint például cukorbetegség, szív és érrendszeri betegségek.
 • egy alkalommal lényegében két műtét történik, egy a csípő környékén, egy a szájban ez komoly kockázat és hosszú gyógyulási idő.
 • sokszor az így beépített csont a várakozások ellenére mégsem szervül, elhal. A műtéti kockázat nagy.

Jó, de akkor mi a megoldás csontpótlás nélkül?

Amennyiben a csontpótlásos műtéti technika - jogosan - eltántorítana minket, nézzük, milyen lehetőségek vannak teljes fogatlanság esetén a fogak pótlására:

 • Hagyományos kivehető műfogsor fogbeültetés nélkül - ezt minden fogatlansággal együtt élő páciens ismeri. Ez a jól ismert műfogsor. A legjobban sikerült műfogsor is idővel meglazul, lötyögni csúszkálni kezd. Nem is beszélve arról, hogy az alsó fogívben szinte lehetetlen stabil műfogsort készíteni.
 • Mini implantátumokkal stabilizált kivehető fogsor - jó megoldás, stabil, nem csúszkál, nem lötyög, de kivehető a fogsor és némelyek számára ez még mindig nem az ideális megoldás.
 • All-on-4 TM technikára épülő fix híd - csontpótás nélküli fogimplantációs technika, 4 db fogimplantátummal, fix,csavarozott fogpótlással

All-on-4™ fogimplantációs technika, csavarozott, fix fogpótlással

Szerencsére a Nobel Biocare, a fogászati implantátumok vezető implantológiai rendszere elérhető megoldást kínál teljes fogatlanság esetén, kórházi műtét nélkül, ráadásul fix fogpótlással.

Az All-on-4™ technika a mini fogimplantátumokkal szemben nagy méretű, ezért jól terhelhető fogimplantátumokra építkezik, így fix híd kialakítása lehetségessé válik. Mindezt csontpótlás nélkül, 4 db speciális irányban beültetett és zseniálisan megtervezett finommechanikai felépítményrendszer segítségével.

Az All-on-4™ ideális választás az Ön számára is!

Az All-on-4™ ideális választás az Ön számára is!

 • Ha nem szeretne többé kivehető fogsort
 • Ha nem szeretne csontpótlást és komoly műtéti kockázatot
 • Ha komoly fogínysorvadása miatt fogai mozgathatóak, nem menthetőek és irtózik a kivehető fogsor gondolatától
 • Ha a műtét után azonnal fix fogpótlást szeretne
 • Ha újra szeretné élvezni a valódi, fix fogak élményét
 • Ha fontos Önnek a legjobb megoldás problémájára
Miért egyedülálló az All-on-4™ csúcstechnológia?

Miért egyedülálló az All-on-4™ csúcstechnológia?

 • Nem szükséges csontpótlás
 • Kevés csont esetén is megoldást jelenthet
 • A műtéti eljárás megterhelése kedvezőbb, mint a hagyományos, csontpótlásos, több implantátumos műtétek esetén
 • Kisebb műtéti kockázatot jelent
 • 4 db csúcsminőségű Nobel Biocare®️ fogimplantátumra épül
 • Fix fogpótlás készíthető, a műtét után azonnal

All-on-4™ fogimplantációs technika Budapest Dental minőségben

A teljes fogatlanság legegyszerűbb kezelési módja a kivehető műfogsor. A mai modern fogászat szerencsére hatékony alternatívát kínál, ha Ön a kivehető fogsor helyett a valódi fogak élményére vágyik.

All-on-4™ koncepciója az egyik legkedvezőbb eljárás teljes fogatlanság esetén. Kis műtéti kockázat, csontpótlás nélkül, gyors eredménnyel. A műtét után egy héttel már fix ideiglenes fogpótlással rághat, kb. 6 hónappal később pedig elkészül a végleges porcelán fogpótlás.

Az All-on-4™ technika a világhírű implantológus Prof. Dr. Paulo Malo nevéhez fűződik. Az All-on-4™ szabadalmaztatója, a csúcstechnológiát kínáló Nobel Biocare cég, az innovatív fogászati megoldások éllovasa.

A Budapest Dental fogászat az örömteli, mély megelégedést nyújtó orvosi szolgáltatások mellett kötelezte el magát. Így a Nobel Biocare All-on-4™ technológiai lehetősége kiváló lehetőség számunkra, hogy pácienseinknek a legjobb megoldást nyújthassuk.

Az All-on-4™ előszobája a személyes állapotfelmérés, melynek során szájvizsgálat, panoráma és 3D CBCT felvételek készülnek. A kapott diagnózis, a digitális felvételeken történő mérések és tervezés alapján elkészül a pontos kezelési terv és árajánlat. Az implantológiai, protetikai tervezést dr. Némethy Miklós Master of Implantologie szakorvos végzi.

A műtéti kivitelezést dr. Gszelman Ferenc dentolaveoláris szakorvos, majd az ideiglenes, később végleges protetikai felépítést szintén dr.Némethy Miklós orvosi közreműködésével készül el, a Nobel Biocare fogtechnikai laborhátterével. A két szakorvos harmonikus együttműködése, a Nobel Biocare csúcsminőségű technikai hátterével valódi team munkát tesz lehetővé és kiváló minőségű fogpótlás elkészítését eredményezi.

A kezelési terv elfogadása után következik az implantációs műtét, melynek során 4 db titán fogimplantátum kerül beültetésre. Amennyiben a műtéti eredmény megengedi (ezt elsősorban a csont minősége határozza meg), 1 hét alatt rögzített, hosszú távon viselhető ideiglenes híd készül. Az ideiglenes fogpótlással hamar újra felvehető a normális életritmus, a fix pótlással újra élvezhetővé válik a rágás, mosolygás.

Kb. fél évvel az implantációs műtétet követően az ideiglenes híd végleges hídra történő cseréje javasolt. A végleges fogpótlás esztétikailag sokkal kedvezőbb megjelenésű, a harapás, komfortérzet tökéletessé válik. A végleges fogpótlás anyaga többféle is lehet, a választás az Ön esztétikai elvárásain alapul. A természethű megjelenést a fogpótlás porcelán fogai biztosítják.

Mennyibe kerül az All-on-4™ fogpótlás?

Ha csak az anyagiak oldaláról nézzük, az All-on-4™ implantációs fogpótlás drága, prémium kategóriájú fogászati beavatkozás. 4 db extra minőségű titán fogimplantátumra, speciális kiképzésű, finommechanikai elemeket tartalmazó stabil váz és porcelán fogpótlás készül. Leírni egyszerű, kivitelezni annál nehezebb.

Egy ilyen döntés esetén az anyagiakon túl az életminőségbe való befektetés szempontjait is mérlegelnünk kell. A lötyögő, nap mint nap ragasztgatott fogsor helyett, most itt egy technika, amelynek segítségével nap mint nap újra a valódi rágás élményét élheti át Ön is! Ez a minőségbeli változás szubjektív élmény, mely az élet egészére, lényegében minden területére pozitív kihatással van.

Implantológiai konzultáció

Implantológiai
konzultáció

 • Konzultáció dr. Némethy Miklós implantológussal
 • Részletes elemzés és kezelési terv készítés
 • Állapotfelmérés, orvosi vizsgálat 4.500 Ft
 • Digitális Panorámaröntgen felvétel 5.500 Ft
 • 3D CBCT felvétel a tervezéshez 20.000 Ft
Az All-on-4™ műtéti csomag - egy állcsontra

Az All-on-4™ műtéti csomag - egy állcsontra

 • 4 db prémium Nobel Biocare fogimplantátum
 • Műtéti díj
 • Hosszútávú ideiglenes fogpótlás díja
 • Elkészülési idő (műtét + ideiglenes fogpótlás) 1 hét
 • Csomagár: 1.300.000 Ft
Az All-on-4™ végleges fogpótlás típusok

Az All-on-4™ végleges fogpótlás típusok

 • Malo Clinic Bridge, Procera fém vázas,
  kerámia leplezésű híd egy állcsontra
  Csomagár: 1.200.000 Ft
 • Malo Clinic Bridge, Procera cirkónium vázas,
  kerámia leplezésű híd egy állcsontra
  Csomagár: 1.500.000 Ft

A Budapest Dental Fogászat, dr. Némethy Miklós vezetésével 2005 óta áll pácienseink szolgálatában. Rendelőnk több mint 20000 elégedett páciens kezelését látta el az elmúlt években. Nap mint nap azért dolgozunk, hogy Ön megszeresse, élvezze és egy életen át egészségben megőrizze mosolyát!

Döntsön Ön is a valódi fogak élménye mellett.

Kérjen időpontot konzultációra és állapotfelmérésre dr. Némethy Miklós implantológus szakorvoshoz!

Bejelentkezem

Ők fognak gondoskodni Önről. Fogorvoscsapatunk tagjainál a legjobb kezekben lesz. Forduljon hozzájuk bizalommal!

Rendelőnk a fogászat teljes palettáján nyújt fogászati szolgáltatásokat a mindennapi fogászattól kezdve a kíméletes fogpótlás lehetőségein keresztül a legmodernebb esztétikus mosolytervezésig. Egy teamben, egymással összefogva dolgozunk, hogy fájdalommentes, biztonságos és kiemelkedően esztétikus megoldásokat nyújthassuk pácienseink számára

Bejelentkezés