Mennyire tartós a fogászati implantátum?

Sok páciens kérdezi jogosan, mégis mennyire tartós egy fogászati implantátum? Ez teljesen olyan lesz majd, mint egy igazi fog? Ugyanannyit és ugyanúgy kell mosni, vagy ez valami mást is kíván? Olvasson tovább és tudja meg, milyen módon tud Ön segítségére lenni fogászati implantátumainak.

F og implantátum élethossza

A fogbeültetés a páciens egészségügyi állapotának és szájhigiéniai szokásainak függvényében több évtizeden át szolgálhat problémamentesen. A biológiai csontleépülés a fogimplantátum mellett is létezik, ezzel természetesen számolni kell, de ez a saját fogak esetén is meglévő jelenség. Amennyiben a fogimplantátum jól tervezett alapokon és jó technikával lett beültetve, illetve tulajdonosa betartja azokat a higiéniai szabályokat, amelyek a fogbeültetés után mindenképp szükségesek akkor a beültetett fogimplantátum élethossza a saját fogak élethosszával egyenlő lehet.

M egfelelő tervezés

Érdemes olyan szakembert választani, aki a sebészi és a protetikai (helyreállítási) folyamatokban is járatos. Számos esetben találkozni olyan páciensekkel, akiknél a műtét sikeres, csak épp a beültetett implantátum használhatatlan, mert rossz helyre helyezte el a szájsebész a csavart. Először ugyanis a fogpótlást kell megtervezni, majd a szükséges helyekre be kell tenni a csavarokat és nem pedig fordítva!

Rossz megközelítés külön rendelőbe menni a csavarok beültetése végett és megint máshova a felépítményekért és a végleges koronákért. Egy ilyen felállás esetén nincs olyan szakember aki az egészet egyben előre megtervezi, és ez pedig sajnos vezethet kellemetlen eredményekhez is, melyeket utólagosan orvosolni nem lehet, vagy lehetetlen!

J ó műtéti technika

Az is fontos, hogy ki csinálja a műtétet. Itt olyan szájsebészt érdemes keresni, aki sok fogbeültetésen van túl, rutinos az összes műtéti technikában. A szájsebész azonban önmagában nem elegendő, a műtét előtt már megfelelő terv kell a később készülő fogpótlásról és ennek sarkalatos pontjait a műtét során a szájsebésznek követnie kell!

S zájápolás fogimplantátumokkal:

Ha a beültetés sikerült, ó volt a terv és a kivitelezés, nem utolsó sorban előnyös mechanikai kialakítású fogimplantátum csavar lett beültetve, innen a fogimplantátumunk sorsa már a mi kezünkben van.

A fogimplantátum legnagyobb ellensége a baktérium és az elhanyagolt szájhigiénia! Figyelembe kell venni, hogy a fogimplantátum körüli ínyszövet élethosszig tartó gondoskodást igényel! Ez nem több napi 5 percnél, de ezt rá kell szánni! Speciális fogimplantátum tisztító kefét kell venni, étkezések után mindig alaposan meg kell tisztítani az ínyt a fogpótlás körül és be kell tartani az orvos ajánlását a féléves fogászati kontrollok és szájhigiéniai kezelések tekintetében.

Ha egy páciens a megfelelő higiéniai hozzáállást követi, a fogászati implantátum jól fog szolgálni akár évtizedekig, épp úgy mint a saját foga. A fogak és az implantátum körüli csont ugyanolyan ütemben, a biológiai kornak megfelelően csökken csak. Megfelelő tervezés, műtét, protetikai kialakítás és gondos higiénia mellett nem alakul ki a fogászati implantátum körül gyulladás, így nincs helyi csontpusztulás mely a fogászati implantátumot meggyengíthetné.

R endelőnk által forgalmazott fogimplantátum márkák:

  • Nobel Biocare® - titán és cirkónium fogászati implantátumok
  • DenTi system® - titán és cirkónium fogászati implantátumok
  • 3M Espe® - titán fogászati implantátumok

Fogászatunk által forgalmazott fogimplantációs rendszerek

Élvezze Ön is a minőségi fogászati implantátumok legkiemelkedőbb előnyeit!

  • Tökéletesen átveszi az elvesztett fog funkcióját
  • A fogpótláshoz nem kell lecsiszolni az ép fogakat
  • Tartós, ha betartjuk a higiénés szabályokat, élethosszig szolgálhat
  • Esztétikus - nem látszik, hogy nem saját fog
  • A fogbeültetés műtét a legtöbb páciens tapasztalata szerint fájdalmatlan
  • Megfizethető, modern fogpótlástechnikai rendszer
  •  

Főoldal

Tovább

Fogorvos csapat

Tovább

Vélemények

Tovább

Referencia

Tovább

Esetbemutatások

Tovább

Kapcsolat

Tovább

Ők fognak gondoskodni Önről. Fogorvoscsapatunk tagjainál a legjobb kezekben lesz. Forduljon hozzájuk bizalommal!

Rendelőnk a fogászat teljes palettáján nyújt fogászati szolgáltatásokat a mindennapi fogászattól kezdve a kíméletes fogpótlás lehetőségein keresztül a legmodernebb esztétikus mosolytervezésig. Egy teamben, egymással összefogva dolgozunk, hogy fájdalommentes, biztonságos és kiemelkedően esztétikus megoldásokat nyújthassuk pácienseink számára

Bejelentkezés