A fog implantátum legnagyobb előnye

Ha egy mód van rá, őrizzük meg az ép fogakat!

A fogászati implantátummal készülő fogpótlás legnagyobb előnyére szeretnénk felhívni a figyelmet. Ennek lényege, hogy a fogászati implantológia lehetővé tette, hogy ép fogak lecsiszolása nélkül pótoljunk fogakat. Ez a lehetőség fogbeültetés nélkül csak kivehető fogpótlással lenne elérhető.

A fogászati implantátumok legnagyobb előnye, hogy nincs saját foganyagveszteség

A fogbeültetés legelső előnye, hogy nem szükséges ép fogakat lecsiszolni és azokra koronákat tenni egy foghiány megszüntetéséhez. Természetesen ez abban az esetben fontos, ha a foghiány előtt és mögött ép fogak vannak. A fogbeültetés ez esetben az elsőként választandó megoldás. A legtöbb embernek mind fizikai, mind lelki szempontból sokkal kisebb megterhelés egy fogbeültetés műtét, mint két ép fog lecsiszolása.

További előny, hogy a fogpótlás ebben az esetben csupán egy darab esztétikus koronát jelent, melyet a beültetett fogimplantátumra kell rögzíteni. Ezzel szemben csiszolás után 3 db esztétikus korona készítésére van szükség, hiszen egy – egy korona kerül a lecsiszolt fogakra, és egy közbülső korona a foghiány helyére.

Kedvezőbb árfekvésű fogászati implantátummal tehát árban majnem ugyanott vagyunk, mint egy 3 tagú esztétikus fogászati hídnál, tehát megfelelő anatómiai feltételek mellett a döntés már nem ár kérdés!

M i a helyzet, ha a foghiány előtt és mögött nem tömött fogak vannak?

Ebben az esetben vajon a fogbeültetés a legjobb megoldás?

Olyan esetben azonban, mikor a foghiány előtt és mögött rossz, tömött vagy koronázott fogak vannak, egyáltalán nem biztos, hogy a fogbeültetés a legelső sorban választandó megoldás! Minden esetben számolni kell a beavatkozás minden előnyével és hátrányával, és javasolt azt a kezelést választani, mely az adott szituációban a legtöbb eredményt hozza a legkevesebb beavatkozás árán.

Tehát ha például egy foghiány előtt és mögött gyökérkezelt fogak vannak, melyeket mindenképp koronával kellene ellátni ahhoz, hogy hosszú távon, tartósan a szájban maradhassanak, akkor teljesen felesleges egy fogbeültetéssel terhelni a pácienst, hiszen a foghiány megoldása lényegében nem jelent plusz terhelést számára, ráadásul ebben az esetben lényegesen olcsóbb megoldást is választhat.

R endelőnk által forgalmazott fogimplantátum márkák:

  • Nobel Biocare® - titán és cirkónium fogászati implantátumok
  • DenTi system® - titán és cirkónium fogászati implantátumok
  • 3M Espe® - titán fogászati implantátumok

Fogászatunk által forgalmazott fogimplantációs rendszerek

Élvezze Ön is a minőségi fogászati implantátumok legkiemelkedőbb előnyeit!

  • Tökéletesen átveszi az elvesztett fog funkcióját
  • A fogpótláshoz nem kell lecsiszolni az ép fogakat
  • Tartós, ha betartjuk a higiénés szabályokat, élethosszig szolgálhat
  • Esztétikus - nem látszik, hogy nem saját fog
  • A fogbeültetés műtét a legtöbb páciens tapasztalata szerint fájdalmatlan
  • Megfizethető, modern fogpótlástechnikai rendszer
  •  

Főoldal

Tovább

Fogorvos csapat

Tovább

Vélemények

Tovább

Referencia

Tovább

Esetbemutatások

Tovább

Kapcsolat

Tovább

Ők fognak gondoskodni Önről. Fogorvoscsapatunk tagjainál a legjobb kezekben lesz. Forduljon hozzájuk bizalommal!

Rendelőnk a fogászat teljes palettáján nyújt fogászati szolgáltatásokat a mindennapi fogászattól kezdve a kíméletes fogpótlás lehetőségein keresztül a legmodernebb esztétikus mosolytervezésig. Egy teamben, egymással összefogva dolgozunk, hogy fájdalommentes, biztonságos és kiemelkedően esztétikus megoldásokat nyújthassuk pácienseink számára

Bejelentkezés