Mit kell tudni a fogászati implantátumokról?

Érdekli Önt a fogászati implantátum formai, felületi kialakítása? Sokan legyintenek, “Hisz ez az orvos dolga!” Ez így is van, de ha fontos Önnek, hogy mi kerül a szájába, az milyen gyorsan gyógyul és milyen tartós eredményre számíthat, érdemes az apró technikai részletekre is odafigyelnie! A cikk segít megérteni, miért érdemes olyan fogászati rendelőt és olyan fogászatot találni, ahol tisztában vannak a legújabb kutatási eredményekkel és pácienseiknél a legprofibb rendszereket alkalmazzák a legteljesebb és tartós eredmény érdekében.

F oggyökér forma a fogászati implantátumoknál is

Többféle formájú fogászati implantátum létezik. A penge alakú fogimplantátumoktól hosszú és kanyargós út vezetett el a foggyökér formájúakig. Manapság a legelterjedtebb formatípus a foggyökér formájú fogimplantátum.

A forma kialakításnál az egyik fontos szempont az úgynevezett primer stabilitás, azaz, hogy mennyire tud a fogimplantátum megkapaszkodni a csontban, még anélkül, hogy a csontsejtek biológiai rögzülése megtörténne. Ez a tényező a csavaron kialakított menet típusától függ. Fontos, hogy a fogorvos olyan fogimplantátum családot alkalmazzon, amelynek csavar kialakítása a legújabb kutatások szerint a leghatékonyabb formára lett kialakítva, ezáltal a primer stabilitása már a csavar becsavarását követő másodpercben kiváló.

F elületkezelés a fogászati implantátumoknál

A másik fontos tényező a felület, mennyire képesek a csontsejtek hozzá nőni a fogimplantátumhoz, sőt az is tényező, hogy milyen gyorsan. Vannak olyan fogimplantátum márkák, ahol különleges nano technikával kezelik meg a csavar felszínét, így a csontsejtek hozzánövési sebessége és stabilitása sokkal nagyobb, mint a kezeletlen csavaroknál. Természetesen ezek drágább implantátumok, ilyen például a rendelőnkben alkalmazott Nobel Biocare Replace® rendszer TiUnite® felületkezelése.

A fogimplantátum technikai kialakítása

Kevesen tudják, de a tartósság szempontjából az egyik legfontosabb tényező, az elsődleges fogimplantátum testrész – ez kerül becsavarásra a csontba – és a felépítmény rész kapcsolatának típusa. Nem elegendő ugyanis, hogy a becsavart fogimplantátum jól rögzüljön mechanikailag, aztán a csontsejtek jól és biztosan hozzá is tapadjanak, ennek az állapotnak hosszú-hosszú éveken át így is kell maradnia!

Ha a csavar és a felépítmény közti technológia nem megfelelő, bizony a két egység közti mikro résben baktériumok szaporodnak fel, ami hosszú távon csontpusztuláshoz vezet a fogimplantátum feje körül. Érdemes tehát olyan fogimplantátumot kérni, ahol e csatlakozás a legmodernebb technikai fejlesztés szerint van kialakítva, ez pedig az „önzáró kúp” mechanika!

Rendelőnkben a Nobel Biocare Replace® fogászati implantátum család és a DenTi System® fogászati implantátum család egyaránt rendelkezik „önzáró kúp” mechanikával

R endelőnk által forgalmazott fogimplantátum márkák:

  • Nobel Biocare® - titán és cirkónium fogászati implantátumok
  • DenTi system® - titán és cirkónium fogászati implantátumok
  • 3M Espe® - titán fogászati implantátumok

Fogászatunk által forgalmazott fogimplantációs rendszerek

Élvezze Ön is a minőségi fogászati implantátumok legkiemelkedőbb előnyeit!

  • Tökéletesen átveszi az elvesztett fog funkcióját
  • A fogpótláshoz nem kell lecsiszolni az ép fogakat
  • Tartós, ha betartjuk a higiénés szabályokat, élethosszig szolgálhat
  • Esztétikus - nem látszik, hogy nem saját fog
  • A fogbeültetés műtét a legtöbb páciens tapasztalata szerint fájdalmatlan
  • Megfizethető, modern fogpótlástechnikai rendszer
  •  

Főoldal

Tovább

Fogorvos csapat

Tovább

Vélemények

Tovább

Referencia

Tovább

Esetbemutatások

Tovább

Kapcsolat

Tovább

Ők fognak gondoskodni Önről. Fogorvoscsapatunk tagjainál a legjobb kezekben lesz. Forduljon hozzájuk bizalommal!

Rendelőnk a fogászat teljes palettáján nyújt fogászati szolgáltatásokat a mindennapi fogászattól kezdve a kíméletes fogpótlás lehetőségein keresztül a legmodernebb esztétikus mosolytervezésig. Egy teamben, egymással összefogva dolgozunk, hogy fájdalommentes, biztonságos és kiemelkedően esztétikus megoldásokat nyújthassuk pácienseink számára

Bejelentkezés