A fogimplantáció lépései

Amennyiben a foghiány pótlására fogbeültetést választunk, az egyszerűbb hídpótlás elkészítésével ellentétben hosszabb kezelési periódusra számítsunk.

A kezelési terv elkészítéséhez az orvosnak mindenképpen panoráma röntgen felvételre van szüksége. Az elkészült felvételen az orvos meghatározza a fogbeültetés lehetőségeit:

Az implantációs műtétre tehát csak gondos előkészítést követően kerülhet sor. A műtét során a kiválasztott implantátum csavarokat az orvos a megfelelő helyre – a csontba, az íny alá - rögzíti. A műtét a legmodernebb érzéstelenítő anyagoknak és technikáknak köszönhetően tökéletesen fájdalommentes! A berögzített implantátumokba zárócsavar kerül, majd felettük az ínyt varratokkal ismét egyesítésre kerül.

A varratok eltávolítására 10 – 14 nap után kerülhet sor. Egyes esetekben, ha például a páciens külföldre utazik, a sebet felszívódó varratokkal is lehet egyesíteni.

Az operáció után 3-6 hónap gyógyulási fázis következik. A nyugalmi periódusra azért van szükség, hogy az implantátum csontosodása megtörténhessen. Erre az időszakra a pácienst ideiglenes fogpótlással látjuk el.

A második fázisban, a teljes gyógyulást követően az implantátumok csontosodását röntgen felvétel alapján lehet ellenőrizni. A becsontosodott implantátumok felett az ínyt az orvos felszabadítja, majd úgynevezett ínyformázó csavarral látja el. Az ínyformázó csavar kialakítja a később felhelyezendő korona helyét az ínyben. Az ínyformázó csavar 1-2 hétig is a szájban maradhat.

A lenyomathoz az implantátumokba az orvos behelyezi a sebészi felépítményeket. Ezek biztosítják az összeköttetést az implantátum és az erre felhelyezendő korona között.

A felépítményekkel már a hagyományos fogpótlás készítéséhez hasonlóan lenyomat vehető, melyre a fogtechnikai laboratóriumban elkészítik a végleges koronákat.

Ők fognak gondoskodni Önről. Fogorvoscsapatunk tagjainál a legjobb kezekben lesz. Forduljon hozzájuk bizalommal!

Rendelőnk a fogászat teljes palettáján nyújt fogászati szolgáltatásokat a mindennapi fogászattól kezdve a kíméletes fogpótlás lehetőségein keresztül a legmodernebb esztétikus mosolytervezésig. Egy teamben, egymással összefogva dolgozunk, hogy fájdalommentes, biztonságos és kiemelkedően esztétikus megoldásokat nyújthassuk pácienseink számára

Bejelentkezés